Τύπωσαν 70.000 βιβλία από γκάφα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Ιουνίου 2019 by energinews (admin)

βιβλίο που “κόπηκε” την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Παιδείας.

Μεγάλη γκάφα φαίνεται να έγινε με “κομμένο” βιβλίο Μαθηματικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τύπωσαν σχολικό βιβλίο και μετά το κατήργησαν! Συνέβη και αυτό στην πολύπαθη εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας, όπου οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της επόμενης Γ’ Λυκείου γίνονταν την περασμένη εβδομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Έτσι, ενώ για τα Μαθηματικά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε προτείνει τη διδασκαλία και του βιβλίου της Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους της κατεύθυνσης της επόμενης χρονιάς, το βιβλίο αυτό “κόπηκε” την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Παιδείας.

Βεβαίως, η εντολή για να τυπωθεί είχε δοθεί εδώ και ένα μήνα και το βιβλίο είχε τυπωθεί, “περιμένοντας” σε στοίβες στα σημεία διανομής τού πρώην Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (νυν “Διόφαντου”) για να αποσταλεί στα σχολεία στις 24 του μήνα.

Πρόκειται για το βιβλίο “Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής”, το οποίο έως πέρυσι το διδάσκονταν όλοι οι μαθητές ως μάθημα Γενικής Παιδείας.

Την επόμενη χρονιά όμως και με βάση τη μεταρρύθμιση Γαβρόγλου στα σχολεία και το νέο εξεταστικό σύστημα, το μάθημα αυτό θα διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου μόνο στους μαθητές των κατευθύνσεων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας, και μάλιστα επί έξι ώρες εβδομαδιαίως.

Γι’ αυτό και είχε κριθεί σκόπιμο να διδάσκονται οι μαθητές τόσο το βιβλίο της κατεύθυνσης που υπήρχε επίσης πέρυσι και φέτος θα διανεμηθεί κανονικά εκ νέου, όσο και το βιβλίο της Γενικής Παιδείας, από το οποίο και τρία κεφάλαια είχαν προστεθεί στην ύλη των Μαθηματικών.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.