Τσιάρας στον realfm: Το σχέδιο για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων-Τι είπε για προσλήψεις


0
(0)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στο σχέδιο για την επαναφορά της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα και επαναλειτουργίας των δικαστηρίων μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

«Από τις 28 Απριλίου όπως είναι γνωστό έχει επανεκκινήσει η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων με την παράλληλη έναρξη λειτουργίας των αντίστοιχων υπηρεσιών των Πρωτοδικείων και του Ειρηνοδικείου. Ήταν μία προαναγγελθείσα εξέλιξη από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδος, ξέραμε ότι τα υποθηκοφυλακεία παίζουν έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της οικονομίας της χώρας… Υπάρχει ο σχεδιασμός από αύριο ουσιαστικά να ξεκινήσει η διοικητική δικαιοσύνη (ΣτΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο και τακτικά διοικητικά δικαστήρια)… Πιστεύουμε ότι η διοικητική δικαιοσύνη θα λειτουργήσει στο σύνολό της από την 1η Ιουνίου», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε:

“Το ζήτημα είναι ότι για να μπούμε σε μία λογική βημάτων επαναφοράς των λειτουργιών της Δικαιοσύνης πρέπει να προβλεφθούν δεκάδες δικονομικές διαδικασίες, οι οποίες όταν τρέχει ομαλά η ροή των πραγμάτων δεν χρειάζονται γιατί υπάρχει μία νομολογία, όταν πάμε βήμα-βήμα να εντάξουμε διαδικασίες πρέπει να προβλέψουμε πράγματα τα οποία αντιλαμβάνεστε ότι για να τηρηθεί η συνταγματική νομιμότητα και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών θα πρέπει να προβλεφθούν από εμάς. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο”.

“Οι δικηγόροι, οι δικαστικοί λειτουργοί ακόμη και οι δικαστικοί υπάλληλοι εκφράζουν κατά καιρούς μία ανησυχία και το αντιλαμβάνομαι, είναι εύλογο και ανθρώπινο. Εμείς για να κάνουμε τα συγκεκριμένα βήματα συζητήσαμε και μάλιστα η αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε ειδική συνεδρίαση, πρότεινε τα συγκεκριμένα μέτρα ατομικής προστασίας για τον χώρο της Δικαιοσύνης. Αυτά τα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, είναι η απόσταση 1,5 μέτρο ανά άτομο και είναι βεβαίως το να υπάρχει ένα άτομο ανά 10 τμ… Από εκεί και πέρα ό,τι και να λέμε, ό,τι και να κάνουμε αν δεν αναδειχθεί η ατομική ευθύνη ως ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, δηλαδή ο καθένας από εμάς να αντιληφθεί ότι μόνο λαμβάνοντας τα μέτρα της ατομικής προστασίας τα οποία προτείνονται από τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια εθνική επιτροπή, μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τη διάδοση της πανδημίας το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να είναι διαφορετικό και δεν πρόκειται να είναι αυτό που θέλουμε”, σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις δικαστών και δικαστικών λειτουργών ο κ. Τσιάρας δήλωσε: “Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες δεν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη η πρόσληψη δικαστών όσο είναι μεγάλη η ανάγκη πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων. Στο νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα υπάρχει μία συγκεκριμένη πρόβλεψη για τη δημιουργία 65 νέων οργανικών θέσεων δικαστών… Στην πραγματικότητα πρόκειται στα επόμενα δύο χρόνια με βάση το πώς λειτουργεί η εθνική σχολή δικαστών να ενσωματωθούν στο δικαστικό σώμα… Και δικαστικοί υπάλληλοι πρόκειται να προσληφθούν σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό”.

Ακούστε το ηχητικό

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.