Τσελέντης: Σεισμός μέχρι και 7 Ρίχτερ μεταξύ Κυθήρων – Κρήτης τα επόμενα χρόνια;


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 28 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό και μεγάλα ρήγματα – Γεγονός που προβληματίζει τους σεισμολόγους

Ο σεισμός μεγέθους 6,1 ρίχτερ, που σημειώθηκε την Τετάρτη στις 09:23 το πρωί αναστάτωσε πολλούς, καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμη και στην Αθήνα, παρότι το επίκεντρό του ήταν στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA αποκάλυψε ότι η περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης είναι υπό στενή παρακολούθηση από την επιστημονική κοινότητα, ενώ όπως είπε το Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει πάρει 25 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ετοιμάζει συγκεκριμένο κέντρο παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας σε αυτό το ρήγμα.

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους.

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά», είπε ο κ. Τσελέντης.

πηγη:thecaller

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.