Τσακαλώτος για συντάξεις και αφορολόγητο: Έχουμε δημοσιονομικό χώρο, αλλά η συζήτηση είναι αμφίσημη


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Σεπτεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Την πάγια θέση της ελληνικής πλευράς πως υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο και ταυτόχρονα να εφαρμοστούν και τα αντίμετρα επανέλαβε από τη Βουλή  ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι έχει διαψευσθεί σε όσα προέβλεπε: “Να σας θυμίσω τι λέγατε για τα αντίμετρα; Δεν υπάρχουν αντίμετρα. Μόνο τα μέτρα υπάρχουν. Λέγατε ότι και οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα περικοπούν από το  2019. Τώρα που φαίνεται ότι υπάρχουν  αντίμετρα και υπάρχει και αμφισημία , η οποία θα  δούμε που θα εξελιχθεί η συζήτηση έχετε πάθει πανικό” είπε ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαιώνοντας έτσι πως ακόμα οι θεσμοί διατηρούν ενστάσεις για το θέμα.

Σχολιάζοντας επί της ουσίας  τον θόρυβο που ξέσπασε έπειτα από τις δηλώσεις του στο Λονδίνο για τη θνησιμότητα των συνταξιούχων ο κ. Τσακαλώτος δεν έδειξε να υποχωρεί. Αντιθέτως πέταξε το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά: “Περιμένω τις αναλογιστικές σας μελέτες που δεν θα μιλούν ούτε για θνησιμότητα ούτε για διάρκεια ζωής. Να δω πως θα τις κάνετε”.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η επίθεση του κ. Τσακαλώτου και προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζοντας πως ο τρόπος με τον οποίον πολιτεύεται θα έχει ως αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να την καταπιεί. “ Είμαστε εκτός μνημονίου και έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να μη μειώσουμε τις συντάξεις και να μην κόψουμε το αφορολόγητο και να υλοποιήσουμε και τα αντίμετρα.

Προσπαθώ κύριε Κουτσούκο τα τελευταία χρόνια να βρω νήμα στη θέση του κόμματός σας, τη θέση που σας ενώνει με τη σοσιαλδημοκρταία και δεν τη βρίσκω. Βρίσκω απόκλιση από τη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη .Προσπαθείτε να φέρετε την κυβέρνηση σε αμηχανία με θέσεις που δεν είναι αλήθεια. Αυτά είναι κόμματα αναλώσιμα. Ο κ.Σταμάτης -σ.σ της Ν.Δ-πριν από το πρωινό του τρώει τέτοια κόμματα 3-4 και μετά κάθεται να φάει πρωινό” είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Στη δευτερολογία του ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε στο ζήτημα του παράγοντα της θνησιμότητας για τις αναλογιστικές μελέτες εξαπολύοντας νέα πυρά στην αντιπολίτευση: «Δεν είναι σωστό για το δημόσιο διάλογο μια ολόκληρη παράταξη να κατηγορεί έναν Πρωθυπουργό και έναν Υπουργό ότι θέλει να πεθάνουν άνθρωποι. Αυτό για μένα είναι ένα πολύ βαρύ πράγμα. Δεν είπα κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα τη διαδικασία για τα μέτρα και τα αντίμετρα σας παρακαλώ μη βάζετε όλα τα αυγά στο ένα καλάθι και όταν δε σας βγαίνει αυτό να φωνάζετε για άλλα πράγματα ότι ο υπουργός δε νοιάζεται για τη ζωή των ανθρώπων . Δεν θα σας βοηθήσει πολιτικά δεν βοηθά το δημόσιο διάλογο δεν βοηθά σε τίποτα» είπε.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.