Τσίπρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαΐου 2019 by energinews (admin)

Επανέρχεται το σενάριο για εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

Για πρώτη φορά, σε δημόσια εμφάνισής του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «ανοίγει το παράθυρο» για πρόωρες εκλογές, τον Ιούνιο του 2019.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Τσίπρας τόνισε πως: «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στις εκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο». «Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω… Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Πάντως, είναι η πρώτη φορά επί της ουσίας που ο κ. Τσίπρας θέτει ξεκάθαρα θέμα εκλογών σε περίπτωση που ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστεί την Κυριακή ένα κακό αποτέλεσμα για το κόμμα του.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα καθώς, εφόσον αποδοκιμαστεί ο ίδιος και το σχέδιο που κατέθεσε τότε θα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές.

Επανέρχεται έτσι το σενάριο της πρόωρης κάλπης στις 23 ή στις 30 Ιουνίου.

Πηγή: in.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.