Τρυφερό ψαρονέφρι με κυδώνια,δενδρολίβανο και σάλτσα κρασιού,σκέτη νοστιμιά


0
(0)

Υλικά συνταγής

2 κομμάτια ψαρονέφρι
1 κ.σ. δενδρολίβανο
3 κυδώνια
2 σκ. σκόρδο
40 γρ. βούτυρο
Μιάμιση κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ.σ. γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 φλ. κρασί

Αν αγαπάτε το κρέας και ψάχνετε μια συνταγή για γρήγορα μαγειρέματα, αυτή εδώ θα σας ενθουσιάσει. Λαχταριστό ψαρονέφρι με κυδώνια, δενδρολίβανο και σάλτσα κρασιού. Πεντανόστιμο.

Υλικά συνταγής

  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι 350 γρ. το καθένα
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 3 κυδώνια κομμένα στα 6 το κάθε ένα, μαζί με την φλούδα τους
  • 2 σκ. σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μιση κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλ. κρασί
  • 2 κ.σ. γιαούρτι, γεμάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα χτυπάμε το δενδρολίβανο μέχρι να βγάλει το άρωμα του και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

Έπειτα, κάνουμε “θήκες” με το μαχαίρι μας και μπήγουμε τα σκόρδα μέσα στο κρέας.

Αλείφουμε το κρέας με το λιωμένο βούτυρο και αφού προσθέσουμε ξίδι το πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία (άλειμμα, πασπάλισμα).

Έπειτα, βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, αφού το πασπαλίσουμε πρώτα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Μετά, βουτυρώνουμε τα κυδώνια μας ,τα απλώνουμε γύρω από το κρέας και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το δενδρολίβανο.

Κατόπιν, τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας, για 30 λεπτά.

Όταν ψηθεί, μεταφέρουμε το κρέας και τα κυδώνια στην πιατέλα και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο, ούτως ώστε να μείνει ζεστό.

Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί στην φωτιά και ρίχνουμε λίγο κρασάκι. Το ντεγκλασάρουμε όλο (προσθέτουμε δηλαδή το κρασί ,στο ζεστό ταψί μας για να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα τα κομμάτια του κρεμμυδιού που έχουν μείνει) και μαζί με το υπόλοιπο κρασί ,το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ούτως ώστε να μειωθεί με το βράσιμο ο όγκος του. Το αφήνουμε γύρω στα 5-6 λεπτά.

Μετά, προσθέτουμε και το γιαούρτι. Το ανακατεύουμε καλά, βράζουμε για λίγο και ελέγχουμε αν χρειάζεται πρόσθετο αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια κόντρα το κρέας και το γαρνίρουμε με κυδώνια και σάλτσα.

Το ψαρονέφρι μας είναι έτοιμο.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές

  • Να θυμάστε πως όταν χρησιμοποιούμε γιαούρτι σε μια συνταγή, το έχουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου και το αναμιγνύουμε με λίγη σάλτσα πριν το προσθέσουμε στην κατσαρόλα.
  • Μπορείτε επίσης, να γεμίσετε το ψαρονέφρι σας με διάφορα άλλα λαχανικά όπως: ντομάτα ή σπανάκι αλλά και με φρούτα όπως: ανανά, μήλα κ.α, για να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

πηγη:supersyntages.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)