ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ


0
(0)

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα».

Θέμα: Μεταβατική ρύθμιση για τους μαθητές των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ.

 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με τα άρθρα 9 και 14   του νόμου 4763/2020 οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ εντάχθηκαν στο επίπεδο 3 του Πλαισίου Προσόντων και μάλιστα κατόπιν πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ. Με τις συγκεκριμένες διατάξεις: α) υποβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών και πτυχίων (από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 3) των εν λόγω δομών και β) δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους ήδη φοιτούντες σε αυτές τις σχολές, καθώς έκαναν μια επιλογή με βάση το τότε υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την κατοχύρωση των πτυχίων τους το οποίο άλλαξε ριζικά, χωρίς έστω καμία πρόβλεψη μεταβατικών ρυθμίσεων.

Εύλογα λοιπόν, οι εν λόγω  ρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει αναταραχή στους μαθητές και στους διδάσκοντες στις ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με επιστολές τους θέτουν την ανάγκη να παρθεί νομοθετική πρωτοβουλία πρόβλεψης μεταβατικής ρύθμισης, τροπολογίας στον νόμο 4763/2020.

Με βάση τα παραπάνω, προστίθεται άρθρο – μεταβατική ρύθμιση στον νόμο 4763/2020 σύμφωνα με το οποίο «οι μαθητές που φοιτούν κατά την ψήφιση του παρόντος στις Α και Β τάξεις των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους βάσει του καθεστώτος με το οποίο έχουν εισαχθεί»

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα».

Στο νόμο 4763/2020 προστίθεται άρθρο ως εξής: «Οι μαθητές που φοιτούν κατά την ψήφιση του παρόντος στις Α και Β τάξεις των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους βάσει του καθεστώτος με το οποίο έχουν εισαχθεί».

 

 Αθήνα, 31 Μαρτίου 2021

                                  

Οι προτείνοντες βουλευτές

Λαμπρούλης Γιώργος

Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κατσώτης Χρήστος

Συντυχάκης Μανώλης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στο Νομό του Έβρου. Στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στον Έβρο από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γιατί σε όλη την Ελλάδα ζούμε κρίσιμες, τραγικές στιγμές θα έλεγα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Ζητάμε άμεσα την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, έτσι ώστε αμέσως να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα με πολύ περισσότερες κλίνες, με ΜΕΘ, με γιατρούς, με νοσηλευτές. Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη Δημόσια Υγεία της χώρας. Αυτό αφορά και την Αλεξανδρούπολη.

Θα πρέπει να προχωρήσουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί, με περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, με στελέχωσή τους με νοσηλευτές και γιατρούς που να κάνουν τα εμβόλια και βεβαίως να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, για να προχωρήσει γρήγορα η ανοσία του πληθυσμού. Αυτά είναι μερικά κεντρικά ζητήματα.

 Πιο συγκεκριμένα για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

“Λείπουν γιατροί, λείπουν νοσηλευτές, λείπει προσωπικό, γίνονται συγχωνεύσεις ή κλείνουν κάποιες κλινικές, όπως η χειρουργική ή άλλες κλινικές. Κι από αυτή τη σκοπιά, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει σημασία αν δεν βρίσκεται στην κατάρρευση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή, θα περιμένουμε να φτάσει αύριο και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εκεί; Ήδη από το προηγούμενο κύμα πανδημίας είχε κορεστεί πάρα πολύ η κατάσταση, όπως μας είχαν εντοπίσει. Ξέρετε, άλλωστε, ότι και τον Ιούλιο ήμουν ξανά πάλι εδώ και είμαι γνώστης των προβλημάτων, όπως και η Κομματική Οργάνωση, όλο το επιτελείο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στο λαό του Έβρου, κοντά στο λαό της Θράκης.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Η “Ελλάδα 2.0”, που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο “νέο” που φέρνει είναι νέες θυσίες των εργαζομένων και του λαού για την ανάκαμψη των κερδών των λίγων. Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης αποτελεί τη “γέφυρα” της Ελλάδας των μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων με το πανευρωπαϊκό “super μνημόνιο” του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Από αυτήν την άποψη καλύτερο όνομα από το “Ελλάδα 2.0” θα ήταν το “Μνημόνιο 5.0”. Το ταμείο ανάκαμψης το έχουν πληρώσει ήδη οι λαοί, ενώ για κάθε εκταμίευση, που θα δίνει ώθηση στα κέρδη της “πράσινης” ανάπτυξης, θα πληρώνουν πάλι με νέα, δρομολογημένα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα.

Τις “ευρύτερες συναινέσεις”, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να τις αναζητήσει στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων του ευρωενωσιακού τόξου, που στηρίζουν το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας απαιτούν όντως “ρήξη”, πρώτα και κύρια, με τη στρατηγική της ΕΕ, της αστικής τάξης και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι στην πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο τους δικούς του στόχους για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, και όχι στην συναίνεση με την πολιτική που θυσιάζει την υγεία, τη ζωή και τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη μίας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ (ΑΜΘ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, δήλωσε πως: “είχαμε για ακόμα μία φορά μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο της Ορεστιάδας. Συζητήσαμε για τη γενικότερη κατάσταση ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή, τα οξυμμένα προβλήματα των κατοίκων και αυτά που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΚΥΤ λέγοντας πως: “εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την επέκτασή του, ζητάμε να καταργηθεί. Δεν χρειάζονται ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές δομές και στρατόπεδα. Χρειάζεται να μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτά τα θύματα των πολέμων και της βίας σε κάποιες δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να φτιαχτούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους, διότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα προορισμού τους. Από αυτή τη σκοπιά συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία, τον Δήμο που παλεύουν γι’ αυτό το ζήτημα, χωρίς ρατσισμό, χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες στα θύματα των πολέμων, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες που ψάχνουν στον “ήλιο μοίρα”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλα ζητήματα όπως τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στα ζητήματα στελέχωσης του κέντρου υγείας, γιατί όπως είπε: “Βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πανδημίας με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό στο σύνολο της χώρας. Και εδώ στην περιοχή χρειάζονται διαρκώς μέτρα στελέχωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς, με νοσηλευτές, με άλλο προσωπικό.

Στελέχωση χρειάζονται και οι δημοτικές υπηρεσίες τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας γιατί όπως είπε: “δεν μπορεί  με τη λογική της κινητικότητας να αποψιλώνεται ένας δήμος σε μία κρίσιμη γεωστρατηγικά, να το πω κι έτσι, περιοχή της πατρίδας μας. Άρα από αυτή τη σκοπιά είμαστε στο πλευρό του αγώνα που κάνουν εδώ οι κάτοικοι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο.”

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή, είπε: “είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον νόμο της Κεραμέως, τον νέο νόμο για την Παιδεία, που ουσιαστικά κλείνει πανεπιστημιακά τμήματα, κλείνει σχολές, όπως και εδώ στην περιοχή όπου θα υπάρχει μείωση τμημάτων με βάση τη νέα ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος. Εμείς καταγγείλαμε αυτό τον νόμο, τον καταψηφίσαμε στη Βουλή. Όμως χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται πίεση, χρειάζεται διεκδίκηση. Τα  πάντα θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα.”

Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Στις 18.00 ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το χωριό Απαλό και θα συναντηθεί με την επιτροπή πλημμυροπαθών και στις 19.00 θα μιλήσει σε σύσκεψη με φορείς και συνδικαλιστές από τον Νομό Έβρου, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

 

 ΑΘΗΝΑ 31/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.