«Τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα στον Ν.Ηρακλείου».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Mε ερώτηση που κατάθεσε στο Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει, ύστερα και από την επιστολή του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου, τις τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα στον Ν.Ηρακλείου και ζητά μεταξύ άλλων άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση τους.Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με επιστολή τους, οι φαρμακοποιοί του νομού Ηρακλείου εκτός από τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει, διαμαρτύρονται ως προς τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ η επιδημία του κορωνοϊού έχει κάνει ακόμα πιο απαιτητική και δύσκολη την εργασία τους, είναι αντιμέτωποι με μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και αδυνατούν να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Μάλιστα οι ελλείψεις των φαρμάκων, έχουν  φθάσει σε τέτοιο σημείο, που  βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Με την επιστολή τους ζητούν: α) την πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν την ελληνική αγορά του φαρμάκου, β) την στελέχωση του ΕΟΦ και όλων των αρμοδίων φορέων με προσωπικό που θα επιτελεί το ελεγκτικό έργο, γ)την πλήρη διαφάνεια στις όποιες συναλλαγές αφορούν τα φάρμακα,   και δ) τον εμπλουτισμό του σημερινού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη.

Επειδή η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες για τους επαγγελματίες υγείας αλλά και για τους ασθενείς.

Ερωτάσθε κε. Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα στον Ν. Ηρακλείου αλλά και πανελλαδικά;

-Προτίθεστε να υιοθετήσετε τις προτάσεις του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;».

«Διασφάλιση συμμετοχής αλλά και ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των ΚΥΔ για την νέα προγραμματική περίοδο προς όφελος του παραγωγού».

Mε ερώτηση που κατάθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την διασφάλιση συμμετοχής αλλά και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των ΚΥΔ για την νέα προγραμματική περίοδο προς όφελος του παραγωγού.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσκληση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πιστοποίηση των ΚΥΔ στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ για την νέα προγραμματική περίοδο και συγκεκριμένα  για τα έτη 2022-2027, αφενός μεν γιατί όπως καταγγέλλεται έλαβε χώρα χωρίς την πραγματοποίηση καμίας δημόσιας διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ αφετέρου οι προϋποθέσεις που τίθενται δεν στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους αγρότες αλλά στην συρρίκνωση του αριθμού των υπαρχόντων ΚΥΔ.

Οι αυστηρότερες προϋποθέσεις που τίθενται  και το κόστος που απαιτείται για αυτές οδηγούν εκ των πραγμάτων στον αφανισμό των περισσοτέρων από τις μικρές γεωτεχνικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδο, ενώ η ολιγοήμερη δυνατότητα συμμετοχής έως και 04-03-22 δεν επιτρέπει σε πολλούς που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Επειδή η δυνατότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, συνέβαλλε τόσο στην μείωση του κόστους ενεργοποίησης για τον παραγωγό όσο και στην αναβάθμιση της προσφερόμενη υπηρεσίας.

Επειδή  το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του και ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη πρόσκληση,

Επειδή αυτό που λείπει είναι οι δίκαιοι κανόνες και η διαφάνεια στη διαχείριση του όλου συστήματος των επιδοτήσεων και όχι η γραφειοκρατικοποίηση και τα προσκόμματα στην λειτουργία των ΚΥΔ

Επειδή πρέπει να διασφαλιστεί και η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων που έχουν μια σημαντική εμπειρία

Ερωτάσθε κε. Υπουργέ:

-Θα προχωρήσετε, έστω και τώρα  σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βελτιωθούν με συναινετικό τρόπο οι όροι της πρόσκλησης για τους παραγωγούς, τα ΚΥΔ και τους εργαζομένους τους;

-Προτίθεστε και με ποιο τρόπο να διασφαλίσετε τόσο την  συμμετοχή όσο και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των ΚΥΔ,  για την νέα προγραμματική περίοδο προς όφελος του παραγωγού;».

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.