Τραγανή τάρτα γεμιστή με σπανάκι και αυγό


0
(0)

Μια συνταγή για εξαιρετική γεύση που θα σας αρέσει πολύ. Υπέροχη τάρτα γεμιστή με σπανάκι και αυγό. Λαχταριστή και τραγανή. Απολαύστε την όποια ώρα της ημέρας θέλετε. Είναι το ίδιο γευστική πάντα.

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • Άσπρο ξύδι
  • 4-5 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε σχήμα σπιρτόξυλου
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Θυμάρι, ξερό
  • Αλάτι
  • 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 4 έτοιμες ψημένες τάρτες

Για τη μούς σπανάκι

  • 200 γρ. σπανάκι ζεματισμένο, φρέσκο
  • 30 γρ. φυλλαράκια γλιστρίδας, φρέσκιας
  • 1 κρόκο αυγού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο νερό
  • 4 κυβάκια βούτυρο
  • Φύλλα φρέσκου μαϊντανού, για το ντεκόρ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ποσάρουμε τα αυγά.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε νερό να βράσει μαζί με λίγο άσπρο ξύδι και αλάτι.

Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά στο κατσαρολάκι περιμένοντας κάθε φορά να σφίξουν καλά (αφήνουμε για το κάθε αυγό 2 με 2 μισή λεπτά).

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να τραβήξει το νερό.

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λωρίδες και έπειτα, τα ψιλοκόβουμε.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό σαγανάκι, βάζουμε 2 με 3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κολοκυθιού και τα σοτάρουμε για 1 μισή με 2 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο, μια πρέζα θυμάρι και τα φύλλα βασιλικού.

Μετά, ανακατεύουμε, σοτάρουμε ακόμα για ένα λεπτό και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να περιμένουν.

Έπειτα, ετοιμάζουμε τον πουρέ σπανακιού.

Βάζουμε το ζεματισμένο σπανάκι σε μίξερ και το χτυπάμε, μέχρι να γίνει πουρές.

Ρίχνουμε μέσα 2-3 κουταλιές νερού, μέχρι το μείγμα να πάρει μια απαλή υφή.

Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί.

Ρίχνουμε μέσα τον κρόκο αυγού και χτυπάμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια και έπειτα αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Μοιράζουμε τα κομματάκια κολοκυθιού, σε 4 έτοιμες ψημένες τάρτες.

Τέλος, βάζουμε από πάνω το ποσαρισμένο αυγό και περιχύνουμε με τον πουρέ σπανακιού.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε, αντί για κολοκυθάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μελιτζάνες.

Πηγη:supersyntages.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *