Τρία σημαντικά έργα για την Ψυχική Υγεία στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Κέντρο ημέρας για πάσχοντες με Αλτσχάιμερ στο Ηράκλειο, ιατρείο διαταραχών μνήμης και κατ’ οίκον νοσηλεία στο Ρέθυμνο

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τη χρηματοδότηση από Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» τριών σημαντικών έργων για την Ψυχική Υγεία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη λειτουργία ενός Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια και νόσο Alzheimer στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Τo Κέντρο Ημέρας αποτελεί εξειδικευμένη δομή που καλύπτει τις ανάγκες διάγνωσης, φροντίδας, κινητοποίησης, εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και συνέχεια της θεραπείας των ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφείς διαταραχές.

Στόχος, όπως τόνισε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, αλλά και ο καθηγητής ψυχιατρικής Αλέξανδρος Βγόντζας, Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα Πα.Γ.Ν.Η. είναι να λειτουργήσει στο μέλλον στον αστικό ιστό του Ηρακλείου. Για δικαίωση του πολύχρονου αιτήματος έκανε λόγο η Ιωάννα Κορτσιδάκη, υπεύθυνη της εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ νομού Ηρακλείου, για την ενεργό και υγιή γήρανση.

Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου δημιουργείται επίσης το πρόγραμμα νοσηλείας κατ’ οίκον που θα ενισχύσει την «Κινητή Μονάδα υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας που δρα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, όπως εξηγεί ο ψυχίατρος Αντώνης Λιοδάκης, Διευθυντής του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο αυτό θα στηριχθεί με το απαιτούμενο προσωπικό και το Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης που εξυπηρετεί την πόλη του Ρεθύμνου, όπως και περιοχές ευρύτερα της πόλης. Απευθύνεται, κυρίως, σε άτομα άνω των 60 ετών αλλά και σε άτομα μικρότερης ηλικίας, που τυχόν εμφανίζουν πρώιμα σημάδια ανοϊκού συνδρόμου. Παρέχει ήδη τις υπηρεσίες του στις οποίες περιλαμβάνονται η διάγνωση, η θεραπεία και παρακολούθηση ασθενών με όλες τις μορφές άνοιας. Επίσης, σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιείται ομάδα νοητικής Ενδυνάμωσης.

«Πρόκειται για τρία σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν τις παροχές στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Κρήτη», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς.


 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.