ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην έκδοση ψηφίσματος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/09 για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι.

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανώλη Θραψανιώτη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, του πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Βασίλειου Αϊβαλιώτη, του αναπληρωτή διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μιχάλη Παπαδάκη και των φορέων αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να εκδοθεί και να μεταφερθεί στο Υπουργείο Παιδείας το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και αφού έλαβε υπόψη του τις ανακοινώσεις των Φορέων της Κοινότητας Καβουσίου, της ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης, των εφήβων βουλευτών Λασιθίου και Ηρακλείου και την από κοινού θέληση των παρατάξεων που το απαρτίζουν, προχωρεί ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία-δυσαρέσκειά του για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του Περιφερειακού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.

Δεν εξαντλήθηκαν όπως ορίζει ο νόμος εξαιρετικών περιπτώσεων τα χρονικά περιθώρια των νόμιμων προθεσμιών. Ενώ οι προθεσμίες εγγραφών ήταν από 01 έως 11 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο έσπευσε να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου παραβιάζοντας ευθέως τις αρχές της χρηστής Διοίκησης.
Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου αποτελεί για πολλά χρόνια δίκαιο αίτημα ενός Νομού με μοναδική μουσική παράδοση και ζωντανή διάθεση καλλιτεχνικής έκφρασης, ειδικά από τους νέους μας, αλλά και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και σε εμπειρία μουσικούς.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του σχολείου στο Λασίθι, φιμώνεται η μουσική ιστορία αιώνων και φυλακίζεται, απαξιώνοντας την προσπάθεια των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά και τη δίψα των νέων μας για να σπουδάσουν και να αναδείξουν τη μουσική παράδοσή τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου κατά το σχολικό έτος 2019-2020, με τους μαθητές που έχουν ήδη εγγραφεί και όσες μεταγραφές ακολουθήσουν εις το εξής.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους Ιεραπετρίτες και όλους τους Λασιθιώτες σε συνεχή επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, για την ανάκληση της απόφασης από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αποφασίζουμε τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παραδώσει το παρόν Ψήφισμα στην κ. Υπουργό.»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.