Το χαμόγελο του παιδιού ζητά την υποστήριξή μας για την υλοποίηση του οράματος στην Κρήτη


0
(0)

Ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω με την υποστήριξη του Ράδιο Λασίθι 92,3 και άλλων κρητικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Κρήτη, διοργανώνει Ραδιομαραθώνιο την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 για την ενίσχυση των δράσεων που κάνει στην Κρήτη ο Οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ο πρόεδρος Κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στο Ρ.Λ. αναφέρθηκε στην σπουδαία οικονομική στήριξη των πολιτών και τα 25 χρόνια παρουσίας του οργανισμού και ζήτησε την υποστήριξη του κόσμου για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών αλλά και την ολοκλήρωση της νέας υποδομής στο Ηράκλειο για να μπορέσει να φιλοξενήσει περίπου 30 παιδιά.

Οι ακροατές των σταθμών μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνοντας SMS ή κάνοντας κλήση στο 19810.

Πιο συγκεκριμένα:
– Κλήση στο 19810 από σταθερό ή κινητό (χρέωση: από σταθερό 2,60€ με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας από κινητό 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας)
– SMS στο 19810 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ (χρέωση 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον
τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας)

Μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι από το σπίτι μας «Μένοντας ασφαλείς» βοηθώντας να παραμείνει το «Χαμόγελο» ζωντανό και δυνατό και στην πανδημία!!!

«Το χαμόγελο του παιδιού» στην Κρήτη, είναι δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια,
– Δωρεάν
– 365 ημέρες τον χρόνο
– 24 ώρες την ημέρα

Μερικές από τις δράσεις του είναι:
1. Λήψη ανώνυμων και επώνυμων αναφορών για παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο, μέσω της Γραμμής SOS 1056 και προώθηση στους αρμόδιους φορείς
2. Λήψη και διαχείριση αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών θυμάτων βίας
3. Φιλοξενία παιδιών θυμάτων βίας κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής στα Σπίτια του Οργανισμού
4. Επιτόπια παρέμβαση για παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο(ασφαλής μεταφορά του παιδιού συνοδεία Κοινωνικού Λειτουργού ή Ψυχολόγου με τα οχήματα άμεσης Επέμβασης του Οργανισμού, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον – συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί άμεσα λύση)
5. Συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες, μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης Παιδιών 116111
6. Διαδραστικές, βιωματικές δράσεις σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς / κηδεμόνες και στην κοινότητα (θεματικές: Κακοποίηση – Παραμέληση Παιδιού, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός, Διαδίκτυο)
7. Προληπτική Ιατρική και Οδοντιατρική
8. Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας
9. Διακομιδές με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών
10. Φροντίδα παιδιών στα Νοσοκομεία, που βρίσκονται εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής
11. Υλική, ιατρική, εκπαιδευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ή / και προβλήματα υγείας
12. Διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, εφήβων καθώς και ενηλίκων (18 εώς 60 ετών) που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου
13. Συντονισμός και ενεργοποίηση AMBER ALERT HELLAS & MISSING ALERT HELLAS
14. Ενεργοποίηση Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις εξαφάνισης, καταστροφών κ.λ.π.
15. Υποστήριξη γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας με παιδιά

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.