Το «Φεστιβάλ Κρήτης» της Περιφέρειας Κρήτης ταξιδεύει στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων στο Ρέθυμνο


0
(0)

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιείται η εκδήλωση «What is above is what is below and the sky is a mirror reflecting back at the world» στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων στο Ρέθυμνο από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 20:00 – 23:00.Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση επισκέπτεται τις ταφικές παραδόσεις ενός αρχαίου πολιτισμού στο Υστερομινωικό νεκροταφείο Αρμένων. Η επίσκεψη αυτή είναι μια απόπειρα προσέγγισης του συγκεκριμένου τοπίου στη συμβολική του επιφάνεια και εισχώρησης στις πτυχώσεις του με μοτίβα που προκύπτουν από βίντεο, εικόνα  και ήχο. Στη διάρκεια αυτής της προσωρινής συγκατοίκησης, εξερευνώνται  οι έννοιες της ανασκαφής, του τάφου, της τυπολογίας, του ρυθμού και του συλλογικού φαντασιακού. Με μια απλότητα στα τεχνικά μέσα, χτίζεται ένας διάλογος με τις συνδηλωτικές έννοιες του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.

Τα έργα χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και τεχνικών, ξεκινώντας από πρακτικές της αυθόρμητης καταγραφής, του διαλόγου με το καθημερινό και το τυχαίο, μέσω επαναλαμβανόμενων ηχητικών μοτίβων (loops) και με χρήση μεθόδων ψυχεδελικής χαρτογράφησης αρχαιολογικών χώρων.

Συντελεστές:

Ξαβιέρα Κουβαρά, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Βίκτωρ Γκόγκας, Γιάννης Μουράβας & Νίκολα Μπαράτο, Μυρτώ Λάβδα.

 

Παράλληλη δράση:

 

Μουσική για κορμούς δέντρων

Εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών

Ένα εργαστήριο γνωριμίας με την παραγωγή μουσικής η οποία δίνει έμφαση στην τονικότητα, το ηχόχρωμα και την υφή.

«Μέσα από ομαδική διάθεση  θα αποπειραθούμε να ερευνήσουμε τις διαφορετικές  πηγές ήχου, να φτιάξουμε αυτοσχέδια όργανα, να ηχογραφήσουμε, να αλλοιώσουμε τις ηχογραφήσεις και τέλος να συνθέσουμε μουσικά έργα στρέφοντας την ματιά προς τις παραδόσεις της ηλεκτροακουστικής μουσικής και της μουσικής για κινηματογράφο» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών.

 

Ημερομηνία εργαστηρίου:

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

Ώρες εργαστηρίου: 10:30-13:30

Τοποθεσία διεξαγωγής του εργαστηρίου:

Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων, Ρέθυμνο

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης.

Πληροφορίες και κρατήσεις για το εργαστήριο:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου

Τηλέφωνο: 2831023653

Email: efareth@culture.gr

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Κρήτης» της Περιφέρειας Κρήτης και πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στις εκδηλώσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων καθώς και συνωστισμού. (1 έως 1,5 ώρα πριν την έναρξη τους)

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *