ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Reading time: 11 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 2 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Η τροπολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την οποία επιδιώκεται η εισαγωγή του ενιαίου ψηφοδελτίου στις εκλογές των οργάνων και αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί βαρύ πλήγμα στην συνδικαλιστική ελευθερία και τις κατακτήσεις της ΠΟΑΣΥ, που πέτυχαν από το 2011 την δυνατότητα εκλογής μέσω της συγκρότησης συνδυασμών, με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Το σύστημα αυτό λειτούργησε μέχρι σήμερα επιτρέποντας την έκφραση όλων των διαφορετικών απόψεων, όπως δηλαδή γίνεται παντού αλλού στο χώρο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εν μέσω μιας ήδη διανοιχθείσας εκλογικής διαδικασίας σε πολλές συνδικαλιστικές ενώσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση ή διαβούλευση και χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αποδεικνύει ότι η αντίληψη της κυβέρνησης για τον συνδικαλισμό αφορά σε άλλες εποχές, όταν ο αστυνομικός δεν έπρεπε να έχει άποψη ή για την ακρίβεια, θα έπρεπε να έχει την άποψη της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει τώρα την απαράδεκτη «ντροπολογία» και να επιτρέψει στον αστυνομικό συνδικαλισμό να ασκηθεί, όπως έως τώρα ασκούνταν, με ελευθερία, πολυφωνία και πλουραλισμό.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΑ

Μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας του Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά

Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του παραμένουν απλοί θεατές σε ένα έργο που δεν φαίνεται να οδηγείται σε HAPPY END.

Τούς δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να γυρίσουν την παρτίδα στο θέμα της πανδημίας αλλά τις πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδείχτηκαν ανεπαρκή και σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα, παρά έλυσαν. Η άσχημη τροπή της πανδημίας στη χώρα μας δεν πρέπει να αφήνει ασυγκίνητη την κυβέρνηση. Τώρα χρειάζονται αποφασιστικά και γενναία μέτρα, που θα βελτιώσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

Μέτρα που θα είναι στοχευμένα και θα είναι προσαρμοσμένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε μία.

Κάθε Περιφερειακή Ενότητα χρειάζεται τον δικό της σχεδιασμό, ως προς:

  1. Την περαιτέρω εμβολιαστικη κάλυψη του πληθυσμού με εμβολιασμούς πόρτα – πόρτα, με τη συμμετοχή υγειονομικών υπηρεσιών, κινητών μονάδων και ιδιαίτερη βαρύτητα στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.
  2. Την αποφυγή της μετάδοσης του ιού με τη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων, την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας, την αποτελεσματική λύση στο συγχρωτισμό στις πανεπιστημιακές σχολές και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  3. Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.
  4. Την ενίσχυση των δομών υγείας
  5. Την ανίχνευση του ιού με περισσότερα τεστ σε εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους.

Λέμε όχι στην αποσύνθεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αναστολές λειτουργίας Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων και προτείνουμε στην κυβέρνηση:

  • Άμεση ένταξη ιδιωτών ιατρών στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με σκοπό την καταγραφή και την παρακολούθηση ασθενών κατ’ οίκον. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η συμφόρηση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και θα μπορεί να αξιολογείται σωστά και έγκαιρα πότε ένας ασθενής με κορονοϊό χρήζει νοσηλείας.
  • Ενίσχυση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με κίνητρα στους ιατρούς και όχι μόνο σε αυτούς που έρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και άμεσες προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Ενημέρωση και καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για την αξία του εμβολιασμού. Αρκετά με την τιμωρητική κατεύθυνση που δίνουν οι παρηκουντες της Ιερουσαλήμ και τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, γεγονός που προκαλεί πολλές κοινωνικές προστριβές και αντιδράσεις.
  • Ενεργή συμμετοχή των νοσήσαντων από κορονοϊό στην ενημέρωση ευαισθητοποίηση των ανεμβολιαστων.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ

Κοινή Ανακοίνωση Τομέων Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής

Η 26η Σύνοδος των Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκόβη (COP26), ξεκίνησε με καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας.

Θα καταφέρει να διατηρήσει ζωντανή τη δέσμευση να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης;

Τα μηνύματα είναι μεικτά, παρά την πολύ σημαντική προσπάθεια της Ευρώπης.

Η Ελλάδα συμμετέχει χωρίς Κλιματικό Νόμο όπως είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, χωρίς να έχει επικαιροποιήσει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα ως όφειλε μετά τους νέους ευρωπαϊκούς στόχους για το 2030 και με την απολιγνιτοποίηση σε αδιέξοδο. Αντίθετα, το φυσικό αέριο που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση για την αντικατάσταση του λιγνίτη απλώνει βαριά τη σκιά της ενεργειακής φτώχειας το χειμώνα που έρχεται στη χώρα μας.

Στο Κίνημα Αλλαγής είχαμε τονίσει πως ουσιαστική απανθρακοποίηση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω της ομαλής-δίκαιης μετάβασης και της αξιοποίησης όλων των μορφών ανανεώσιμων πηγών από τον απλό πολίτη για τη συνολική απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Δεν έχει νόημα να κλείνουμε λιγνιτικούς σταθμούς και να δημιουργούμε νέους σταθμούς και υποδομές φυσικού αερίου.

Είχαμε επίσης παρουσιάσει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ολοκληρωμένο πλαίσιο για τον κλιματικό νόμο και πως αυτός πρέπει να διαμορφωθεί “από κάτω προς τα πάνω” με ανοιχτή διαβούλευση αλλά και τους νέους μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο (Κλιματική Συνέλευση). Παράλληλα, εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει την πρόταση μας στην ελληνική κοινωνία για ένα νέο, πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Για εμάς, η προστασία του κλίματος δεν είναι μία επικοινωνιακή επιλογή αλλά μία υπαρξιακή ανάγκη για τον πλανήτη, την Ελλάδα, τους οικονομικά ασθενέστερους και την επόμενη γενιά.

ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΘΑ ΤΙΜΗΣΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η σκέψη όλων μας είναι στην Φώφη.

Με μεγάλη συγκίνηση, ορκίστηκα σήμερα Βουλευτής, καταλαμβάνοντας την έδρα του Νότιου Τομέα που κατείχε η Πρόεδρος μας.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες, πως θα τιμήσω την ψήφο τους με υπευθυνότητα και αγωνιστικότητα.

Θα τιμήσω τη μνήμη της και την πολιτική παρακαταθήκη της με τις πράξεις μου.

ΤΟ «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ» ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Η κυβέρνηση από το 2019 μέχρι σήμερα προσπάθησε να πείσει τους συμπολίτες μας ότι όλα λειτουργούσαν άψογα στον τομέα της αστυνόμευσης. Ασήμαντες ενέργειες Υπουργών Προστασίας του Πολίτη επικοινωνούνταν ως μεγάλες καινοτομίες, λανθασμένες επιλογές στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών βαπτίζονταν ως ορθές, εξαγγελθείσες πρωτοβουλίες ή ψηφισθείσες διατάξεις δεν εφαρμόζονταν ποτέ.

Αυτό αδιαμφισβήτητα επιβεβαιώνει η σημερινή εξαγγελία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., που ομολογεί την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στο πεδίο της καθημερινής αστυνόμευσης.

Ομολογούν δηλαδή, κατ’ αντιστοιχία προς τα 5 ανακοινωθέντα μέτρα, ότι :

1.- Ποτέ το αρμόδιο υπουργείο δεν είχε εκπονήσει σαφές επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης με ξεκάθαρη περιγραφή καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων που εμπλέκονται σε ελέγχους, περιπολίες ή καταδιώξεις. Την ανάγκη αυτή την ανακάλυψαν μόλις σήμερα στην κυβέρνηση.

2.- Ποτέ δεν προσπάθησαν να εκπαιδεύσουν τους ειδικούς φρουρούς, αν και κατ’ επανάληψη έχουν δοθεί παραδείγματα προβληματικής άσκησης των καθηκόντων κάποιων εξ αυτών. Τώρα βλέπουν τα κενά εκπαίδευσης τα οποία αρνούνταν να τα δουν όταν το Κίνημα Αλλαγής -κατ’ επανάληψη- τα έχει επισημάνει.

3.- Το νεοδημοκρατικό ψηφιακό κράτος αποτελεί μια βιτρίνα, πίσω από την οποία κρύβεται μια ελλειμματική οργάνωση, για την οποία -με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών- ανακάλυψαν στο υπουργείο ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουν ψηφιοποιώντας το επιχειρησιακό κέντρο τους, ώστε να συντονιστούν οι δυνάμεις στο πεδίο της Αμέσου Δράσεως.

4.- Από την άνοιξη του 2021, μας ενημέρωσε με θριαμβευτικό τρόπο ο προηγούμενος υπουργός ότι οι το μάχιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα φέρει κάμερες και σήμερα, ο νέος υπουργός ανακοινώνει το ήδη ανακοινωθέν. Δηλαδή ότι θα εξοπλιστούν με κάμερες η Ομάδα ΔΙΑΣ, η ΟΠΚΕ, τα ΜΑΤ και τα περιπολικά της αστυνομίας, μετατοπίζοντας το χρόνο προμήθειας των καμερών το 2022.

5.- Ποτέ δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένο το κέντρο επικοινωνίας της Άμεσης Δράσης, γι’ αυτό και τώρα θα ενισχυθεί με 20 επιπλέον αστυνομικούς.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει στον «αυτόματο πιλότο» την ασφάλεια των πολιτών. Και δεν αρκεί η αίσθηση καθήκοντος της πλειοψηφίας των Ελλήνων αστυνομικών.

Διότι χωρίς κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς οργάνωση, χωρίς συντονισμό, το μόνο που αποκαλύπτεται πια σε όλο το τραγικό του «μεγαλείο», είναι η ανυπαρξία του λεγόμενου επιτελικού κράτους.

Και αυτό φοβίζει ακόμη περισσότερο τους πολίτες της χώρας μας για το σε ποια κυβέρνηση έχουν εμπιστευθεί την προστασία των δικαιωμάτων τους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να τα έχει χαμένα, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση της πανδημίας. Τα ημίμετρα που διαρρέει αποτελούν μια τρύπα στο νερό.

Είναι ώρα αποφάσεων, για να μην ξαναζήσουμε τον περσινό εφιάλτη. Χωρίς δισταγμούς, χωρίς παζάρια και υπεκφυγές. Χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους.

Εμβολιασμοί από κινητά συνεργεία, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για επαγγέλματα που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες, ενίσχυση του ΕΣΥ με ένταξη τώρα και του ιδιωτικού τομέα στον σχεδιασμό.

Και σε κάθε περίπτωση, να υπάρξουν επιτέλους ουσιαστικοί έλεγχοι στην εφαρμογή των μέτρων, γιατί έως τώρα αυτοί είναι ανύπαρκτοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ: ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής και για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας του Ελληνικού Κοινοβουλίου Πάνας Απόστολος.

Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη πολιτικής αντιμετώπισης του έντονου και κυρίαρχου κοινωνικού ζητήματος της ακρίβειας, τόνισε ο κ. Πάνας, ενώ υπογράμμισε πως παρά τις έντονες αντιδράσεις των απασχολούμενων στις λαϊκές αγορές η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατραπούν οι Λαϊκές Αγορές σε εμπορικές, αποδυναμώνοντας τη φιλοσοφία και τον λόγο ύπαρξης των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται εις βάρος των καταναλωτών, οι οποίοι βρίσκονται έρμαια του συνεχώς αυξανόμενου κύματος ακρίβειας.»

«Το Νομοσχέδιο αυτό με τα εξαντλητικά πρόστιμα, το τόσο αυστηρό πλαίσιο τιμωρίας και τον αποκλεισμό εισόδου Νέων Παραγωγών από τις Λαϊκές Αγορές όλης της Χώρας, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω του διαρκούς αυξανόμενου πληθωρισμού, αντί να δίνει λύσεις δημιουργεί νέα προβλήματα».

«Σκοπός του παρόντος Νομοσχεδίου», συνεχίζει ο κ. Πάνας, «κι αναφορικά με τις διατάξεις, που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο, θα έπρεπε να είναι η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπλαση των ήδη υπαρχουσών λαϊκών αγορών, κρατώντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και στηρίζοντας τη φιλοσοφία του μικρομεσαίου, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας».

Ο Ειδικός Αγορητής χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δε πρόκειται να συναινέσουμε σε ένα ανεδαφικό και ανεφάρμοστο Νομοσχέδιο, το οποίο θα προκαλέσει ένα ΣΟΚ στο υπαίθριο εμπόριο και που θα αλλάξει τη δομή ενός θεσμού 93 χρόνων. Δε γίνεται να συναινέσουμε στην αλλαγή προτεραιότητας και να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι παραγωγοί έναντι των επαγγελματιών πωλητών».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 01.11.2021

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

*Για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με τη σημερινή μας ομόφωνη απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου, ανατίθενται:

*Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

*Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

*Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

*Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.

Ολόκληρη η εισήγηση του Γραμματέα Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ο αδόκητος θάνατος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, πριν από μία εβδομάδα, προκάλεσε βαθιά θλίψη και συγκίνηση στο σύνολο της κοινωνίας.

Σύσσωμη και ομόθυμη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος εκφράζει για μία ακόμη φορά τον σεβασμό και την αναγνώριση προς την προσωπικότητα και την προσφορά της Φώφης Γεννηματά προς τον τόπο, τη δημοκρατία και την παράταξή μας.

Σας καλώ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη της.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η πολύτιμη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, για την ενότητα και την προοπτική της Παράταξης αλλά και το όραμα της νέας Αλλαγής για την Ελλάδα, πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής:

•Αντιλαμβάνεται το χρέος της στη δύσκολη και ιστορική συγκυρία για τη χώρα και την Παράταξη

•Συνεχίζει να εργάζεται στο Κοινοβούλιο, τόσο στο νομοθετικό πεδίο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δυναμικά και υπεύθυνα.

•Συμβάλλει με την υπεύθυνη ενωτική στάση της στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου και στην άψογη διεξαγωγή τους στις 5 ή και 12 Δεκέμβρη

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μετά από συνεννόηση με τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και στο ενωτικό και συλλογικό πνεύμα λειτουργίας, για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προτείνουμε να ανατεθεί με την σημερινή μας απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου:

•Στον Γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ιδίως σύγκληση Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κλπ)

•Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο (Επερωτήσεις, Εξεταστικές, Πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κλπ

Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν, η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο και τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται συντονιστικό όργανο ή και συνεδρίαση της Κ.Ο.

Μ’ αυτό το πλαίσιο και με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δίνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας και προοπτικής προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την κοινωνική μας βάση που φιλοδοξεί και προσδοκά να δει την Παράταξη ξανά μεγάλη και ισχυρή για να υπηρετεί την Πατρίδα και τον Ελληνικό λαό.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και για την έγκριση σας και παρακαλώ για την εξουσιοδότηση στον Διευθυντή ΚΟ Δημήτρη Μάντζο για να συντάξει την απόφαση προς τον Πρόεδρο της Βουλής».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.