Το ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων φέρνει νέες σκέψεις

Τελευταία ενημέρωση 23 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Το Μαξίμου για τις επόμενες 14 μέρες φαίνεται πως θα προτάξει το δραματικό μήνυμα των επιστημόνων «έξω μόνο για τα απαραίτητα» αλλά και είναι έτοιμο να βγάλει και τα τελευταία μέτρα από την φαρέτρα.

Επιτάξεις ιδιωτικών εγκαταστάσεων, κινητοποίηση στρατού, με νέο κινητό νοσοκομείο, αντίστοιχο με εκείνο που η ελληνική δύναμη είχε αναπτύξει στην Καμπούλ, ελεγχτικό τείχος στα σύνορα και τις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές με μπαράζ επιχειρήσεων από την ΕΛ.ΑΣ., δημοτική αστυνομία, Εθνική Αρχή Διαφάνειας και άλλα.

Η κυβέρνηση της επόμενες 14 μέρες παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή προσδοκώντας σε καλυτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας. Η βελτίωση των συνθηκών αναμενόταν από την κυβέρνηση νωρίτερα αλλά σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την τροπή που έχει πάρει η πανδημία έχει κόψει κάθε κουβέντα για άνοιγμα της αγοράς 1η Δεκέμβρη.

Εικόνες πολέμου

Τη στιγμή που στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεώργιος Γεννηματάς» δεν απομένει ούτε μια κενή κλίνη ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό προχωρά η δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορονοϊού στον θώρακα ενώ διευκρινίζεται ότι η κινητή μονάδα δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη.

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί – εφόσον απαιτηθεί – ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.

Σχέδιο επιτάξεων

Στην ίδια κατεύθυνση το Μαξίμου βγάζει μπροστά το έσχατο σχέδιο μαζικών επιτάξεων ιδιωτικών δομών. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο σχετικών αποφάσεων όχι μόνο για την Βόρεια Ελλάδα αλλά και για άλλες περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση στη φάση που βρίσκεται η χώρα δεν βάζει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ κράτους και ιδιωτών καθώς η προσπάθεια «είναι εθνική».

Σαρωτικοί Έλεγχοι

Στο μεταξύ, οι ελεγχτικοί μηχανισμοί έχουν εντολή για σαρωτικούς ελέγχους στο δρόμο και σε χώρους εργασίας, με μία εν εξελίξει ενίσχυση των κλιμακίων στη Βόρεια Ελλάδα με αστυνομικούς από την υπόλοιπη χώρα. Στο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου εντοπίστηκαν ανά τη χώρα πάνω από 2.500 περιπτώσεις παραβίασης μέτρων, έγιναν συλλήψεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 275.000 ευρώ.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.