Το «πράσινο» που εύκολα αλλάζει χρώμα στην Ιεράπετρα και τα παράπονα για μη χρήση μάσκας σε δημόσιες υπηρεσίες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, το Λασίθι ξεκίνησε και συνεχίζει με λίγα και διαχειρίσιμα κρούσματα κορωνοϊού, και κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα που γίνεται γνωστό τους τελευταίους μήνες μοιάζει περισσότερο με μια εξαίρεση παρά με μια εικόνα ενός προβλήματος.

Κι όμως, όπως έχει φανεί και αλλού, τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα μπορεί γρήγορα να αλλάξουν. Η εικόνα που παρουσίασε η ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους μήνες είναι σε γενικές γραμμές καλή. Το μέτρο της μάσκας, στα καταστήματα εστίασης και εμπορικά σε πολύ μεγάλο βαθμό εφαρμόζεται, ο κόσμος της περιοχής ως ένα βαθμό συμμορφώνεται, έλεγχοι γίνονται και αρκετοί έχουν πληρώσει πρόστιμα για παραβάσεις. Σήμερα για παράδειγμα, ημέρα πληρωμών, αρκετά μεγάλες ήταν οι ουρές έξω από τις τράπεζες του κέντρου της Ιεράπετρας, με τους πολίτες και να προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις και τους περισσότερους να φορούν τις μάσκες τους περιμένοντας στους εξωτερικούς χώρους.

Αφορμή για αυτό το κείμενο είναι οι αρκετές καταγγελίες που χθες και σήμερα δεχόμαστε στο Ράδιο Λασίθι από πολίτες της περιοχής για αρκετά περιστατικά για μη χρήση μάσκας σε δημόσιες υπηρεσίες και κρατικούς λειτουργούς. Σε σημεία που γίνονται πολλές συναλλαγές, συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, και η μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους, κάνει και τους πολίτες επίσης να μη φορούν τις δικές τους μάσκες…

Αυτά είναι παράπονα που έχουμε δεχθεί τόσο για του Δήμου Ιεράπετρας, για άλλες δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολύ κόσμο, (περιστατικά στα οποία ενδέχεται να έχουν γίνει και καταγγελίες), ενώ έντονα παράπονα από περισσότερα από ένα άτομα έχουν γίνει και για συγκεκριμένη  περίπτωση που κατά τη διάρκεια ελέγχου και επιβολής προστίμου για μη χρήση μάσκας, αστυνομικός δεν φόραγε τη δική του μάσκα, εισερχόμενος σε κατάστημα εστίασης.

Η κατάσταση που επικρατεί σίγουρα δεν είναι ευχάριστη για κανένα, όμως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η περιοχή είναι περιττές εντάσεις την καθημερινότητά του, και βέβαια να δούμε το όνομα της Ιεράπετρας ή του Λασιθίου να μπαίνει ως κεντρικό θέμα στα βραδινά δελτία ειδήσεων και να ψάχνουμε τον κ. Χαρδαλιά για να μας πει τι έρχεται…

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.