ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Στη σεισμόπληκτη Φλώρινα βρέθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα από τον πρόσφατο σεισμό.

Σε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για την κινητοποίηση των τοπικών αρχών με την εκδήλωση του σεισμού και για την πορεία των αυτοψιών που συνεχίζονται, τόσο στις δημόσιες υποδομές όσο και στα 800 κτήρια που έχουν δηλωθεί.

Από την πλευρά του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τονίστηκε ότι μοναδικός σκοπός της επίσκεψης είναι η έγκυρη ενημέρωση και η έμπρακτη συμπαράσταση στη σεισμόπληκτη Φλώρινα. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει να υιοθετηθεί ένα ρεαλιστικό και ευέλικτο σχήμα με πλήρη χρηματοδότηση έτσι ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια και οικοσκευές δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών από τις καιρικές συνθήκες.

Το κλιμάκιο παράλληλα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Φλώρινας και το Κέντρο κοινωνικής πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο Νοσοκομείο ο Διοκητής και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ενημέρωσαν τον τομεάρχη Υγείας Γιώργο Φραγγίδη για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Στο Κέντρο η Διοίκηση του ιδρύματος ενημέρωσε το κλιμάκιο για τις ζημιές από το σεισμό και για τις προοπτικές του κέντρου που αποτελεί πρωτοποριακή προνοιακή δομή και πρέπει να στηριχθεί από όλους.

Σε όλες τις συναντήσεις τονίστηκε ότι οι ακριτικές περιοχές της χώρας αποτελούν προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής όπως δήλωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης από την ακριτική Λήμνο.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος. Επίσης συμμετείχαν το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Χρήστος Ναούμ και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Φλώρινας Μιχαήλ Τσιώκας (αναπληρωτής Γραμματέας), Νίκος Αρβανιτάκης, και Λεωνίδας Καλυβιάνος.

ΔΗΛΩΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΖΑΚΗ

Η συνέντευξη του καθηγητή κ.Ροζάκη δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, εάν δεν απέδιδε στην ελληνική πλευρά την πρόταση η επέκταση των χωρικών μας υδάτων να γινόταν στα 10 κι όχι στα 12 μίλια.

Και επειδή ο συγκεκριμένος καθηγητής προσεγγίζει τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα που προκύπτει είναι εάν αυτή η πρόταση σχετίζεται με τις διερευνητικές επαφές ή όχι, καθώς και αν έγινε κατά τη διάρκεια των νέων γύρων των διερευνητικών επαφών που ξεκίνησαν το 2021 ή σε κάποια παλαιότερη φάση τους.

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών. Έως να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, τα σχόλια των ελληνικών διπλωματικών πηγών είναι αμήχανα και μάλλον επιβεβαιώνουν όσα ο κ.Ροζάκης ανέφερε.

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.