ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ FUNDS


Reading time: 9 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Φεβρουαρίου 2023 by energinews (admin)

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέρχεται νομοθετικά για την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Καταθέτοντας τρεις τροπολογίες, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη επικαιροποίησης του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010, την απόλυτη προστασία της αγροτικής γης και ένα συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ με δυνατότητα «κουρέματος» της οφειλής για τους συνεπείς της ρύθμισης.

Επιπλέον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καταθέτει πλαίσιο για την προστασία των εγγυητών τραπεζικών δανείων, με την οποία αντιμετωπίζονται υπέρμετρες και άδικες διώξεις σε βάρος τους εκ μέρους των τραπεζών και των funds, για τις απαιτήσεις που διατηρούν κατά των πρωτοφειλετών. Με την τροπολογία βελτιώνεται καθοριστικά η θέση των εγγυητών καθώς στην περίπτωση που το δάνειο έχει μεταβιβαστεί σε fund, η ευθύνη του εγγυητή περιορίζεται ανάλογα με την τιμή αγοράς της απαίτησης από το fund, δίνεται δυνατότητα στον εγγυητή να αμυνθεί αν το ποσό μπορεί να εισπραχθεί από τον πρωτοφειλέτη, οι εγγυητές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές για μεγάλες περιόδους και να αποφύγουν την απειλή πλειστηριασμού σε βάρος τους, ενώ προβλέπεται ότι δεν εφαρμόζονται οι καταχρηστικοί όροι που περιορίζουν τα δικαιώματα των εγγυητών.

Τέλος, στην τρίτη τροπολογία προτείνεται η ενίσχυση των κανόνων δεοντολογίας στην ανεύρεση της κατάλληλης λύσης – ρύθμισης, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών  και τη θέσπιση υποχρεώσεων στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για υπεύθυνη εξυπηρέτηση των δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα:

– Θεσπίζεται υποχρέωση τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης.

– Οι τράπεζες υποχρεούνται πριν τη μεταβίβαση του δανείου να κάνουν πρόταση ρύθμισης στον οφειλέτη.

– Δεν μπορεί να γίνει πλειστηριασμός κύριας κατοικίας αν δεν έχει προηγηθεί  προσπάθεια ρύθμισης της οφειλής.

– Οι εταιρείες διαχείρισης υποχρεούνται να αιτιολογούν την  πρότασή τους προς τον Δανειολήπτη.

– Θεσπίζονται κυρώσεις  σε βάρος της Τράπεζας ή της Εταιρείας Διαχείρισης  για την παραβίαση των υποχρεώσεών τους από τον Κώδικα Δεοντολογίας.

– Καθιερώνεται ως υποχρεωτική η συμμετοχή των πιστωτών στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

– Προβλέπεται δυνατότητα προσφυγής στην ανεξάρτητη Επιτροπή Διευθέτησης Οφειλών.

– Θεσπίζονται ειδικές υποχρεώσεις για τις εταιρείες διαχείρισης προκειμένου να παρέχεται η αναγκαία εξυπηρέτηση και πληροφόρηση στους δανειολήπτες.

Επισυνάπτονται τα κείμενα των τροπολογιών:

Προστασία πρώτης κατοικίας

Εγγυητές τραπεζικών δανείων

Κανόνες δεοντολογίας των funds

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Αν οι πολίτες θέλουν άλλη πολιτική με δημόσια δωρεάν υγεία, κατάργηση ν. Κατρούγκαλου, κοινωνική στέγη, προστασία της α’ κατοικίας και δυνατότητα στον δανειολήπτη να αγοράσει – υπό προϋποθέσεις- το δάνειό του στην τιμή που το αγοράζει το fund,  να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ»

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»:

Για την επόμενη μέρα των εκλογών:

«Αν υποθέσουμε ότι ισχύει η δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύτηκε χθες, δεν φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να μπορεί να πάρει αυτοδυναμία. Αυτό που φαίνεται είναι ότι οι πολίτες δίνουν 32,1% στη Νέα Δημοκρατία και αναρωτιέμαι πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να πάρει αυτοδυναμία. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής λέμε στους πολίτες ότι αν θέλουν μια διαφορετική πολιτική με δημόσια δωρεάν υγεία, κατάργηση νόμου Κατρούγκαλου, δυνατότητα για κοινωνική στέγη, προστασία της α’ κατοικίας και δυνατότητα στον δανειολήπτη να αγοράσει – υπό προϋποθέσεις- το δάνειό του στην τιμή που το αγοράζει το fund, τότε πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Γιατί αυτά θα υλοποιήσουμε αν οι πολίτες δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ και παράλληλα αποτρέψουν το πρώτο κόμμα να πάει σε δεύτερες εκλογές. Εφόσον πάρουμε μια από τις τρεις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα μιλήσουμε και με τα δύο κόμματα και θα θέσουμε τις προϋποθέσεις μας, όπως για παράδειγμα την πρότασή μας για τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας και τη δυνατότητα που προαναφέρθηκε για τους ευάλωτους δανειολήπτες- κάτι που ήδη εφαρμόζεται στην Κύπρο- μια πρόταση που καταθέσαμε ως τροπολογία αλλά η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε.

Αυτό που λέμε στους πολίτες είναι πολύ απλό: Θα παλέψουμε να μην  του πάρουν το σπίτι. Θα επαναφέρουμε -επικαιροποιημένο- το νόμο του ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσουμε ξανά την α’ κατοικία, όπως κάναμε το 2009 στην πιο δύσκολη φάση. Αν το θέλουν οι πολίτες αυτό, τότε τους καλούμε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.  Τέλος, επισημαίνουμε ότι ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε ενιαίο αφήγημα μετά από πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανένα στέλεχός μας».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει προτάσεις και λύσεις για το τεράστιο ιδιωτικό χρέος και για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη στο One Channel και στη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα.

Αναφερθείς στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Το ΠΑΣΟΚ, ήδη από το 2019, κατέθεσε συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων τόσο για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, όσο και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς, γιατί διέβλεψε από νωρίς τους κινδύνους, οι οποίοι σήμερα αποτελούν πραγματικότητα για εκατομμύρια πολίτες στη χώρα.

Αυτή τη δέσμη προτάσεων την επικαιροποιούμε συνεχώς και ειδικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών της ερχόμενης Τετάρτης επανακαταθέτουμε, για πολλοστή φορά, τροπολογίες που αφορούν:

την επαναφορά του, ψηφισμένου επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, «νόμου Κατσέλη» (Ν.3869/2010), με νέα επικαιροποιημένα κριτήρια,
την αγορά του δανείου από τον δανειολήπτη, προτού αυτό αγοραστεί από τα funds ερήμην του και με την απειλή κατασχέσεων,
την προστασία της αγροτικής γης που απειλείται με κατάσχεση, τουλάχιστον σε ποσοστό 50%, ως μοναδικού μέσου επιβίωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους,
την εξάντληση του αριθμού πολλών και μικρών δόσεων (έως και 240), για τη ρύθμιση δανείων, μετά από αξιολόγηση από τραπεζικό διαμεσολαβητή.
τη βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο,
παρότι η κυβέρνηση έως τώρα αρνείται να συζητήσει τις προτάσεις μας, πόσο μάλλον να τις κάνει αποδεκτές.

Επιπροσθέτως, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής καταθέτει στο τρέχον νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και έναν κανονισμό δεοντολογίας για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων (funds), έτσι ώστε να μπει, επιτέλους, τάξη στην ασυδοσία των συγκεκριμένων εταιρειών που απειλούν με πλειστηριασμούς -ακόμη και της κύριας κατοικίας- δανειολήπτες που υπήρξαν προς στιγμήν άτυχοι ή οικονομικά αδύναμοι.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε την εξάντληση από πλευράς των funds κάθε περιθωρίου διαπραγμάτευσης με τους δανειολήπτες, όπως και την αιτιολόγηση της άρνησης σε ενδεχόμενη πρόταση ρύθμισης από πλευράς του δανειολήπτη, προκειμένου να αποτραπούν αδικαιολόγητες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

Τέλος, καταθέτουμε και τροπολογία που αφορά τους χιλιάδες ανά την επικράτεια εγγυητές δανείων, των οποίων οι οφειλέτες είτε πτώχευσαν, είτε ρύθμισαν τα δάνειά τους με ευνοϊκότερους όρους, με αποτέλεσμα να καλούνται οι εγγυητές να καταβάλουν είτε ολόκληρο, είτε μέρος του οφειλόμενου ποσού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τροπολογία μας τίθενται όρια και προϋποθέσεις και γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ειδικά, οι δύο τελευταίες ρυθμίσεις/τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τεθεί έως τώρα στη Βουλή, όσο και στη δημόσια συζήτηση και καλούμε την κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες λύσεις που προτείνουμε για χιλιάδες πολίτες.

Σε σχέση με τις δημοσιονομικές συνέπειες των παραπάνω ρυθμίσεων ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Τα ζητήματα της πιο μακροπρόθεσμης ρύθμισης των δανείων, της προστασίας της Α’ κατοικίας ή του κώδικα δεοντολογίας των funds δεν επιφέρουν επιπλέον δημοσιονομικό κόστος για τη χώρα, ιδίως από τη στιγμή που η Ελλάδα με βάση τα λεγόμενα τόσο του νυν, όσο και του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται «εκτός μνημονίων».

Οι προτάσεις μας αφορούν θέματα που χρειάζονται ξεκάθαρη πολιτική απόφαση και συνάμα καταδεικνύουν τις προτεραιότητες του κάθε κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, η οποία δε μας έχει πείσει μέχρι σήμερα ότι βρίσκεται πάντοτε στην πλευρά των πολιτών.

Σε σχέση δε, με τα χρέη των πολιτών σε ΕΦΚΑ και εφορία, το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει καμία ρύθμιση που να διαταράσσει την κουλτούρα των πληρωμών τόσο για τους πολίτες, όσο και για την αγορά.

Αντιθέτως, προτείνει 120 δόσεις καθώς και ένα «κούρεμα» της τάξης του 30% για όλους όσοι αποδεικνύονται συνεπείς, από τη στιγμή που ο εξωδικαστικός μηχανισμός της ΝΔ για τα χρέη στο δημόσιο έχει μέχρι σήμερα αποτύχει.

Υπάρχει λοιπόν και αυτός ο τρόπος αξιοποίησης του πλεονάσματος των 850 εκ. ευρώ, το οποίο οι κ.κ. Σταϊκούρας και Μητσοτάκης αξιοποιούν μόνο στο στενό πλαίσιο των προεκλογικών τους σκοπιμοτήτων και όχι με βάση τις υπαρκτές οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα και Τουρκία, έλαβε χώρα σε μια τραγική στιγμή για τον τουρκικό λαό.

Η αλληλεγγύη, που έμπρακτα επιδεικνύει όλη η διεθνής κοινότητα, πρωτεύει αυτές τις ώρες.

Όσον αφορά όμως στα ζητήματα γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά.

Γι’ αυτό και πάγια θέση μας είναι πως δεν πρέπει να υπογράφονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες, που λειτουργούν αναθεωρητικά και αποσταθεροποιητικά.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ»

Αυστηρή κριτική εναντίον της Κυβέρνησης, άσκησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ως Ειδική Αγορήτρια κατά τις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών περί δήθεν …«συστήματος καινοτομίας στο Δημόσιο Τομέα».

Στην αναλυτική ομιλία της, η Λαρισαία Βουλευτής αποδόμησε με τεκμηρίωση το νομικό περιεχόμενο και την πολιτική σκοπιμότητα των διατάξεων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ενδεικτικά τα κάτωθι:

«Γνωρίζαμε πως έχετε μπερδέψει τη σύνταξη Νομοσχεδίων με τη σύνταξη Δελτίων Τύπου, αλλά στο “κύκνειο άσμα” σας, υπερβήκατε εαυτόν, σε ένα τραγελαφικό “ρεσιτάλ”. Τοποθετείτε στην αρχή ένα εύηχο “πιασάρικο” σλόγκαν, την “καινοτομία”, σαν επικοινωνιακό παραβάν, για να καλύψετε το χάος δεκάδων αμφιλεγόμενων νομοθετικών “μπαλωμάτων”.

Δεν μπορεί να γίνει πιστευτή, ομιλώντας περί καινοτομίας, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που άνοιξε διάπλατα το “χρονοντούλαπο” και “ξέθαψε” από το παρελθόν τους πιο παρωχημένους “σκελετούς” διακυβέρνησης, αναβιώνοντας σωρηδόν παλαιοκομματικές πρακτικές του “βαθέος Κράτους της δεξιάς”.

– Καινοτομία δεν είναι η πελατοκρατεία και ρουσφετολογία.

– Καινοτομία δεν είναι η κομματική εξάρτηση της Διοίκησης.

– Καινοτομία δεν είναι οι ιλιγγιώδεις απευθείας αναθέσεις με τα λεφτά των πολιτών.

– Καινοτομία δεν είναι η – όλως τυχαίως – “πεσμένη” Διαύγεια, όταν η επικαιρότητα σείεται από οσμές σκανδάλων.
– Καινοτομία δεν είναι το Κράτος των μετακλητών, που πλέον “φυτέψατε” και σε ιεραρχικές θέσεις ευθύνης, αλλοιώνοντας διαχρονικές αρχές της δημοσιοϋπαλληλικής ανέλιξης.
– Καινοτομία δεν είναι το Κράτος των ανιψιών, των κουμπάρων και των κολλητών.
– Καινοτομία δεν είναι οι διαδοχικές απόπειρες χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
– Καινοτομία δεν είναι οι αντισυνταγματικές αλλοιώσεις στο σύστημα διακυβέρνησης των ΟΤΑ, το “παιχνίδι” με τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων, που συνεχίζετε ακόμα και μετά το ηχηρό “ράπισμα” του ΣτΕ.
– Καινοτομία δεν είναι το έλλειμμα 304 εκατομμυρίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2022, ούτε το έλλειμμα 148 εκατομμυρίων για το 2023.
– Καινοτομία δεν είναι η υποστελέχωση σε μόνιμο προσωπικό, με ταυτόχρονη διαιώνιση εξαρτημένων γενιών ομήρων συμβασιούχων.
– Καινοτομία δεν είναι να εξαρτάται η λειτουργία των πόλεων, για το παραμικρό, από την υπογραφή και το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ενός Υπουργού στην Αθήνα.
– Καινοτομία δεν είναι, ο Πρωθυπουργός να δεσμεύεται προεκλογικά για ριζική Αποκέντρωση και, τελικά, να κλείνει τη θητεία του με μηδενικά πεπραγμένα στο πεδίο των αρμοδιοτήτων.
– Καινοτομία δεν είναι μια Κυβέρνηση να υπόσχεται στους Δήμους και στις Περιφέρειες χίλια μύρια, αλλά να μην υλοποιεί τίποτα από όσα έταξε, ούτε καν τον Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης, που τόσα χρόνια, από το 2019 ακούμε, αλλά ποτέ δεν είδαμε.
– Καινοτομία δεν είναι ένας Υπουργός, όταν κάνει τη δουλειά του και κατανέμει στους ΟΤΑ τα χρήματα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), χρήματα που εκ του νόμου τους ανήκουν, να αυτοδιαφημίζεται κάθε λίγο και λιγάκι με πομπώδεις Ανακοινώσεις, σαν να έκανε “κατόρθωμα”, σαν να έβγαλε τα λεφτά από τη δική του τσέπη.
– Καινοτομία δεν είναι μια Κυβέρνηση, ενώ αναλίσκεται για χρόνια σε “ήξεις αφίξεις” για το ρόλο και το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στο τέλος μόνη έννοια και μοναδικό πεπραγμένο να επιδεικνύει το διορισμό ημετέρων στην ηγεσία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
– Όχι, σίγουρα δεν είναι καινοτομία, το παρακράτος των παρακολουθήσεων.
– Καινοτομία δεν είναι οι επιθέσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές και η θεσμική διολίσθηση.
– Καινοτομία δεν είναι οι πολίτες να ζουν με επιδόματα και να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, ενώ οργιάζει η αισχροκέρδεια λίγων και ισχυρών.

Όλα αυτά, και τόσα άλλα επιτελικά “παράσημα” της γαλάζιας διακυβέρνησης, δεν είναι καινοτομίες, αλλά ολική επαναφορά ενός δυσώδους παρελθόντος, που τούτη η Χώρα έχει πληρώσει στο “πετσί” της πολύ ακριβά.

Αυτό δεν είναι νομοθετικό έργο, είναι προεκλογική επικοινωνιακή φιέστα, που υποβαθμίζει τη νομοθετική εξουσία και υποτιμά τη Δημόσια Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.»

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.