Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ισχυρό και κόμμα εξουσίας όταν συνδεθεί ξανά με την κοινωνία


0
(0)

«Πρέπει να επιλέξουμε το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ποιος εντέλει μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη, το ποιος θα ξανακάνει το κόμμα ισχυρό για να το τιμήσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό που θα κάνει ξανά την παράταξή μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων», τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκπομπή του Νίκου Καρούζου στον Αθήνα 9.84.

Όσον αφορά την συζήτηση για συγκυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να μπω σε κυβέρνηση για να τακτοποιηθούν κάποιοι σε Υπουργικές θέσεις. Μόνο με ένα ισχυρό ποσοστό που θα μπορούμε να επιβάλλουμε αξιακά τις θέσεις μας. Ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση. Ο λαός καθοδηγεί τις εξελίξεις κι εγώ δεσμεύομαι ότι οι αποφάσεις μας θα είναι αξιακές. Δεν υπάρχει εμπόριο εξουσίας σε καμία των περιπτώσεων», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη του στα «Παιδιά της Αλλαγής», Γιάννη Κολοκυθά και Μαρία Αναστασοπούλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, συμπλήρωσε πως το κόμμα είναι μεγάλο ιστορικά, αλλά σήμερα «εκλογικά είναι ένα κόμμα του 8%, δεν έχει 150 βουλευτές. Για να πάει 15-20-30%, πρέπει να δώσει μια μεγάλη μάχη στην κοινωνία. Άρα για μένα το επίδικο δεν είναι προς θα είναι βουλευτής, ή ευρωβουλευτής, δημοτικός σύμβουλος ή απλό μέλος. Είναι ποιος από τους  υποψηφίους θα χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, για να ανέβει το κόμμα μας στη λαϊκή εκτίμηση και στην κοινωνία».

«Το κόμμα που λέω εγώ θα είναι κάποτε κυβέρνηση, βεβαίως θεωρώ ότι η παράταξη μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να γίνει κόμμα εξουσίας. Θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα από ότι μπορούν να καταφέρουν δύο κόμματα που διχάζουν, όπου δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συνεννόησης, ακόμη και στα εθνικά θέματα ή στην πανδημία» εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με αυτούς που έφυγαν από την παράταξη και την επόμενη μέρα, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε καταρχήν ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικοί μας αντίπαλοι, είμαστε άλλα κόμματα. Επειδή κάποιοι έφυγαν για να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη, σημαίνει ότι πρέπει να πάμε κι εμείς; Εμείς δεν φύγαμε στα δύσκολα. Γι’αυτούς που πήγαν για καρέκλες, πόρτα κλειστή και κλειδαμπαρωμένη. Κάνω μια αξιακή προσπάθεια για να φέρουμε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό».

Για τους απλούς ψηφοφόρους, ωστόσο, η πόρτα παραμένει ανοιχτή: «Δημοκρατία έχουμε, ο λαός από τα κάτω μπορεί να ψηφίζει σήμερα ΠΑΣΟΚ, αύριο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ,  ένα άλλο κόμμα. Αλλά αυτοί που ήταν κορυφαία στελέχη και τους ανέδειξε η παράταξη μας και μια μέρα ξύπνησαν και πήγαν να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη, προφανέστατα μιλάμε για άλλο αξιακό φορτίο, για άλλη σχέση με την πολιτική».

Ν. Ανδρουλάκης: Η μάχη για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ θα γίνει στην κοινωνία

«Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα είναι διψήφιο μετά τις εκλογές, αλλά στις βουλευτικές εκλογές θα πάρει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό και θα είναι ξανά πρωταγωνιστής. Είμαι σίγουρος γι’αυτό, διότι η δική μου εκλογή θα φέρει ανανέωση όχι μόνο στην ηγεσία, αλλά και στην εκλογική μας βάση» τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Με ένα πρόγραμμα σύγχρονο, που θα μιλάει για τα προβλήματα της νεολαίας, για ισχυρή δημόσια παιδεία, εργασιακά δικαιώματα με τις αξίες της ΕΕ που θα καλύπτουν τις ανάγκες των νεότερων γενεών και με πολλές καλές θέσεις εργασίας, θα τους κρατήσουμε στη χώρα μας και θα σταματήσουμε να έχουμε αυτό το καταστροφικό brain drain. Με ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό όχι μόνο δεν θα μείνουμε σταθεροί, αλλά θα γίνουμε πάρα πολύ δυνατοί την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απαντώντας σχετικά με το δίλημμα της κάλπης, ανέφερε ότι «πέρα από την ανανέωση, είναι και η ενότητα, η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Πιστεύω ότι επειδή πάντα ήμουν εδώ, στο κέντρο της παράταξης, αλλά στο περιθώριο της εξουσίας και έφυγα ποτέ, μπορώ να την υπηρετήσω για να πάμε μπροστά, δυνατά, τα επόμενα χρόνια». Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της πολιτικής αυτονομίας, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι δεν λοξοκοιτάζει ούτε προς τη ΝΔ, ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Κινήματος σε μια κυβέρνηση, μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, πρόσθεσε: «Θα τοποθετηθώ όπως τοποθετούνται και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Εάν πάρουμε ένα χαμηλό ποσοστό, ο λαός έστειλε μήνυμα αντιπολίτευσης, αν πάρουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό είμαστε πια κόμμα εξουσίας και δεν θα μας ρωτάτε εσείς με ποιους θα πάμε, αλλά θα ρωτάτε τους αντιπάλους μας αν θα έρθουν μαζί μας».

Σχετικά με τα σύμβολα, ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε ότι «στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας, για να σηματοδοτήσουν και τον σεβασμό στην ιστορία μας, αλλά και την προοπτική για το μέλλον».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα των 160 και των 170 βουλευτών, είναι ένα κόμμα που έχει 22 βουλευτές. Αν κάποιοι θέλουν να το κάνουν κλειστό κλαμπ που μέσα από αυτό θα γίνονται οι επιλογές, κάνουν λάθος. Η μάχη της παράταξης για να μεγαλώσει, είναι στην ελληνική κοινωνία. Εκεί θα είμαι καθημερινά, χωριό – χωριό, πόλη – πόλη, για να ξαναχτίσω σχέσεις εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «θέλω να είμαι ξεκάθαρος, οι παρεμβάσεις μου θα αφορούν τα εθνικά θέματα και για θέματα οικονομίας που αφορούν το μέλλον της Ελλάδας. Για φανταστείτε τη δύναμη που θα έχω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να επεμβαίνω σε θέματα που αφορούν το σύμφωνο σταθερότητας, να διαμορφώνω συσχετισμούς προς όφελος της χώρας για να μην πάμε σε νέα μνημόνια».

Για την εκπροσώπηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «όλο αυτό το ζήτημα θα λυθεί με καθαρά θεσμικό τρόπο. Όπως έχει επιλυθεί και με άλλα κόμματα, έτσι θα επιλυθεί κι από εμάς. Στη Βουλή είναι μια μάχη, αλλά η μεγάλη μάχη είναι στην κοινωνία και το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ποιος έχει τη δυνατότητα, την πολιτική αυτονομία και την ιδεολογική κατάρτιση για να οικοδομήσει ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, να ξαναγίνουμε ένα πλειοψηφικό κόμμα και να ξαναπιάσουμε το νήμα της σύνδεσής μας με τον λαό».

«Η σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται, η ανάγκη της πανδημίας για ισχυρό κοινωνικό κράτος, δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, επανέφερε τις  ιδέες μας στο προσκήνιο. Ας μη χάσουμε αυτή τη νέα εποχή, αξίζει να πιάσουμε το νήμα και να πρωταγωνιστήσουμε και στην Ελλάδα».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.