Το Παρατηρητήριο Υπαίθρου Κρήτης για την αναγέννηση του αγροτικού χώρου σε ημερίδα στο Ηράκλειο


0
(0)

Το «Παρατηρητήριο Υπαίθρου Κρήτης για την αναγέννηση του αγροτικού χώρου» βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο, στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με την συμμετοχή βουλευτών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, παραγωγικών τάξεων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η «Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ» και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης και Παρατηρητήριο Υπαίθρου Κρήτης, συνεργάζονται και διαβουλεύονται με κύριο στόχο την περαιτέρω ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ενδοχώρας του νησιού στηρίζοντας την οικονομία της και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο Περιφερειάρχης συγχαίροντας τους οργανωτές για την διοργάνωση της ημερίδας, επεσήμανε, ότι, «η διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουριστικό τομέα είναι ένα από τα βασικά στοιχήματα που πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.  Χρειάζεται δουλειά, απαιτείται από όλους τους φορείς να υπάρχει συνεργασία και συνέργεια και εμείς για μία ακόμα φορά μπαίνουμε μπροστά μαζί με τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα του νησιού μας για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε, ότι, «το το παρατηρητήριο υπαίθρου, πρόκειται να παίξει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην ύπαιθρο της Κρήτης,  είναι η νέα τάση η οποία υπάρχει σήμερα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Σε ότι αφορά την Κρήτη τα αστικά κέντρα έχουν αναπτυχθεί αλλά η ύπαιθρος θα λέγαμε ότι γενικώς έχει μείνει λίγο πίσω, άρα το παρατηρητήριο θα καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν θα δει τις δυνατότητες στις αναπτυξιακές και θα συμβάλει στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων σε πολύ στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.  Η εμπλοκή του Πολυτεχνείου είναι πάρα πολύ μεγάλη,  με στόχο να μπορέσουμε καλύψουμε όλες τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν έτσι ώστε να προσφέρουμε λύσεις για να βοηθηθεί πάρα πολύ η Κρητική ύπαιθρο στην ανάπτυξη της».

Βασικές επιδιώξεις της εκδήλωσης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της διοίκησης «Πλοηγός Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή» Χάρις Ροδιτάκης, είναι η μεταφορά καλών πρακτικών, ο συντονισμός των φορέων της Κρήτης, η κατάθεση προτάσεων σχετικών με το θέμα, η έναρξη συνεργασιών καθώς και η ανάδειξη της στήριξης που μπορεί να προσφέρει το ΠΥΚ ιδιαίτερα  στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και στους φορείς που σχεδιάζουν και αποφασίζουν για την κρητική ύπαιθρο. Ως τόπος πιλοτικής εφαρμογής έχει οριστεί το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στη συνέχεια με σταδιακή επέκταση και κλιμάκωση των δραστηριοτήτων του, το ΠΥΚ θα καλύψει ολόκληρη την Κρήτη.

 

 

 

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *