Το Ορούτς Ρέις και οι… δήθεν έρευνες στη Μεσόγειο


0
(0)

Το Ορούτς Ρέις συνεχίζει να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινούμενο με σταθερή ταχύτητα περίπου 4,5 κόμβων, με Τούρκους αξιωματούχους να προαναγγέλλουν την έκδοση νέας NAVTEX με ισχύ μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, η οποία θα φτάσει μία ανάσα από το Καστελλόριζο.

Κι αν στο ψηφιακό αποτύπωμα δείχνει ότι σχηματίζει καμβά, ότι δηλαδή σχηματίζει μοτίβο που παραπέμπει σε έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr εδώ και αρκετές ώρες, αν όχι 24ωρα, φαίνεται ότι απλά κάνει βόλτα. Τα ηχοβολιστικά του συστήματα στα αγόμενα είναι κλειστά. Πράγμα που δείχνει ότι ίσως και να έχουν εγκαταλείψει τις ουσιαστικές προσπάθειες διεξαγωγής ερευνών. Ούτως η άλλως ακόμη και στις περιπτώσεις που αποπειράθηκε να το κάνει ο θόρυβος από τα πολεμικά πλοία που έχουν συγκεντρωθεί ήταν μεγάλος, και είναι μεγάλος διότι ακόμη και τώρα, πλέει συνοδεία 7 πλοίων, των 2 βοηθητικών του και 5 πολεμικών ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται και οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού. Άρα οποία αποτελέσματα έχει συγκεντρώσει από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα είναι φτωχά και σε καμία περίπτωση αξιοποιήσιμα, όπως μας επισημαίνουν γνώστες του αντικειμένου.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες αν όχι 24ωρα έχει κλειστά τα ηχοβολιστικά δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει έτσι. Ίσως και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να τα θέσουν εκ νέου σε λειτουργία. Η ουσία είναι ότι το Oruc Reis αποδεικνύεται ότι όντως δεν κάνει ουσιαστικές έρευνες κι ότι ο ρόλος του είναι αποκλειστικά για να τεστάρει η Τουρκία τα όρια της Ελλάδας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.