Το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου μεγαλώνει και μαζί μ΄ αυτό οι ανάγκες του


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Τα χρονικά περιθώρια για την μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου έχουν αρχίσει να στενεύουν και  παράλληλα η αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών γίνεται πιο έντονη σχετικά με τις επόμενες μέρες του σχολείου.

Η ερχόμενη σχολική χρονιά θα είναι αυτή στην οποία θα λειτουργήσει το πρώτο τμήμα Λυκείου με τους πρώτους 18 μαθητές να αποφοιτούν από το Γυμνάσιο και παράλληλα τη ζήτηση για εισαγωγή στο σχολείο να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου είχαν ανακαινιστεί και πλέον έχουν προστεθεί αρκετές προκάτ αίθουσες στον προαύλιο χώρο με σκοπό να φιλοξενούνται όλα τα τμήματα αλλά και τα απαραίτητα μουσικά εργαστήρια πλέον όμως δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Παράλληλα η μελέτη για την ανέγερση του νέου Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου σε άλλο σημείο του Καβουσίου δεν έχει ακόμα εγκριθεί και έτσι, αυτή τη στιγμή, δεν είναι γνωστό πότε θα είναι έτοιμο το νέο κτίριο.

Για όλη αυτή την κατάσταση μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η διευθύντρια Μαριάννα Χαΐτα δίνοντας μια εικόνα για την την καθημερινότητα στο Μουσικό Σχολείο, τον προγραμματισμό που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια και τη συνεργασία του σχολείου με το Δήμο Ιεράπετρας.

Με δεδομένο πως την ερχόμενη χρονιά δεν πρόκειται να υπάρχει το νέο κτίριο η κα Χαΐτα ανέφερε πως θα χρειαστούν δύο νέες αίθουσες για τις οποίες υπάρχει δέσμευση από το Δήμο Ιεράπετρας ότι θα τοποθετηθούν, τόνισε όμως πως αυτές πιθανότατα θα είναι και οι τελευταίες προσθήκες που θα μπορέσουν να γίνουν στον υπάρχοντα χώρο και έτσι η μεθεπόμενη χρονιά είναι αυτή στην οποία ενδέχεται να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η κα Χαΐτα ανέφερε πως δεν έχει κανένα παράπονο από τη στάση που έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Ιεράπετρας τονίζοντας πως υπάρχει ανταπόκριση σε όλα τα κτιριακά προβλήματα που παρατηρούνται. Παράλληλα ανέφερε πως τα Μουσικά Σχολεία έχουν αρκετά αυξημένες οικονομικές ανάγκες τόσο για την αγορά μουσικού εξοπλισμού αλλά και για προσλήψεις μουσικών-καθηγητών και με αυτά τα δεδομένα που προστίθενται στους κτιριακούς περιορισμούς η πορεία του σχολείου βρίσκεται σε καλό επίπεδο και με μεγάλη βοήθεια ιδιωτών αλλά και γονέων που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε επίσης και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρας» Αργύρης Πανταζής ο οποίος στάθηκε αφενός στην θετική παρουσία της διευθύντριας αλλά και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν σε σχέση με το νέο κτίριο η οποία όπως ανέφερε οφείλεται αποκλειστικά στην Δημοτική Αρχή η οποία ετοίμασε μια μελέτη με ελλείψεις η οποία οδήγησε σε καθυστερήσεις

Ο κ. Πανταζής τόνισε πως δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να γίνονται μαθήματα τόσο καιρό σε αίθουσες προκάτ τη στιγμή που είχαν υπάρξει δημόσιες δεσμεύσεις από πλευράς Δημάρχου πως το νέο σχολείο θα ήταν σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2023 κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Παράλληλα υπογράμμισε πως και αρκετά άλλα σχολεία αντιμετωπίζουν κτιριακά προβλήματα τα  οποία περνούν απαρατήρητα φέρνοντας σαν παράδειγμα το Ειδικό Σχολείο που λειτουργεί στην Ιεράπετρα σε κακές συνθήκες και χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί βασικά αιτήματα για μερικές νέες απαραίτητες αίθουσες έστω και προκατασκευασμένες.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.