Το μικρό «θαύμα» που έζησε ο αγοραστής της εικόνας του Αγίου Μηνά


0
(0)

Ο Μιχάλης Κρασάκης περιγράφει με συγκίνηση τη στιγμή που απέκτησε την σπάνια εικόνα του Αγίου Μηνά

«O Άγιος Μηνάς όπως τον είδα έτσι καβαλάρη, το πρόσωπό του, ήταν πολύ συγκινητικό θα έλεγα. Ήταν τυχερό του να έρθει στο Ηράκλειο, το πιστεύω απόλυτα αυτό το πράγμα…».

Με αυτά τα λόγια ο ιστορικός τέχνης και συλλέκτης έργων τέχνης Μιχάλης Κρασάκης περιγράφει το μικρό θαύμα που έγινε στη διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας από Οίκο της Γερμανίας καθώς σε κλάσματα δευτερολέπτου κατοχυρώθηκε η εικόνα του Αγίου Μηνά στον έναν και μοναδικό αγοραστή.

Ο γνωστός δημοσιογράφος της Deutsche Welle δεν πίστευε στα μάτια του, περιγράφοντας τη χαρά που ένιωσε με την απόκτηση της εικόνας του Αγίου Μηνά η οποία χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και η οποία περιγράφει τα μαρτύρια του Αγίου, με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία.

Με θερμά λόγια μίλησε για τον δωρητή της εικόνας στον Άγιο Μηνά ο εφημέριος παπά Μανόλης Σταυρουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην σεμνή τελετή υποδοχής της εικόνας, η οποία θα γίνει στις 5 το απόγευμα, την Κυριακή 25/11.

Ο Μιχάλης Κρασάκης εξέφρασε τη συγκίνηση του για το γεγονός ότι η εικόνα του Αγίου Μηνά επιστρέφει στον μητροπολιτικό ναό.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.