Το μεροκάματο του στοίχισε – Ντεραπάρισε φορτηγό και τον πλάκωσε

Το μεροκάματο του στοίχισε – Ντεραπάρισε φορτηγό και τον πλάκωσε
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Νέο εργατικό ατύχημα με θύμα έναν συμβασιούχο στην κοινωφελή εργασία

Φορτηγό ντεραπάρισε με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος στην περιοχή του Τσούτσουρα να τραυματιστεί και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη και ενώ εκτελούνταν εργασίες του δήμου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για τον καθαρισμό της παραλίας

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επιτίθεται στη δημοτική αρχή, κατηγορώντας τη για μη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Νέο εργατικό ατύχημα έγινε στις 7 Μάη με θύμα έναν εργαζόμενο – συμβασιούχο στην Κοινωφελή Εργασία στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Το ατύχημα έγινε στη περιοχή του Τσούτσουρα σε εργασίες του δήμου για καθαρισμό της παραλίας, την ώρα που ο οδηγός είχε την ανατροπή, το φορτηγό ντελαπάρισε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου και τη διακομιδή του στο Bενιζέλειο Nοσοκομείο.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει την κύρια ευθύνη, αφού δεν φρόντισε να πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που συντελείται αυτό το διάστημα στον κλάδο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματισμένους δεν οφείλονται ούτε στην “κακιά στιγμή”, ούτε στην “κακιά ώρα”, όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν. Αιτία είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας, ως κυρίαρχη μορφή, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέσων και μέτρων προστασίας, η μηδαμινή έως ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού. Αιτία είναι ότι συνεχίζουν να θεωρούν ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, αδιαφορώντας ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή. Και όλα αυτά για να προστατέψουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεσή τους όμως δεν σταματάει εδώ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μεγάλο κεφάλαιο ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην παραπέρα μείωση του μισθολογικού κόστους πραγματοποιώντας βαθμιαία την κατάργηση των νόμων και των διατάξεων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, κόβει το ανθυγιεινό επίδομα στους εργαζόμενους που καθημερινά διακινδυνεύουν την υγεία, τη σωματική τους ακεραιότητα, την ίδια τους τη ζωή δουλεύοντας στις πιο άθλιες συνθήκες, ενώ ήδη έχει μειώσει τις ειδικότητες που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις ειδικότητες, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, προσλήψεις Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.