Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας στον Αγ. Νικόλαο


0
(0)

Με το συντονισμό του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου»

Φιλοξενούμενοι σεφ: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγ-γέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα, Μυρσίνη Λαμπράκη και Μαρία Λόη

Κρατώντας ζωντανή την παράδοση της κρητικής φιλοξενίας, ο Άγιος Νικόλαος στήνει το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, στο δρόμο.
Με το συντονισμό του μάγειρα Γιάννη Βαξεβάνη, την ενεργή παρουσία και στή-ριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγεί-ρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρο-νιά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστι-κών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή τουρισμού με «μαγειρέματα του δρό-μου».
Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα, Μυρσίνη Λα-μπράκη και Μαρία Λόη, οι διακεκριμένοι σεφ που στηρίζουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση και μαγειρεύουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα δε-κάδες βραβευμένα και διακεκριμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.
‘Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν στην περιοχή της Κιτρο-πλατείας – στο κέντρο του Αγίου Νικολάου – ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής κουζίνας.
Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες και παραδοσιακές συνταγές από 30 διαφορετικούς σεφ και τις ομάδες τους ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα υπάρχουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο την τελευταία δεκαετία κρητικό αμπελώνα.
Τα φετινά «μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα και εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμ-βάνουν και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρο-νική προσφορά στον τοπικό τουρισμό.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά ενώ διεθνής εταιρία παραγωγής από τις ΗΠΑ θα καταγράψει για διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα τη διοργάνωση και την παρου-σία της μαγείρισσας Μαρίας Λόη που κάνει καριέρα στην Αμερική στον τομέα αυτό.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *