Το μεγαλύτερο δέντρο κάσιους στον κόσμο


0
(0)

Ένα δέντρο κάσιους στη Βραζιλία έχει αναπτυχθεί τόσο που καλύπτει έκταση 8.500 τετραγωνικών μέτρων.

Το δέντρο παρομοιάζεται με μίνι δάσος και έχει αναγνωριστεί από το Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο δέντρο ανακαρδιοειδών στον κόσμο – και εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Το κάσιους είναι δέντρο της οικογένειας των ανακαρδιοειδών. Τα κλαδιά του απλώνονται σε απόσταση μέχρι και 50 μέτρων από τον κεντρικό κορμό αναφέρεται στο Γκίνες.

Perierga.gr - Το μεγαλύτερο δέντρο κάσιους στον κόσμο

Λόγω μιας γενετικής μετάλλαξης ορισμένα κλαδιά του μεγαλύτερου δέντρου κάσιους στον κόσμο απλώνονται πλάγια ενώ άλλα προς το έδαφος. Όταν τα κλαδιά φτάνουν στο έδαφος δημιουργούν νέους κορμούς, με αποτέλεσμα να γίνονται δευτερεύοντες κορμοί.

Perierga.gr - Το μεγαλύτερο δέντρο κάσιους στον κόσμο

Κάθε καρπός του κάσιους φυτρώνει κολλημένος σε ένα φρούτο, το οποίο αποτελεί ένα «ψεύτικο φρούτο», γιατί το κάσιους είναι ο κύριος καρπός του δέντρου και το φρούτο είναι ένα υποπροϊόν, που παρόλα αυτά είναι βρώσιμο!

Μόλις ο καρπός βγει από το φρούτο, αποξηραίνεται στον ήλιο, έπειτα ψήνεται και κατόπιν αλατίζεται.

perierga.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *