Το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου για το νεο έτος


0
(0)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021

«Ο των αιώνων ποιητής και Δεσπότης … την ενιαύσιον ευλόγησον περίοδον … και εύφορον πάσι το έτος χορήγησον» (Κοντάκιον Αρχής της Ινδίκτου και Δοξολογίας επί τη πρώτη του έτους).

Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Ανατέλλει σήμερα ο καινούργιος χρόνος με τον εορτασμό της Δεσποτικής εορτής της περιτομής του Κυρίου μας, και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, Ουρανοφάντορος του Μεγάλου.
Ο Χριστός, όπως ακούσαμε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, οκτώ μέρες μετά τη Γέννησή Του, οδηγείται από τον μνήστορα Ιωσήφ και την Παναγία Μητέρα Του στον ναό και δέχεται την επώδυνη περιτομή της σαρκός, τηρώντας τον Νόμο, που ο ίδιος είχε θεσπίσει στην Παλαιά Διαθήκη. Η σαρκική περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού γίνεται από άκρα φιλανθρωπία και συγκατάβαση και προτυπώνει την αχειροποίητη πνευματική περιτομή, που είναι το άγιο Βάπτισμα, με το οποίο αποβάλλουμε την αμαρτία και γινόμαστε μέλη του Σώματος της Αγίας Εκκλησίας Του.
Αρχή του νέου έτους σήμερα. Ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον «καιρούς και χρόνους εν τη ιδία εξουσία θέμενον» Δημιουργό Θεό για τον χρόνο που μας χαρίζει. Κατά τον Μ. Βασίλειο ο χρόνος είναι το «συμπαρεκτεινόμενον τη συστάσει του κόσμου διάστημα» (Μ. Βασιλείου, Εις Εξαήμερον 5, PG 29, 13B) και η μόνη περίοδος προετοιμασίας του ανθρώπου για την αιώνια μακαριότητα. Μέσα στον χρόνο αρχίζει η πρόγευση της Βασιλείας του Θεού. Γι᾽ αυτό η Εκκλησία μας προτρέπει να αξιοποιούμε στο έπακρο την κάθε στιγμή της ζωής μας «εξαγοραζόμενοι τον καιρόν» (Εφεσ. 5,16). Ο χρόνος έχει σωτηριολογική αξία, καθώς γίνεται «καιρός», δηλαδή ευκαιρία για την εξαγορά της αιωνιότητας, η, όπως γράφει ο σύγχρονος άγιος και πατέρας της Εκκλησίας μας Σωφρόνιος του Έσσεξ, «τόπος» συναντήσεως με τον Θεό και την αιωνιότητά του.
Παρά τα αναγκαία από τους ειδικούς περιοριστικά μέτρα, τους φόβους και τις εύλογες ανησυχίες μας, λόγω της νόσου του κορωνοϊού, ας εμπιστευθούμε την παντοδύναμη πρόνοια του Τριαδικού Θεού, που μπορεί να μας προστατεύσει από ό,τι μας απειλεί. Ας τον παρακαλέσουμε στις δύσκολες αυτές ημέρες, που όλοι βιώνουμε, να μας χαρίσει αγάπη, ομοψυχία, δύναμη, υπομονή και εμπιστοσύνη στο άγιο θέλημά Του, και να μας απαλλάξει γρήγορα από την ολέθρια πανδημία του κορωνοϊού.
Ευχόμαστε ολόψυχα με τη χάρη και την ευλογία του πανοικτίρμονος και φιλανθρώπου Θεού το νέο έτος 2021 να είναι χρόνος υγείας, ειρήνης, χαράς, ελπίδας και καρποφορίας για όλους.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Ιεράπετρα, Πρωτοχρονιά 2021

Ο Μητροπολίτης
† Ο Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος,
διάπυρος προς τον εν σαρκί περιτμηθέντα Κύριο ευχέτης πάντων υμών

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *