Το μήνυμα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


0
(0)

Αγαπητά μου παιδιά,

Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη ελπίδα, προσδοκίες, νέους στόχους, δημιουργική διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον. Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα επιστρέφετε στα θρανία και στο γνώριμο περιβάλλον του σχολείου, για να συνεχίσετε μέσα από τη διδακτική διαδικασία την προσπάθεια απόκτησης του αγαθού της μόρφωσης και της καλλιέργειας αξιών, ιδανικών, τρόπων σκέψης και ήθους ζωής.

Εδώ, στον χώρο του σχολείου συντελείται η πολύπλευρη ανάπτυξή σας και η διάπλασή σας σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, μέσω της μετάδοσης των αναγκαίων γνώσεων, της καλλιέργειας των δεξιοτήτων σας και του μοιράσματος πολύτιμων εμπειριών.

Σε αυτή τη δημιουργική πορεία σας εμπνέουν και σας καθοδηγούν οι Εκπαιδευτικοί – Καθηγητές σας, που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, με πολύ ζήλο και πνεύμα αγάπης, θυσίας και προσφοράς επιτελούν το λειτούργημά τους. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει ότι «ουδέν γαρ ούτω προς διδασκαλίαν επαγωγόν, ως το φιλείν και φιλείσθαι», δηλ. θεωρεί τη σχέση και την αμοιβαία αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα στο δάσκαλο και στο μαθητή ως τον παιδαγωγικότερο τρόπο αγωγής, διότι αυτή είναι που αγγίζει την καρδιά και το μυαλό. Επίσης σε κάθε βήμα σας έχετε τη συμπαράσταση των γονιών σας, που αγωνίζονται να σας προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Εύχομαι πατρικά και από καρδίας η βοήθεια και η χάρη του Μεγάλου Παιδαγωγού Χριστού να σας συνοδεύει την καινούργια χρονιά, κατά την οποία χρειάζεται η απαραίτητη προσοχή σας στην πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, η οποία μας στέρησε πολλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, επιμονή και πρόοδο!

Ιεράπετρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Με εγκάρδιες πατρικές ευχές και αγάπη

Ο Μητροπολίτης

† Ο Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *