Το μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


0
(0)

«Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα υπενθύμισης της αξίας της ουσιαστικής επαγρύπνησης για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Η μέρα αυτή απαιτεί από όλους μας να παραδειγματιστούμε και να αγωνιστούμε όχι πλέον για  τη διεκδίκηση αλλά την κατοχύρωση του δικαιώματος των ΑΜΕΑ για ισότητα, διευκόλυνση της καθημερινότητας τους, βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και τις πολιτικές εξελίξεις και για την εξίσωση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών.

Η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και η ευαισθητοποίηση των πολιτών πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε έμφαση στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών και στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις όπως η ανέγερση του νέου κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. – ΜΕΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ), η δημιουργία παιδικών χαρών φιλικών προς τα παιδιά με αναπηρία, η διαγράμμιση θέσεων ΑμεΑ, η κατασκευή ραμπών διευκόλυνσης πρόσβασης,  η τοποθέτηση πινακίδων στον αστικό ιστό κ.α.

Επιπλέον συντονίζουμε δράσεις και προωθούμε υποστηρικτικές ενέργειες όπως η απαλλαγή από την καταβολή πληρωμής δημοτικών τελών των συμπολιτών μας με αναπηρία και  η δημιουργία για πρώτη φορά ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας. Επιπροσθέτως ήμασταν ο πρώτος Δήμος στο Λασίθι που λειτούργησε ΚΔΑΠ μΕΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε δυναμικά με στόχο τα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες διαβίωσης στο Δήμο Ιεράπετρας.»

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *