Το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων έφτασε στο Λασίθι από τη Nissan!

Το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων έφτασε στο Λασίθι από τη Nissan!
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 έτη by manos (ceo)-admin

Τα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνητης οδήγησης είναι ήδη εδώ και ο νομός Λασιθίου κάνει τα πρώτα του βήματα σ’ ένα κόσμο οδήγησης που σε λίγα χρόνια πιθανότατα θα είναι και ο μοναδικός.

Τα αυτόνομα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι καινούριο για την παγκόσμια αγορά, όμως στην Ελλάδα τώρα γίνονται τα πρώτα βήματα, ώστε κάθε οδηγός που θα επιλέξει οχήματα νέας τεχνολογίας να μπορεί άνετα να συνεχίσει την καθημερινότητά του όπως την ήξερε, με τη μόνη διαφορά ότι πλέον δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον και θα μειώσει δραστικά τα κόστη χρήσης και συντήρησης του ηλεκτρικού του οχήματος.

Η εταιρεία Νissan που ήταν η πρώτη που επένδυσε σημαντικά στην ηλεκτροκίνητη οδήγηση πλέον πέρα από τα υβριδικά μοντέλα, ανοίγει δρόμους και στο Λασίθι με οχήματα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, με το πρώτο να έχει πωληθεί ήδη στην Ιεράπετρα.

Ο υπεύθυνος της Νissan Λασιθίου, Γιάννης Φρονιμάκης, οδηγός και ο ίδιος εδώ και ένα χρόνο του νέου Nissan Leaf, περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι, τόσο τη δική του εμπειρία αλλά και γενικότερα τα οφέλη και όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν προχωρήσει στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το ζήτημα της αυτονομίας αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό, αφού οι σταθμοί φόρτισης δεν είναι ακόμα πολλοί σε όλη την Κρήτη και έτσι στη Nissan Λασιθίου έχει εγκατασταθεί ήδη ένας φορτιστής ικανός για ταυτόχρονη φόρτιση δύο οχημάτων, ο οποίος φάνηκε πολύ χρήσιμος ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι όπου πολλοί επισκέπτες από άλλες χώρας, γνωρίζοντας το δίκτυο φορτιστών, πέρασαν από τις εγκαταστάσεις της Nissan που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Άγιο Νικόλαο. Μάλιστα ένας επισκέπτης από την Αυστρία όπως ανέφερε ο κ. Φρονιμάκης, έκανε οδικώς το ταξίδι από τη χώρα του προς την Κρήτη, γνωρίζοντας που μπορεί να φορτίσει το όχημά του.

Όσο για τους ντόπιους κατοίκους όπου θα φορτίζουν το όχημά τους στο σπίτι τους, ένα αυτοκίνητο όπως το Nissan Leaf με μέση αυτονομία με κίνηση εντός και εκτός πόλης 380 χιλιομέτρων, είναι ικανό να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες και αποστάσεις, ενώ για όσους δεν κάνουν πολλά και συχνά πολύ μεγάλα ταξίδια είναι ιδανική επιλογή.

Πέρα από τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα και το μικρότερο κόστος κίνησης ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται ελάχιστα σέρβις, αφού δεν έχουν κινητήρες που να χρειάζονται εντατική συντήρηση, ενώ πλέον τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες δίνονται πολύ υψηλά κίνητρα αγοράς με επιδοτήσεις που μπορούν να φτάσουν τις 7 με 8 χιλιάδες ευρώ για ιδιώτες και πολύ περισσότερα για επαγγελματίες οδηγούς.

Όπως τόνισε ο κ. Φρονιμάκης, παγκοσμίως ο κλάδος της αυτοκίνησης δείχνει πως τα ορυκτά καύσιμα όπως τα γνωρίζαμε πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν και έτσι, μαζί με τις αυξημένες πωλήσεις που διεθνώς καταγράφονται τον τελευταίο χρόνο, φαίνεται πως η ηλεκτροκίνηση έχει μπει πλέον για τα καλά στις συνειδήσεις των νέων αγοραστών με το ποσοστό ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αυξάνεται συνεχώς και στην Ελλάδα.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.