Το λεοντόψαρο γέμισε τα νερά της Κρήτης και έρχεται από τη θάλασσα στο πιάτο μας!


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 26 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

«Δοκιμάζωντας το λεοντόψαρο» ήταν ο τίτλος της ενημερωτικής και γευστικής βραδιάς που οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης με την Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου καθώς και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Οι παραπάνω φορείς ξεκίνησαν καμπάνια δημοσιοποίησης με πρώτο σταθμό την πόλη της Ιεράπετρας, καθώς είναι η περιοχή που έχει παρατηρηθεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός αυτού του νεόφερτου είδους ψαριού, υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα.

Το λεοντόψαρο ήρθε στη Μεσόγειο από την Ερυθρά θάλασσα μέσω του καναλιού του Σουέζ. Στις ελληνικές θάλασσες έκανε την εμφάνιση του το 2015 όπου μέσα σε πέντε χρόνια εγκατέστησε και πολλαπλασίασε τους πλυθυσμούς του στην Κρήτη σε τέτοιο βαθμό που πλέον σε πολλές περιοχές αποτελεί άφθονο αλίευμα της επαγγελματικής αλιείας. Το ψάρι έχει ήδη καταγραφεί σε σχεδόν όλες τις ελληνικές θάλασσες και σύντομα θα είναι ένα από τα πιο συχνά αλιεύματα της παράκτιας αλιείας. Αυτά τόνισε η Κα Νότα Περιστεράκη, ιχθυολόγος, σε μια σύντομη παρουσίαση που έκανε κάνοντας τις ”συστάσεις” με το νέο αυτό είδος βρώσιμου ψαριού.

Η βραδιά γευσιγνωσίας οργανώθηκε στο νεόδμητο ξενοδοχείο Robinson Club στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, στο εστιατόριο Λαβύρινθος με θέα το απέραντο γαλάζιο του νοτίου κρητικού πελάγους.
Ο σεφ Αντώνης Μεσσανάκης με τους συνεργάτες του, δημιούργησαν μοναδικά πιάτα με συνταγές που όλες είχαν ως κύριο συστατικό τα φιλεταρισμένα κομμάτια λεοντόψαρου, όπου στο τέλος έλαβαν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι των ξενοδόχων, αλιείς, εκπρόσωποι του χώρου της εστίασης αλλά και τα ΜΜΕ του Νομού Λασιθίου προκειμένου να αναδείξουν το νέο αυτό ψάρι που πλέον μπορούμε να το συναντήσουμε στο πιάτο μας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.