“Το καλοκαίρι του 2022 ειδικό χωρικό για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας”.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την χρηματοδότηση και την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, επεσήμανε ότι κάθε μεγάλο έργο και εν προκειμένω το Διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, συνοδεύεται  και από ανατροπή στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, η οποία προκειμένου να είναι θετική για το περιβάλλον και κοινωνικά ωφέλιμη πρέπει να στηρίζεται σε σχέδιο και κανόνες ώστε να αποφευχθεί η άναρχη δραστηριότητα.

Το έργο του διεθνούς αεροδρομίου έχει δρομολογηθεί, χωρίς να έχει προηγηθεί το ειδικό χωρικό –κυρίως με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- η οποία έπρεπε τουλάχιστον κατά τη συμβασιοποίηση του έργου, να λάβει την αναγκαία πρόνοια για αυτό και παρά τις επισημάνσεις  που είχε εκφράσει τότε το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στην συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2020,  ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Οικονόμου είχε δεσμευτεί στον κ .Κεγκέρογλου σε επίκαιρη ερώτηση,  ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του Πράσινου Ταμείου θα χρηματοδοτήσει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 500.000 ευρώ και θα γινόταν σε δύο (2) στάδια και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που προέβλεπε ανάδοχο μέχρι το Σεπτέμβρη του 2020, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Ο κ. Κεγκέρογλου σήμερα ζήτησε από τον νέο Υφυπουργό κ. Ταγαρά άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του, ώστε να διαπιστωθούν και να αποτυπωθούν  οι προοπτικές και να τεθούν οι κανόνες για χρήσεις γης, όρους δόμησης, χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, αφού ευχαρίστησε τον κ.Κεγκέρογλου για την ερώτηση του, δεσμεύτηκε εκ νέου στην Ολομέλεια της Βουλής ότι μέσω του πράσινου ταμείου θα χρηματοδοτηθεί το έργο, ύψους 527.000 χιλιάδων Ευρώ  και μέχρι τέλος του επόμενου μήνα (Απρίλης) θα έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία  (τεύχη δημοπράτησης, προκήρυξη έργου κλπ).

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ελπίζει ότι μέχρι τέλη Μαΐου 2021  θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος, αφού θα ακολουθηθούν fast track διαδικασίες ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε περίπου ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο Βουλευτής, Βασίλης Κεγκέρογλου, κλείνοντας τη συζήτηση χαρακτήρισε θετικές τις ανακοινώσεις αλλά επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και ως προς την χρηματοδότηση και ως προς τα χρονοδιαγράμματα.

 

Video από τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

https://youtu.be/lmLQ2zpd3L0

«Να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό».

Με ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί της Κρήτης για τις ζημιές που υπέστησαν  από τον πρόσφατο παγετό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα ο παγετός, που εκδηλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Μεσαράς, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών σε φυτικό κεφάλαιο (πρώιμες ποικιλίες αμπελιού, υπαίθριες καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικά και άλλες καλλιέργειες).

Σύμφωνα με τους αγρότες παραγωγούς αλλά και τους συλλόγους τους (Αγροτικός Σύλλογος Ζαρού κ.α), οι ζημιές φτάνουν έως και το 100% της παραγωγής ενώ κάνουν λόγο για άλλη μια χαμένη χρονιά, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή τους.

Επιπλέον, όλοι οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών, έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων (κλείσιμο της εστίασης που απορροφούσε μεγάλο μέρος της παραγωγής, περιορισμοί στις λαϊκές αγορές κλπ) που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις  τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους αλλά ακόμη και να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

Η ανταπόκριση των αρμοδίων του ΕΛΓΑ σε τοπικό επίπεδο για εκτιμήσεις των ζημιών  ήταν άμεση.

Επειδή ο παγετός προκάλεσε τεράστιες ζημιές

Επειδή η ανησυχία των αγροτών παραγωγών είναι έντονη και βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση των παραγώγων για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό;

-Τι άλλα ουσιαστικά μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ενίσχυση τους αλλά και για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους;».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ :ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΠΠΑ – ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL

Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου, εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρ. Υπουργό Ν.Παππά.

Υποχρέωση όλων η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Παππά – ΣΥΡΙΖΑ Channel

Η αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της δημοκρατίας, και ταυτόχρονα βασικό δικαίωμα του πολίτη το οποίο δυστυχώς φαλκιδεύεται, όχι μόνο σε δικτατορικά και ανελεύθερα καθεστώτα που επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο της αλλά και σε σύγχρονες και προηγμένες δημοκρατίες που επιδιώκεται ο επηρεασμός της.

Η Ελλάδα που είναι μια δημοκρατία με σύγχρονο Σύνταγμα αλλά και πολλά διδάγματα από την περίοδο της δικτατορίας, δυστυχώς βιώνει περιόδους με προσπάθεια περιορισμού της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση που αποτελεί θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν μπορεί ούτε να περιορίζεται ούτε να ελέγχεται προς όφελος κυβερνήσεων και κομμάτων.

Θα ξεκινήσω από τα πρόσφατα και θα προχωρήσω προς τα πίσω.

Είναι νωπή η δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση για την στήριξη των μέσων στην περίοδο της πανδημίας, την οποία χαρακτηρίσαμε ως αναγκαία τόσο για την ενημέρωση των πολιτών, την βιωσιμότητα των μέσων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά επιμείναμε ότι, άλλο τόσο αναγκαία ήταν η τήρηση κανόνων για την χρηματοδότηση και την κατανομή της διαφήμισης, με εφαρμογή κριτηρίων και απόλυτη διαφάνεια.

Το Κίνημα Αλλαγής για την στήριξη, την ανεξαρτησία και την χειραφέτηση των Μέσων, πρότεινε ως κριτήρια

-τηλεθέαση, ακροαματικότητα, κυκλοφορία, επισκεψιμότητα,

-αριθμό εργαζομένων και

-εφαρμογή των διατάξεων για τα περιφερειακά μέσα,

Δεν εισακουστήκαμε και η κυβέρνηση της ΝΔ επέμεινε στην σκοπιμότητα της διαμόρφωσης σχέσεων εξάρτησης με τα μέσα επικοινωνίας.

Δεν την απέτρεψε ούτε το αρνητικότατο παράδειγμα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υποτίθεται ότι ξεκίνησε διαδικασίες για την ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου αλλά όπως γρήγορα αποκαλύφθηκε επεδίωξε με ωμό τρόπο την χειραγώγηση των Μέσων και τον έλεγχο της ενημέρωσης.

-Με διατάξεις νόμου που κρίθηκαν αντισυνταγματικές

-Με κατά παραγγελία μελέτη για ολιγοπώλιο 4 καναλιών, που θα διευκόλυνε τον κυβερνητικό έλεγχο αλλά θα λειτουργούσε εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών.

-Με διαδικασίες αδειοδότησης που κατά τεκμήριο προϋποθέτουν ή οδηγούν σε σύναψη συμβολαίων δούναι και λαβείν

Αυτά και πολλά άλλα αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου για τον έλεγχο της ενημέρωσης, με απαράδεκτες πολιτικές που αφαιρούν οξυγόνο από τη δημοκρατία και αλλοιώνουν το χαρακτήρα της αλλά και μεθοδεύσεις με παραβιάσεις αρχών, κανόνων, νόμων και του ίδιου του συντάγματος.

Πολλοί κάνουν συγκρίσεις με το καθεστώς «Μαδούρο» αλλά θεωρώ ότι αυτό αν συνυπολογίσουμε τις διαφορετικές συνθήκες Ε.Ε – Λατινική Αμερική μπορεί να είναι και αδικία για την Βενεζουέλα.

Όπως αποδείχθηκε, ούτε τα ελεγχόμενα κανάλια όπως τα ήθελε αλλά ούτε η κυβερνητική ΕΡΤ, αρκούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά, που όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της δικογραφίας σχεδίασε και μεθόδευσε την ίδρυση ενός καθαρού και απόλυτα ελεγχόμενου μέσου, ενός φερέφωνου, του Σύριζα channel, που θα έπαιζε και το ρόλο του πολιορκητικού κριού προς τα υπόλοιπα.

Οι μεθοδεύσεις και η επιδίωξη αλλοίωσης του διαγωνισμού και των κανόνων παραχώρησης του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, η στρατολόγηση παρένθετων προσώπων και το στήσιμο γενικότερα για να πάρει το ένα τέταρτο της φλωρεντίας ο κύριος Καλογρίτσας είχαν αποκαλυφθεί από τότε.

Σήμερα συζητούμε γιατί υπάρχει μια δικογραφία, καταθέσεις, καταγγελίες και στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν και αφενός αποτελούν επιβεβαίωση και συνέχεια όσων είχαν διαπιστωθεί από το 2016 και αφετέρου επιβάλλουν την περαιτέρω έρευνα.

Υπενθυμίζω ότι στις 23.09.2016, με ανακοίνωσή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ, την οποία παίζει να την έχει γράψει ο κ. Θεοχαρόπουλος που ήταν τότε αρμόδιος βουλευτής, επισημαίναμε:

«Στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση οργάνωσε μία ιλαροτραγωδία, σε προφανή και προσβλητική για τη χώρα τις αναντιστοιχία με θεμελιώδεις θεσμικές, νομικές, οικονομικές, πολιτιστικές ακόμα και αισθητικές συντεταγμένες του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Με βασικό στόχο να ελέγξει και να αλυσοδέσει την ενημέρωση.

Όλο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει δημοσιοποιούνται καθημερινά, με εκκωφαντικό τρόπο ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για μεθοδεύσεις που προσβάλλουν το δημοκρατικό τις πολίτευμα και συνιστούν βαριά αξιόποινες πράξεις.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.

Ενδεικτικά και μόνο:

Πρώτον: Ο Πάνος Καμμένος δημοσίως διατρανώνει ότι ο κουμπάρος του κ Σπίρτζη, κύριος Καλογρίτσας διακινεί μαύρο χρήμα.

Δεύτερον: Τα βοσκοτόπια βαπτίζονται θέρετρα με προκλητικά υπερτιμημένη αξία.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση Επιτροπή Διαγωνισμού έλεγξε τις δηλώσεις τις και την αξία τις, τις είχε υποχρέωση; Ή αρκέστηκε τις διαβεβαιώσεις των «νονών»; Έκανε σωστά κατά συνείδηση το καθήκον τις; Ή εκτέλεσε εντολές;

Τρίτον: Η Επιτροπή Διαγωνισμού όφειλε να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, τις τραπεζικές καταθέσεις σε λογαριασμό του υπερθεματιστή σε αναγνωρισμένες τράπεζες.

Τέταρτον: 127,6 εκατ. Ευρώ δάνεια στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, τα 78 από τα οποία καθ’ υπέρβαση του πιστοληπτικού του ορίου τις 20 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ποιες εξασφαλίσεις; Βοσκοτόπια ή υποσχέσεις ανάληψης δημοσίων έργων; Προκλήθηκε ή απειλήθηκε βλάβη στο δημόσιο;

Υπάρχει εισαγγελέας σ’ αυτόν τον τόπο;».

Στις, 27.09.2016, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δήλωνε:

«Ο διαγωνισμός είναι στον αέρα τόσο πολιτικά, όσο ηθικά και νομικά. Η κυβέρνηση έχει υποστεί ένα Βατερλό γιατί ήταν επιλογή της, να χτίσει έναν επιχειρηματία μέσω της τράπεζας, προκειμένου να φτιάξει ένα κανάλι.

Και κατέληγε

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να βαφτίζει το «μαύρο» σε «άσπρο». Συνεχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Έκανε μία επιλογή, για την οποία κρίνεται, τόσο ο κ. Παππάς όσο και ο κ. Τσίπρας, οι οποία υπερασπίστηκαν την εν λόγω διαδικασία στη Βουλή. Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, δεν εξέπεσε ο κ. Καλογρίτσας.

Ήταν ο κ. Κουρουμπλής στο BHMA FM και άλλοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν ότι οι υπεύθυνοι της διαδικασίας, φέρουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Καταθέτω το δημοσίευμα

Αλλά ας πάμε και σε ένα βουλευτή που αρθρογράφησε πολύ πριν τις αποκαλύψεις του Σεπτεμβρίου του 2016

«Ο νέος νόμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι απαράδεκτος όχι γιατί δεν χρήζει κανόνων και ελέγχου το καθεστώς λειτουργίας τους.

Αλλά διότι σκοπός του νόμου είναι να επαναλάβει, να επαναθεμελιώσει μια σχέση δούναι και λαβείν, ακριβώς σαν αυτή που ξεκίνησε το 1989 όταν με πολιτική ιδιοτέλεια γεννήθηκε το άναρχο και νοσηρό καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Είναι πασιφανές πως έχει μεταφερθεί στον κ. Τσίπρα η πολύτιμη εμπειρία τής τότε ηγεσίας του ενιαίου Συνασπισμού, για τη διαχρονική αξία που παρέχει σε ένα κόμμα, αλλά όχι στο δημοκρατικό πολίτευμα, μια νέα γενιά τηλεοπτικών πελατειακών εξαρτήσεων.

Αξία που μπορεί να εξαργυρώνεται πολιτικά σε δόσεις, όπως έγινε με τα στελέχη-τηλεαστέρες του ΣΥΡΙΖΑ, λ.χ. στις πρωινές εκπομπές.

Ή που μπορεί να εξαργυρώνεται οικονομικά τοις μετρητοίς όπως συνέβη με το ΚΚΕ, το οποίο αντί να επιστρέψει στο Δημόσιο την τηλεοπτική του άδεια, την εμπορεύτηκε έναντι τιμήματος το οποίο οικειοποιήθηκε.

Η διαπλοκή ανακυκλώνεται όταν κάποιος αναγκάζεται να αισθανθεί (τα κανάλια) πως αυτό που του αξίζει το αποκτά χάρη στην πολιτική απόφαση. (Τσίπρα Παππά)

Οι ανεξάρτητες αρχές, είτε λ.χ. το ΑΣΕΠ είτε το ΕΣΡ, σε τελική ανάλυση αυτή τη θεσμική εγγύηση παρέχουν.

Ότι δεν υπάρχει πολιτική μεσολάβηση και άρα δεν υπάρχει πολιτικό χρέος.

Η κυβέρνηση πασχίζει να παραχωρήσει η ίδια τέσσερις (4) τηλεοπτικές άδειες για να επιβάλει την πολιτική μνήμη σε αυτούς που θα τις αποκτήσουν, πως, σε αυτήν τις οφείλουν.

Πασχίζει να συνάψει ένα νέο δικό της συμβόλαιο δούναι και λαβείν.

Ο νόμος Τσίπρα-Καμμένου-Παππά συνιστά ιστορική ήττα όχι για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ αλλά για το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία.

Παραδίδει τη διαδικασία ανάδειξης της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας στον έλεγχο μιας νέας ολιγαρχίας μόλις τεσσάρων καναλαρχών. ……….»

Αυτά όπως προείπα γράφτηκαν από τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ 21. 02. 2016 σε άρθρο του στη Καθημερινή.

Ένα μήνα μετά ο κ. Ραγκούσης προέβλεψε τη σημερινή διαδικασία, αφού μίλησε για πλήρη αδιαφάνεια, απολυταρχική επιλογή σικελικής έμπνευσης που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα.

Όλα επαληθεύθηκαν μέσα στους επόμενους 7 μήνες και βέβαια με πολλές λεπτομέρειες επιβεβαιώνονται και από τις καταθέσεις της δικογραφίας.

Καταθέτω τα έγγραφα. Καταθέτω ενδεικτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΦΣΥΝ.

Τέλος καταθέτω τις δηλώσεις του Διευθυντή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε το 2016 για ισχυρό πολιτικό ράπισμα στην Κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας οφείλει άμεσα μία συγγνώμη για τα πολιτικά παιχνίδια με την δημοκρατία και την πολυφωνία» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,

ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, είπε: «Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, αποτελεί μία μαύρη σελίδα.

Αμφισβήτησε το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών και ανέφερε ότι τα 250 εκατομμύρια ευρώ θα χαθούν από τα νοσοκομεία ή την παιδεία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού δεν είχε καταγραφεί καν στον προϋπολογισμό και με την δική μας πρόταση διασφαλίζονται τα ίδια, τουλάχιστον, ποσά για το κράτος. Πρόκειται για λαϊκισμό».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «βλέπουμε πολλά ζητήματα να είναι στα όρια της θεσμικής εκτροπής» και υπογράμμισε: «Ανησυχώ βαθύτατα από τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, αυτά που ειπώθηκαν δείχνουν πανικό και έλλειψη αυτοκριτικής.

Με τέτοιους συνηγόρους, που πας κ. Παππά;

Μετά από όλα αυτά και τις τοποθετήσεις των στελεχών της συνιστώσας Γενιτσάρων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ανέφερα και χωρίς να πιάσω αναλυτικά το περιεχόμενο των καταθέσεων, των μαρτυριών και των στοιχείων που περιέχουν παραπάνω από ενδείξεις για την διάπραξη αδικημάτων από τον πρώην Υπουργό που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος για την σύσταση επιτροπής προκαταρτικής εξέτασης,

θεωρώ ότι σύσσωμη η βουλή πρέπει να ψηφίσει ναι στην συνέχιση της εξέτασης.

Για να έλθουν όλα στο φως και τότε να κρίνει η Βουλή για την περαιτέρω διαδικασία.

Για να δώσουμε τέλος στην συνεχιζόμενη δια άλλων τρόπων προσπάθεια ελέγχου των μέσων επικοινωνίας

Για να ενισχύσουμε την δημοκρατία και την ποιότητα της

Για την Πατρίδα μας και τους πολίτες.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.