Το Καλοκαίρι παραδίδεται η νέα πτέρυγα του Βενιζελείου νοσοκομείου που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση 8 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης-Επίσκεψη Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη που υπέγραψε παράλληλα χρηματοδότηση 1,35 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγα


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Το Καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να παραδοθεί η νέα πτέρυγα του Βενιζελείου νοσοκομείου 7.500 τ.μ.  που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση 8 εκ. ευρώ από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020». Το εμβληματικό έργο για τη δημόσια υγεία του νησιού επισκέφθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη, ενώ παρόντες ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, η αναπληρώτρια Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Χρυσούλα Πουλινάκη, υπηρεσιακά στελέχη και οι επιβλέποντες του έργου που ενημέρωσαν για την εξέλιξη του.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο διοικητήριο του νοσοκομείου, υπέγραψε την απόφαση για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Κρήτης 1,35 εκ. ευρώ για την αγορά του ιατρικού-τεχνολογικού εξοπλισμού της νέας νοσοκομειακής πτέρυγας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε, ότι, «με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα ότι, έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα έργα της επέκτασης του Βενιζελείου νοσοκομείου. Το Καλοκαίρι θα είναι παραδοτέα η νέα πτέρυγα, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διασφαλίσουμε και τους πόρους για όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται -ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός- ούτως ώστε να είναι έτοιμη προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πολίτες του νησιού».

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας που επιβλέπει το έργο, όπως επίσης τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και τους εργαζόμενους τεχνικών υπηρεσιών του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Από την πλευρά τους η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, και ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ν. Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί.

Τέλος στο εργοτάξιο, έγινε επιθεώρηση και στο Κέντρο Ενέργειας (ηλεκτρική-ηλεκτρονική «καρδιά») του νοσοκομείου όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 800.000 ευρώ θα αγοραστεί νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.