ΤΟ «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ» ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Τον πυρόπληκτο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που επλήγη για ακόμα μία φορά μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, επισκέφθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Το κλιμάκιο, που αποτελούνταν από το βουλευτή Ηλείας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μιχάλη Κατρίνη, τη βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών και υπεύθυνη του τομέα κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας κ. Τόνια Αντωνίου, το γραμματέα του τομέα πολιτικής προστασίας κ. Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, το γραμματέα κ. Δημήτρη Βάλαρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και στελέχη του Νομού, ενημερώθηκε πλήρως για την πορεία της πυρκαγιάς, τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και της ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Ειδικότερα, τα μέλη του κλιμακίου επισκέφτηκαν αρχικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, όπου ενημερώθηκαν εκτενώς από τον αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσιο Μπαλιούκο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκη Δημητρουλόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μιχάλη Οικονομόπουλο, το Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλειο Γιακουμή και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Αμέσως μετά, μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές των Κρεστένων και της Σκυλλουντίας, όπου είδαν από κοντά το μέγεθος των ζημιών. Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής διαπίστωσε για ακόμα μία φορά την αποτυχία του “επιτελικού” κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Οι ελλείψεις στον τομέα της πρόληψης είναι εμφανείς, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων και του ίδιου του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τις περσινές φωτιές στην Αρχαία Ολυμπία, που έμειναν μόνο στα λόγια.

Η υποχρηματοδότηση στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τις δασικές υπηρεσίες δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού τα κονδύλια για τα έργα που απαιτούνταν έφτασαν τον Ιούνιο, ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Η πρόληψη θα έπρεπε να αποτελεί το πρώτιστο καθήκον της πολιτείας και όχι να επιχειρείται η κάλυψή των κενών με επικοινωνιακά τρικ.

Μία δεύτερη διαπίστωση, έχει να κάνει με την υποστελέχωση που παρατηρείται, τόσο στις πυροσβεστικές όσο και στις αστυνομικές δυνάμεις, που στην περιοχή των Κρεστένων, όπως και σε όλο το Νομό, χρήζουν άμεσης ενίσχυσης. Κατάκοποι από τις συνεχείς πυρκαγιές πυροσβέστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο ένα μέτωπο δεκάδων χιλιομέτρων. Για ακόμα μία φορά η απουσία της πολιτείας, αντικαθίσταται από το φιλότιμο, κάτι που δεν μπορεί να διαιωνίζεται κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και το σπουδαίο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που παρά τα ελλιπή μέσα και τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό που τονίστηκε από τα μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είναι ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα με ελαιώνες, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια εισοδήματος για τους συμπολίτες μας για μεγάλο διάστημα. Η κρατική “αναλγησία” που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, θα πρέπει να μετατραπεί σε άμεση κρατική αρωγή για τους πληγέντες, αρχής γενομένης με καταγραφές των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και άμεσα μέτρα ενίσχυσης.

Επιπλέον, τονίστηκε και η ανάγκη για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στον τομέα της πρόληψης από τις πυρκαγιές, όπου θα καθορίζονται ευκρινώς και οι αρμοδιότητες υπηρεσιών και αυτοδιοίκησης. Μέχρι σήμερα, παρά τα συνεχή προβλήματα από την κλιματική κρίση, η κυβέρνηση επιδίδεται μόνο σε επικοινωνιακούς χειρισμούς, με μοναδικό σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση των καταστροφών.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδιώκουμε την εκπόνηση ενός νέου και σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης και αντιμετώπισης των ζητημάτων πολιτικής προστασίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις οποίες δημιουργεί πλέον η κλιματική αλλαγή, δίνοντας έμφαση, στην ετοιμότητα και την πρόληψη, αλλά και στο μείζον ζήτημα της αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον, στις υποδομές, αλλά και τις ιδιωτικές περιουσίες.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Πριν από λίγο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με αίτημα της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αθανάσιο Μπούρα ζητά την σύγκληση της Επιτροπής και να κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

 

Ακολουθεί το κείμενο του αιτήματος της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής:

 

Προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

της Βουλής των Ελλήνων

κύριο Αθανάσιο Μπούρα

 

Αθήνα, 27/7/2022

Κύριε Πρόεδρε,

Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, που πιστοποιήθηκε από ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε η παγίδευση του τηλεφώνου γνωστού δημοσιογράφου, με την χρήση του ίδιου προηγμένου λογισμικού.

Θυμίζουμε, επίσης, τις καταγγελίες κόμματος της αντιπολίτευσης για την παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου των κεντρικών γραφείων του.

Η διαδοχή αποκαλύψεων και καταγγελιών δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, αλλά προδίδει οργανωμένη παράνομη δράση αδιαφανών μηχανισμών, άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν πρόκειται για κρατικούς ή ιδιωτικούς.

Εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ατομικά Δικαιώματα τελούν εν διακινδυνεύσει. Η απάντηση στους υπαρκτούς κινδύνους υπονόμευσης της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της πολιτικής ομαλότητας δεν εξαντλείται στη δικαστική διερεύνηση, όπως θα συμβεί, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η προστασία των δημοκρατικών θεσμών, της συνταγματικής τάξης και της πολιτικής ζωής αποτελεί υποχρέωση όλου του πολιτικού κόσμου και, πάντως, της δημοκρατικής παράταξης, που θα κινητοποιήσει κάθε θεσμικό μηχανισμό διαφάνειας για να διακριβωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις επαίσχυντες παρακολουθήσεις και την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να σας ζητήσει με την παρούσα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, καθώς ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί των ανεξαρτήτων αρχών και για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ ανήκει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων).

Οι Βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης

Ευαγγελία Λιακούλη

Χαράλαμπος Καστανίδης

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης

Νάντια Γιαννακοπούλου

Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου

Ιλχάν Αχμέτ

Χρήστος Γκόκας

Γεώργιος Καμίνης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Χαρά Κεφαλίδου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ανδρέας Λοβέρδος

Γεώργιος Μουλκιώτης

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτριος Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

Γεώργιος Παπανδρέου

Ανδρέας Πουλάς

Γεώργιος Φραγγίδης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΜΗΡΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφερόμενος στην απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και σκοτεινή υπόθεση στην οποία τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση οφείλουν να συμβάλουν αποφασιστικά και ενεργά στη διαλεύκανσή της, ώστε να παρασχεθούν όλες οι απαιτούμενες και αναγκαίες εξηγήσεις στους πολίτες».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «εμείς ως πολιτική παράταξη δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν λάβουμε τις αναγκαίες απαντήσεις. Δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρο τη Δημοκρατία μας. Και δεν το λέμε μόνο επειδή είναι ο δικός μας πρόεδρος. Θα μπορούσε να είναι ο πολιτικός αρχηγός άλλου κόμματος, ένας δημοσιογράφος, ένας συμπολίτης μας».

Ερωτηθείς για το αν η υπόνοια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η απόπειρα έγινε στην Ελλάδα, ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε πως «δεν είναι υπόνοια. Είναι δεδομένο. Η ανίχνευση της απόπειρας δεν έγινε από έναν ιδιώτη, αλλά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι το μοναδικό κινητό τηλέφωνο Ευρωβουλευτή στο οποίο βρέθηκε ίχνος απόπειρας. Και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα παρακολούθησης, συνακρόασης, υποκλοπής. Αλλά ένα πρόγραμμα παγίδευσης, πλήρους «ρομποτοποίησης», που καθιστά το κινητό τηλέφωνο εργαλείο στα χέρια ενός τρίτου, με παράνομους σκοπούς», ενώ υπενθύμισε ότι «η Google σε δημόσια ανακοίνωσή της πριν από μερικές μόλις εβδομάδες εκτίμησε ότι το Predator έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο κρατικά υποστηριζόμενων ερευνών σε μία σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και η Ελλάδα».

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στην εκπομπή «Alpha Τώρα», με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Σουρέλη, Χρύσανθο Κοσελόγλου και Αλεξάνδρα Καϋμένου, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας την μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου μέσω του λογισμικού «Predator», ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε: «Είχε δεχθεί ένα sms το 2021, νομίζω περίπου τον Σεπτέμβριο. Τότε δεν είχε δώσει πολλή σημασία, δεν το είχε ανοίξει, δεν είχε πατήσει τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Πριν από λίγες ημέρες, σε μια αλλαγή κινητού που έκανε, μετά και από πίεση των συνεργατών του, γιατί υπάρχει το πρόγραμμα αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορεί να γίνει ο έλεγχος και τον ενημέρωσαν αμέσως ότι υπήρξε προσπάθεια παραβίασης του απορρήτου του κινητού. Υπήρξε ένα sms – κι ένας αντίστοιχος σύνδεσμος – που στην ουσία με το λογισμικό το οποίο συζητούμε, εάν το πατούσε ο κ. Ανδρουλάκης θα είχε άμεση πρόσβαση στο κινητό, οπότε και σε όλα τα δεδομένα του» ενώ σημείωσε ότι πάνω από 200 ευρωβουλευτές έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο ανάλογο περιστατικό .

Τόνισε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας. Όφειλε και ο πρόεδρος, αλλά και εμείς σαν παράταξη -που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και την ελευθερία του κάθε ατόμου και της επικοινωνίας- να προβούμε άμεσα και σε μηνυτήρια αναφορά αλλά και σε όλες τις αρμόδιες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να έρθουν όλα στο φως. Να μην υπάρχει καμία σκιά και να μην υπάρχει δυνατότητα σε κανέναν να παραβιάζει την προσωπική ζωή και τις επικοινωνίες του κάθε πολίτη. Δεν είναι μόνο ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη Δημοκρατία μας και την ελληνική Δικαιοσύνη».

Ακόμη, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις, γιατί μιλάμε για ένα λογισμικό το οποίο δεν μπορεί να το έχει οποιοσδήποτε πολίτης. Μιλάμε για ένα πολύ βαρύ λογισμικό, πάρα πολύ ακριβό, το οποίο το προμηθεύονται κυβερνήσεις ή άνθρωποι που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα ενδεχομένως. Και προφανώς πρέπει να απαντηθεί αν και στη χώρα μας έχει έρθει το αντίστοιχο πρόγραμμα και ποιος το έχει. Εμείς θα κινηθούμε αρμόδια. Η Κ.Ο. θα καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Άμεσα να έρθουν και η ΑΔΑΕ και η ΕΥΠ, να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Και θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε θεσμικά και η Δικαιοσύνη φυσικά να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα μας αλλά κυρίως η αγωνία της κοινωνίας και όλων των πολιτών ότι σε αυτή την χώρα επικρατεί Δημοκρατία και δεν έχουμε άλλες παράνομες δραστηριότητες» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με τις αναφορές της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Εύας Καϊλή, ότι συνέβη και σε εκείνη προσπάθεια υποκλοπής δεδομένων, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σχολίασε: «Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί η κυρία Καϊλή. Ξέρω ότι και το δικό της κινητό, μετά το συμβάν και τον έλεγχο στον κ. Ανδρουλάκη, έχει ελεγχθεί και δεν βρέθηκε κάτι. Όπως και σε πάνω 200 άλλους ευρωβουλευτές νομίζω. Μόνο στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη βρέθηκε το αντίστοιχο».

Ερωτηθείς για το αν υποψιάζεται κάτι ο κ. Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Εμείς δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έχει γίνει αυτό, ούτε μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια λογική – αν θέλετε- της παραφιλολογίας. Εμείς κινούμαστε στο φως. Γι’ αυτό και ο κ. Ανδρουλάκης πήγε ο ίδιος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Έδωσε όλα τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον έλεγχο που έγινε από την αρμόδια επιτροπή, ώστε η Δικαιοσύνη να μπορεί απρόσκοπτα να δει τι πραγματικά έχει γίνει».

ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Στην επί της Αρχής συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με θέμα: «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων Πάνας Απόστολος.

Ο Βουλευτής αρχικά επισήμανε πως το Ναυπηγείο Ελευσίνας, το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα μας, το οποίο διαθέτει, μεταξύ άλλων, δυνατότητες εξυπηρέτησης αναγκών ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε κατάσταση σχεδόν ολικής παύσης λειτουργίας, με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα του, που ασχολείται με την παράδοση πυραυλακάτων στο Πολεμικό Ναυτικό, λόγω των οφειλών του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το Πολεμικό Ναυτικό, τον ΕΦΚΑ και τις Τράπεζες.

Παράλληλα ο κ. Πάνας υπογράμμισε ενώπιον του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων πως Κεντρική θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν και είναι η ολική επαναλειτουργία του Ναυπηγείου με όρους βιωσιμότητας, που θα συμβάλλουν τόσο στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και της εθνικής ασφάλειας, όσο και στην ενίσχυση την τοπικής και της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης. «Το κατατιθέμενο όμως σχέδιο εξυγίανσης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βουλευτής, «δε μοιάζει να είναι βιώσιμο, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να εξασφαλίζει την καταβολή σε λογικό χρόνο των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, ούτε όμως διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τη συλλογική σύμβαση εργασίας».

Ως Υπεύθυνος μάλιστα του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 2 του Σχεδίου Νόμου, που χαρακτηριστικά έχει ως τίτλο «Ενδεικτικό περιεχόμενο συμφωνίας εξυγίανσης» αναφέρεται πως: «Στη συμφωνία εξυγίανσης της ΝΒΕΕ περιλαμβάνονται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, οι εξής όροι, οι οποίοι δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω στη συμφωνία εξυγίανσης από τα συμβαλλόμενα μέρη»

και ανέφερε:

«Σε απλά ελληνικά δηλαδή η συμφωνία εξυγίανσης στην πραγματικότητα δεν έρχεται ενώπιον της Βουλής, καθώς τελικά θα μπορεί να περιλαμβάνει οποιονδήποτε όρο εκτός από αυτούς που ενδεικτικά μόνο αναφέρονται στο νομοσχέδιο.

Το γεγονός αυτό, όπως πολύ εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί, είναι ιδιαίτερα προβληματικό διότι ουσιαστικά ζητείται να δοθεί λευκή επιταγή στον εκάστοτε Υπουργό, ώστε να υπογράψει κάθε πιθανό όρο, ακόμα και απολύτως ουσιαστικές παραμέτρους της συμφωνίας».

Τέλος ο κ. Πανας τόνισε ότι «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη διαφάνεια, στην ουσιαστική συζήτηση και στους καθαρούς όρους».

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Νέα πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε πριν από λόγο ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, από το βήμα της Ολομέλειας μετά την αποκάλυψη της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως επισήμανε ο κ. Καστανίδης η ΚΟ αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πιθανές αλλαγές, τροποποιήσεις στις διατάξεις του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Καστανίδη στην Ολομέλεια:

Χθες προέκυψε ένα μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μηνυτήρια αναφορά του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι προ μηνών επιχειρήθηκε απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το σύγχρονο λογισμικό το Predator.

Είναι μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, διότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Φοβάμαι ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε και άλλες αποκαλύψεις για τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από κανέναν αρμόδιο κυβερνητικό, δικαστικό ή άλλο φορέα.

Προηγήθηκαν οι αποκαλύψεις για την παγίδευση με το ίδιο λογισμικό του κινητού τηλεφώνου του κυρίου Κουκάκη, γνωστού δημοσιογράφου. Υπήρξαν καταγγελίες του ΚΚΕ ότι έχει παγιδευτεί το τηλεφωνικό κέντρο των κεντρικών του γραφείων. Ούτε σε αυτή την καταγγελία έχει παρασχεθεί οποιαδήποτε εξήγηση.

Χθες είχαμε την αποκάλυψη περί απόπειρας παγίδευσης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα η απόπειρα παγίδευσης πιστοποιείται από την ειδική υπηρεσία που ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ελέγχει από παραβιάσεις τα κινητά των ευρωβουλευτών. Προσθέτω, δε, από τα 200-250 κινητά τηλέφωνα που ελέγχθηκαν ευρωβουλευτών, μόνο στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπήρχε ίχνος από το συγκεκριμένο λογισμικό, προκειμένου να παγιδευτεί.

Ανησυχούμε πάρα πολύ. Όσα ισχυριζόμαστε δεν τα ισχυριζόμαστε με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη, μιλάμε στο όνομα της δημοκρατικής και πολιτικής ομαλότητας. Μιλάμε στο όνομα της διαφάνειας και της ανάγκης το σύνολο του πολιτικού κόσμου να υπερασπιστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη συνταγματική τάξη. τη νομιμότητα και την πολιτική ζωή του τόπου.

Δεν επιτρέπεται να ξαναγυρίσουμε σε εποχές του παρελθόντος, τις οποίες μάλιστα βίωσε και το ΠΑΣΟΚ με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να αναληφθούν τώρα θεσμικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του κύρους της πολιτικής ζωής.

Είναι ανάγκη να προστατεύσουμε τα ατομικά δικαιώματα, γι΄ αυτό ακριβώς αυτήν την ώρα σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταθέτει αίτημα στον Πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για άμεση σύγκληση της επιτροπής, προκειμένου να κληθούν σε ακρόαση ο επικεφαλής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών για να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που εγείρονται.

Άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Όχι μετά τη διακοπή των εργασιών της Βουλής. Απευθύνω πρόσκληση, πρόταση στο σύνολο των κομμάτων και, πάντως, το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν με δική τους πρωτοβουλία την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και πρόσκληση σε αυτή των δύο παραγόντων που είπα, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις σε εγειρόμενα κρίσιμα ερωτήματα.

Δεν θα είναι μόνο αυτή η πρωτοβουλία μας. Θα είναι πρωτοβουλίες στο όνομα της Δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης.

Κύριε Υπουργέ, θα αναλάβουμε μετά το τέλος των εργασιών της βουλής – και αφού, θέλουμε να πιστεύουμε, θα συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- πρωτοβουλία να συζητήσουμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θέματα που αφορούν πιθανές αλλαγές, τροποποιήσεις στις διατάξεις, στα άρθρα του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των Επικοινωνιών.

Όπως και να αναστοχαστούμε -όλοι μας να αναστοχαστούμε- για την τροπολογία που αιφνιδίως εισηγήθηκε η κυβέρνηση και δίνει τη δυνατότητα, για λόγους Εθνικής Ασφάλειας, στα αρμόδια όργανα να μην ενημερώνουν ούτε καν αυτόν που υπέστη το καθεστώς της παρακολούθησης. Ας το σκεφτούμε όλοι μαζί, αλλά πάντως να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι για τόσο υψηλής προτεραιότητας για τη δημοκρατική ομαλότητα θέματα οι πρωτοβουλίες του κόμματος μας θα είναι συνεχείς.

Ακόμα και αν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ επιθυμούν να εξαφανίσουν από τη δημοσιότητα το θέμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Με έναν στους τρεις Έλληνες να αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2021, το αφήγημα της κυβέρνησης ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη καταρρέει με πάταγο και επισήμως.

Τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2021 της ΕΛΣΤΑΤ είναι αποκαλυπτικά: Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (13,9% του πληθυσμού) στερείται τουλάχιστον 7 από έναν κατάλογο 13 αγαθών και υπηρεσιών, ενώ και σε άλλες έρευνες της κοινής γνώμης έχει διαπιστωθεί ότι εν μέσω της πληθωριστικής κρίσης τα νοικοκυριά αναγκάζονται να περικόψουν δραστικά δαπάνες για ενέργεια, τρόφιμα, άλλα και για διακοπές.

Το γεγονός δε ότι η αύξηση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας οφείλεται και στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού σε χαμηλή ένταση εργασίας (από 11,8% το 2020 σε 13,6% το 2021) καταδεικνύει ότι παρά τα 50 δισεκατομμύρια που δαπάνησε η κυβέρνηση την τελευταία διετία, το ΑΕΠ της χώρας δεν έγινε πιο ποιοτικό, με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίες όπως θα ήταν το ζητούμενο.

Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι σύμφωνα με τη EUROSTAΤ η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας και δεύτερη από το τέλος σε ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης τεκμηριώνεται, λοιπόν, ότι η δημοσιονομική διαχείριση της κυβέρνησης εκτός από αναποτελεσματική είναι και κοινωνικά άδικη.

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται πλέον μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική αλλαγή που θα δίνει ξανά προοπτική στον κόσμο της εργασίας, τον άνεργο νέο, τον κάθε ευάλωτο συμπολίτη και σε κάθε υγιή παραγωγική δύναμη.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Κυβέρνηση επισημαίνει ως επιτυχία, το γεγονός ότι βρίσκεται στις εξαιρέσεις των χθεσινών ευρωπαϊκών αποφάσεων για μείωση της χρήσης φυσικού αερίου. Πολύ καλύτερο θα ήταν να είχαμε χαμηλή εξάρτηση από το αέριο, αλλά για αυτό φρόντισαν οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε νέες τρομακτικές αυξήσεις της τιμής του.

Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες , που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την πρόσδεση της χώρας στο εισαγόμενο αυτό καύσιμο, για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει για να πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο μείωσης του αερίου, που η ίδια συνυπέγραψε χθες, για αυτό τον χειμώνα.

Από ποιους συγκεκριμένους τομείς θα κάνει οικονομία στην κατανάλωση φυσικού αερίου;

Οφείλει επίσης να ενημερώσει για το συνολικό της σχέδιο απεξάρτησης από το εισαγόμενο αέριο.

Εκτός αν έχει άλλα σχέδια

N. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας.

Η κα. Γιαννακοπούλου δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί και στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για την προσπάθεια υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων και συνομιλιών. Συγκεκριμένα η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε:

« H μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του έφερε στην επιφάνεια ένα μείζον θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας. Είναι αδιανόητο να συζητάμε ενδεχόμενο παρακολούθησης του τηλεφώνου οποιουδήποτε πολίτη, πολύ περισσότερο του Προέδρου του τρίτου κόμματος της χώρας.

Το θέμα πρέπει να το διερευνήσει σε βάθος η Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές. Να δοθούν πλήρεις και πειστικές εξηγήσεις. Πρέπει να ελεγχθεί ποιος προσπάθησε να εγκαταστήσει το παράνομο λογισμικό στον κινητό τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς ζητάμε από τη Δικαιοσύνη και την Κυβέρνηση την προστασία των Ελλήνων πολιτών από τέτοιες μεθόδους. Εδώ τίθεται θέμα Δημοκρατίας που μας αφορά όλους. Αφορά τον απλό πολίτη, την ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος. Οι πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι η Ελληνική κυβέρνηση διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.»

Στην συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του κόμματος, επικεντρώθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Νομικών και των Δικαστικών της χώρας.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι η συγκρότηση σώματος Δικαστικής Αστυνομίας, αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα σύσσωμου του νομικού κόσμου (δικηγόρους-Δικαστές-Εισαγγελείς), και υποστηρίχθηκε από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, τις περιόδους εκείνες που επιχειρήθηκε η υλοποίησή της.

Αναφέρομαι στο άρθρο 36 του ν. 2145/1993 που είχε προβλέψει, κατόπιν έκδοσης προεδρικού διατάγματος, την ίδρυση υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας στις εισαγγελίες πρωτοδικών της χώρας. Αλλά και την περίοδο 2010-2011, κατά την οποία δεν επετράπη να συνεχίσει το εγχείρημα αυτό, καθώς το έλλειμμα είχε εκτοξευτεί, στο τέλος της περιόδου 2004-2009, στα 36 δισεκατομμύρια ευρώ και είχαν επιβληθεί τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών.

Επομένως, καθώς ο σκοπός του νομοσχεδίου φαίνεται να εξυπηρετεί τη καλύτερη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μας βρίσκει επί της αρχής σύμφωνους.»

Η κα. Γιαννακοπούλου, κλείνοντας την ομιλία της, επισήμανε τις αδυναμίες που παρουσιάζει το σχέδιο νόμου, σχετικά με την στελέχωση της υπό ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, τα θέματα αρμοδιοτήτων και την επιλογή του επικεφαλής της. Χαρακτηριστικά είπε:

«Παρόλα αυτά, έχετε την ευκαιρία, να τροποποιήσετε την μέχρι τώρα τακτική σας και να λάβετε υπόψιν σας, τα όσα ακούστηκαν κατά τις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής και προτάθηκαν από τους φορείς. Μόνο προς όφελος του παρόντος νομοθετήματος θα είναι και εχέγγυο της επιτυχούς εφαρμογής του.

Αφορά ειδικότερα ζητήματα, ουσιαστικής και νομοτεχνικής φύσεως τα οποία χρήζουν προσοχής και ενδεχόμενης τροποποίησης, καθώς οι προτεινόμενες σχετικές ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, σημεία τα οποία τόνισε διεξοδικά ο Ειδικός Αγορητής μας.

Πιο συγκεκριμένα:

– Δημιουργείται μια ασάφεια σχετικά με την αρμοδιότητα στην οποία θα υπάγεται η συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς από τον συνδυασμό των παραγράφων 2 και 4 του άρθρου 3 δεν διασαφηνίζεται, αν η εν λόγω υπηρεσία θα υπάγεται στην αρμοδιότητα της εισαγγελίας πρωτοδικών ή στην αρμοδιότητα της εισαγγελίας εφετών

– Επιπλέον, η αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης, να επιλέξει κατά τη διακριτική του ευχέρεια τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δικαστικής Αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα θα πρέπει να είναι συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός, μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό.»

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΗΧΑΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ; »

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης , για τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής :

«Το σημερινό νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση σώματος Δικαστικής Αστυνομίας, ένα διαχρονικό αίτημα για την καλύτερη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας, αλλά αυτό που επισκιάζει την επικαιρότητα και μονοπωλεί τη συζήτηση, είναι το μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά σχετικών καταγγελιών, από γνωστό δημοσιογράφο και από το ΚΚΕ.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αντιδράσει, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τόσο τη διαδικασία παγίδευσης όσο και την επιβεβλημένη θεσμοθέτηση συγκεκριμένου πλαισίου, ευρωπαϊκού και εθνικού, για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Η Κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που της θέσαμε από χθες:

  • Για την προμήθεια του λογισμικού Predator από το ελληνικό κράτος ή από εταιρία που δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια
  • Για την επίσημη ανάρτηση της Google ότι το λογισμικό αυτό υπάρχει στη χώρα μας, εδώ και μήνες
  • Για τις συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κυβέρνηση, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες
  • Για το πόσο θωρακισμένο είναι το σύστημα προστασίας του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων στη χώρα
  • Για το ποιοι, τελικά, πότε και γιατί παγίδευσαν το τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να κληθούν οι αρμόδιες ΕΥΠ και ΑΔΑΕ και να συζητούμε εκτενώς για το θέμα.

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι στην εν λόγω πρωτοβουλία, θα έπρεπε να αναλάβει πρώτη η Κυβέρνηση, για λόγους ηθικής τάξης. Δυστυχώς, δεν την έλαβε, αλλά περαιτέρω νιώθω την έντονη αμηχανία της Κυβέρνησης, που δεν έλαβε καμία άλλη πρωτοβουλία για το θέμα, δεν απάντησε καν θετικά στο αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και γενικώς, τηρεί στάση σιωπής. Εγείρονται όμως, ακριβώς από τη στάση της, ερωτήματα και σκέψεις: Γιατί σωπαίνει; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά να προασπίσει τα αυτονόητα; Ποιον λόγο έχει να είναι αμήχανη;»

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Μουλκιώτη και τον Διευθυντή Κ.Ο. Αθανάσιο Γλαβίνα, συναντήθηκε στη Βουλή με το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Oι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανέπτυξαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν περίπου 15.000 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, όπως την προβλεπόμενη, βάσει του άρθρου 63 του ν. 4680/2020, μείωση από 1.1.2025 των επικουρικών τους συντάξεων και την ανάγκη ορθού επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων των μελών του Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμαναν την καταψήφιση εκ μέρους του Κινήματος του ανωτέρω άρθρου 63 και τη διαχρονική στήριξη τους στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων της χώρας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.