Το… γύρο του κόσμου κάνει η έρημη Αθήνα – Αφιέρωμα από Associated Press & New York Times


0
(0)

Αθήνα, πιο άδεια, από ποτέ!

Αφιέρωμα στην… έρημη Αθήνα, που πήρε έγκαιρα μέρα κάνει, το γύρο του κόσμου

Μνημεία και αξιοθέατα που πάντα βρίθουν από ζωή, τώρα δείχνουν έρημα ακόμη και με το φως της ημέρας. Ποιος να το φανταζόταν ότι δεν θα κυκλοφορούσε ούτε ένα αυτοκίνητο στην Πανεπιστημίου ή την Σταδίου, ή ακόμη και στην Ποσειδώνος, με την παραλία δίπλα άδεια, ή πως δεν θα κυκλοφορούσε ψυχή στο Σύνταγμα και την Ερμού η το Μοναστηράκι.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το iefimerida.gr, το γύρο του κόσμου κάνει τηλεγράφημα του ΑSSOCIATED PRESS το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφικό αφιέρωμα από την Αθήνα στο οποίο τονίζεται σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το άρθρο εμφανίζεται στην ηλεκτρονική ροή ειδήσεων των New York Times και της Washington Post συνοδευόμενο από εναέρια φωτογραφική λήψη της έρημης -πλέον- οδού Πανεπιστημίου, επισημαίνει ότι, όπως και σε πολλές πόλεις του κόσμου, έτσι και στην Αθήνα οι δρόμοι είναι άδειοι, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία γίνονται όλο και πιο περιοριστικά.

Στη συνέχεια, γίνεται περιεκτική περιγραφή των μέτρων αυτών, ενώ τονίζεται ότι στην Αθήνα βρίσκονται, αυτές τις ημέρες, καθαριστικά συνεργεία που απολυμαίνουν τους δρόμους και οι πεζοί είναι λιγοστοί. Σημειώνονται, τέλος, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων ειδικών ότι χρειάζονται εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν αποτελέσματα, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη, οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον ιό ανέρχονταν στους 53 και 1.544 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του, το AP, η Ελλάδα, σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, έχει πάρει επιθετικά μέτρα νωρίς. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί και πανεπιστήμια έκλεισαν αμέσως μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ περισσότεροι περιορισμοί εισάγονται σχεδόν κάθε μέρα: χιονοδρομικά κέντρα και οργανωμένες παραλίες έκλεισαν, τα καταστήματα λιανικής κατέβασαν ρολά, προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβλήθηκαν, έκλεισαν οι εκκλησίες και όλο και περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι τους.

Το δημοσίευμα, στην συνέχεια αναφέρεται εκτενέστερα στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις που κάποιος τα παραβιάζει.

Ας δούμε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από την έρημη Αθήνα

Έρημη η πλατεία Συντάγματος

 

Άδεια ακόμη και η Ερμού, που πάντα βρίθει από ζωή

Το Μοναστηράκι, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

 

Η στάση του Μετρό Πανεπιστήμιο -οι Έλληνες έχουν περιορίσει στο ελάχιστον τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στιγμιότυπο από την έρημη Ακαδημίας

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από ψηλά

 

Η Πλάκα, με φόντο την Ακρόπολη και το Παρθενώνα, χωρίς τουρίστες

 

Το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς και στο φόντο, η έρημη Πανεπιστημίου

 

 

Το Μοναστηράκι από ψηλά

 

Ένας άνδρας με μάσκα στην έρημη Ερμού

 

 

Η λεωφόρος Συγγρού χωρίς καθόλου κίνηση!

 

Η λεωφόρος Ποσειδώνος

 

Έρημη και η παραλία δίπλα στην Ποσειδώνος

Η Σταδίου

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Πανεπιστημίου

 

Η πλατεία Ομονοίας

 

Φωτογραφίες: AP/Thanassis Stavrakis

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.