Το αρχαιότερο απολιθωμένο δάσος του κόσμου


0
(0)

Το αρχαιότερο απολιθωμένο δάσος του κόσμου, με ηλικία περίπου 386 εκατομμυρίων χρόνων, ανακάλυψαν επιστήμονες σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην πόλη Κάιρο. Το δάσος θεωρείται δυο ή τρία εκατομμύρια αρχαιότερο από τον προκάτοχό του, που ήταν το δάσος Γκιλμπόα, που επίσης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις έρευνές τους, οι απολιθωμένες ξυλώδεις ρίζες εκτιμούν ότι ήταν κομμάτι ενός γιγάντιου δάσους που ξεπερνούσε τα όρια της Πενσιλβανία ενώ η ανακάλυψη αυτή δίνει νέα στοιχεία για την εξέλιξη των δέντρων.

Μετά από έρευνες περίπου 10 ετών,  επιστήμονες έχουν χαρτογραφήσει περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά μέτρα δάσους, το οποίο φιλοξενούσε τρεις τύπους δένδρων: τα είδη Cladoxylopsids και Archaeopteris και έναν τρίτο τύπο που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί. Το δάσος χαρακτηριζόταν από ένα περίπλοκο σύστημα ριζών των δέντρων που θυμίζουν αρκετά τις ρίζες των δέντρων όπως είναι σήμερα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το απολιθωμένο δάσος εξαφανίστηκε εξαιτίας μιας πλημμύρας, καθώς οι ερευνητές εντόπισαν απολιθώματα ψαριών στην επιφάνεια του λατομείου.

πηγη:perierga.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *