Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικό πλοίο παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Εφέσου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 4 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Ελληνικό ερευνητικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Εφέσου στην Τουρκία, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ.

To ΙΗΑ γράφει χαρακτηριστικά: «Μετά τα σχέδια για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, εθεάθη στον κόλπο της Εφέσου (Κουσάντασι), σε ένα από τα πιο κοντινά σημεία στη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ένα ερευνητικό πλοίο που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ΙΗΑ, το ελληνικό ερευνητικό, το οποίο ξεκίνησε από τη Σάμο, μπήκε πρώτα σε διεθνή ύδατα και λίγο μετά εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά της Εφέσου και συγκεκριμένα στο σημείο της ‘θάλασσας των γυναικών’, όπως ονομάζεται. Η στιγμή μάλιστα που το ελληνικό πλοίο εισήλθε στα τουρκικά ύδατα καταγράφηκε από ραντάρ τουρκικών πλοίων, όπως φαίνεται και από τα διαγράμματα που δημοσιοποίησε το πρακτορείο μαζί με ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Αμέσως η τουρκική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε και, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, απομάκρυνε το ελληνικό ερευνητικό πλοίο βγάζοντάς το από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Όπως σχολιάζεται, το ελληνικό πλοίο ξεκίνησε έρευνες ανοιχτά της Σάμου λίγο μετά τις εξαγγελίες για τα 12 μίλια.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.