Τουρισμός στην Ιεράπετρα: Με διψήφια πτώση έκλεισε ο Μάιος

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Ιουνίου 2019 by energinews (admin)

Στα χαμηλά η τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα

Διψήφιο νούμερο έχει η πτώση που κατέγραψε τον μήνα Μάιο η τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα, αν και η εικόνα στα ξενοδοχεία ήταν εντελώς διαφορετική κατά τη διάρκεια της Agro Expo 2019.

Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι αυτή την πτώση την περίμεναν, γιατί ο ανταγωνισμός με την Τουρκία και την Αίγυπτο ξεκίνησε νωρίτερα, αλλά πιστεύουν ότι για τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της ευρύτερης Ιεράπετρας οι πληρότητες θα είναι πάρα πολύ καλές από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τα τέλη σχεδόν της τουριστικής περιόδου.

«Εμείς ανοίξαμε πρώτοι στις αρχές του Απρίλη και είχαμε από την αρχή μεγάλες πληρότητες. Ο Μάης παρουσίασε μεγάλη πτώση, ενώ τώρα αρχίζει πάλι να ανεβαίνει σε νούμερα η επισκεψιμότητα μέχρι τα τέλη της τουριστικής περιόδου», επιβεβαίωσε ο νεαρός ξενοδόχος Μάνος Τζαράκης.

«Ο Μάης είναι αλήθεια ότι παρουσίασε μεγάλη πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για εμάς, όμως, αυτή η πτώση ήταν αναμενόμενη, καθώς ξεκινήσαμε φέτος από την αρχή της σεζόν μαζί με τις ανταγωνίστριες χώρες, Τουρκία, Αίγυπτο, και άλλες χώρες της Αφρικής. Παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια η τουριστική σεζόν πάει πάντα λίγο πιο πίσω. Φέτος ειδικά οι ευρωεκλογές κράτησαν τους επισκέπτες μας στα σπίτια τους. Αρνητικό ρόλο έχει παίξει και το θέμα της καθήλωσης των αεροπλάνων της “Μπόινγκ”, που προκάλεσαν τη σύμπτυξη πολλών αεροπορικών δρομολογίων», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Ο καιρός στην Ευρώπη

Γερμανοί επισκέπτες, που περνούν τις διακοπές τους στην Ιεράπετρα τις τελευταίες μέρες, μας έλεγαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες επικρατούν εξαιρετικά ήπιες καιρικές συνθήκες στην Κεντρική Ευρώπη, που δε βοηθούν τον κόσμο να ξεκινήσει για τις διακοπές του στις νοτιότερες ευρωπαϊκές χώρες. Από την περίοδο των Χριστουγέννων, πάντως, φαινόταν ότι η πτωτική τάση στις προκρατήσεις θα προκαλούσε αρνητικές παρενέργειες στον τουρισμό της περιοχής.

Οι κρουαζιέρες

Πτώση στις επισκέψεις καταγράφεται και στις κρουαζιέρες των ημερόπλοιων που κάνουν το δρομολόγιο Ιεράπετρα-Χρυσή. Την ίδια ώρα προχωρεί με κανονικούς ρυθμούς η ανέγερση μιας νέας πεντάστερης τουριστικής μονάδας που ανεγείρεται στο δυτικό άκρο της μεγάλης παραλίας Κουτσουναρίου Ιεράπετρας, και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει από την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σταθερή αξία οι Γάλλοι: Οι Σκανδιναβοί επιστρέφουν…

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι επιστρέφουν στην Ιεράπετρα τα τελευταία χρόνια οι Σκανδιναβοί, ενώ σταθερή αξία αποτελούν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί, οι Πολωνοί, οι Σλοβάκοι, οι Τσέχοι, και λιγότερο οι Ιταλοί και οι Βέλγοι. Με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην Ιεράπετρα, λόγω της μείωσης του τουριστικού ρεύματος, έχουν εμφανιστεί ήδη και τα πρώτα σημάδια «κόπωσης» στη διάθεση των διαμερισμάτων της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.