ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΓΟΡΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Σεπτεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής Κιλκίς και ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής επί των νομοσχεδίων του Υπ. Εθνικής Άμυνας, που αφορούσαν την κύρωση δύο μνημονίων κατανόησης, που υπογράφτηκαν τον Απρίλιο του 2020 μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Τουρκίας και μεταξύ των προαναφερθέντων αρμοδίων υπουργείων και του Στρατηγείου του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Φραγγίδης τοποθετήθηκε εξαρχής θετικά και στα δύο νομοσχέδια, εκ των οποίων το πρώτο αφορά στην ίδρυση Κέντρου Αριστείας για την Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα και το δεύτερο προσδιορίζει τους όρους λειτουργίας του Κέντρου Αριστείας. Η Ελλάδα αποτελεί το φιλοξενών κράτος-πλαίσιο και η έδρα του κέντρου είναι στην Κρήτη στα Χανιά. Η χώρα μας συμμετέχει με έντεκα στελέχη. Παρέχει για το Κέντρο τις υποδομές, τον εξοπλισμό, το προσωπικό υποστήριξης και τη διοικητική λειτουργία. Υποστηρικτικά θα λειτουργήσουν η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Ρουμανία, με ένα στέλεχος η κάθε μία και η Τουρκία με δύο στελέχη.

Ο κ. Φραγγίδης είπε εξαρχής ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στην ίδρυση ενός Κέντρου Αριστείας που θα ασχολείται με τη μελέτη και την επεξεργασία δεδομένων, την εξαγωγή και ανάλυση πορισμάτων, την επικαιροποίηση της γνώσης και την εύρεση τρόπων αντιμετώπισης, όσον αφορά στην ανάπτυξη αντιπυραυλικών και αντιβαλλιστικών ασπίδων.

Υπογράμμισε ότι η αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην αμυντική πολιτική της κάθε χώρας και της Συμμαχίας εν γένει. Χώρες εκτός ΝΑΤΟ αναπτύσσουν βαλλιστικά και υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα νέας τεχνολογίας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συστήματα που χρησιμοποιούν τα άλλα κράτη και να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη τακτικών αντιμετώπισης στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής προστασίας.

Η πρωτοβουλία της Ελλάδας για την ίδρυση και φιλοξενία του Κέντρου Αριστείας ευελπιστούμε ότι:

​θα βελτιώσει τη θέση της χώρας μέσα στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία τοποθετώντας την στο κέντρο των εξελίξεων και αναδεικνύοντας τη σε ενεργό μέλος της συμμαχίας,
θα ενισχύσει την εξωστρέφειά της μέσω των συνεργασιών και της ανάπτυξης κοινής δραστηριότητας με άλλα κράτη της συμμαχίας και
θα συμβάλει στην απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας στον τομέα της αεράμυνας.
Σχετικά με την φαινομενική παραδοξότητα της συνεργασίας της χώρας μας σε θέματα αντιπυραυλικής άμυνας με την Τουρκία, ο κ. Φραγγίδης εξήγησε ότι είναι ανάγκη στην προκειμένη περίπτωση να ξεχωρίσουμε αυτά τα δύο, δηλαδή τη συνεργασία μας εντός ΝΑΤΟ και τη μεταξύ μας σχέση με την Τουρκία, καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη της ίδιας Συμμαχίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι «Εμείς θα πρέπει με κάθε τρόπο να προσπαθούμε να έχουμε ισχυρό λόγο, ισχυρή διπλωματία, ισχυρή επιχειρησιακή ικανότητα, ώστε μέσα στο πλαίσιο της συμμαχίας να είμαστε υπολογίσιμο μέγεθος έναντι της Τουρκίας».

Ορθά πράττει η χώρα μας και παίρνει την πρωτοβουλία δημιουργίας Κέντρου Αριστείας και δεν αρκείται στο ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων. Ανάλογη στάση, όμως, χρειάζεται και στην εξωτερική πολιτική, ειδικά όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, εκεί όπου παρατηρείται μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση.

Στη συνέχεια, ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε στη διαρκή παραβατικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο και επεσήμανε ότι «Όλες αυτές οι προκλήσεις πρέπει να λάβουν μια ηχηρή απάντηση από την ελληνική Κυβέρνηση».

Για το Κίνημα Αλλαγής, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας υπερβαίνουν την αρμοδιότητα και τις δυνατότητες ενός και μόνο κόμματος και οφείλουν να είναι απόρροια εθνικής στρατηγικής και εθνικής συνεννόησης.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Τουρκίας στο Αφγανιστάν, η αναθεωρητική στάση της στην εξωτερική πολιτική και η μεγαλομανία του Ερντογάν προμηνύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θα πρέπει να μας βρουν ενωμένους σε ένα κοινό μέτωπο. Χρειάζεται να γίνει σαφές σε όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όπου αλλού συμμετέχει η χώρα μας, ότι οφείλουν να σέβονται τους συμμάχους τους και να τηρούν τις όποιες συμφωνίες ή συνθήκες διέπουν τη σχέση τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε την ψήφιση δύο νομοσχεδίων που αφορούν τις κυρώσεις των μνημονίων κατανόησης που υπογράφτηκαν τον Απρίλιο του 2020 μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Τουρκίας και μεταξύ των προαναφερθέντων αρμοδίων υπουργείων και του Στρατηγείου του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ.

Το πρώτο μνημόνιο αφορά την ίδρυση Κέντρου Αριστείας για την Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα. Το δεύτερο προσδιορίζει τους όρους λειτουργίας του Κέντρου Αριστείας. Η Ελλάδα αποτελεί το φιλοξενών κράτος-πλαίσιο και η έδρα του κέντρου είναι στην Κρήτη στα Χανιά. Η χώρα μας συμμετέχει με έντεκα στελέχη. Παρέχει για το κέντρο τις υποδομές, τον εξοπλισμό, το προσωπικό υποστήριξης και τη διοικητική λειτουργία. Υποστηρικτικά θα λειτουργήσουν η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Ρουμανία, με ένα στέλεχος η κάθε μία και η Τουρκία με δύο στελέχη.

Σύμφωνα με την τοποθέτησή μας στην αρμόδια επιτροπή, το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει θετικά και στα δύο νομοσχέδια. Γι’ αυτό και δεν θα μακρηγορήσω. Η απόφασή μας αυτή προκύπτει από την κατανόηση ότι πρόκειται για ένα κέντρο που θα ασχολείται με τη μελέτη και την επεξεργασία δεδομένων, την εξαγωγή και ανάλυση πορισμάτων, την επικαιροποίηση της γνώσης και την εύρεση τρόπων αντιμετώπισης, όσον αφορά στην ανάπτυξη αντιπυραυλικών και αντιβαλλιστικών ασπίδων.

Η αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην αμυντική πολιτική της κάθε χώρας και της συμμαχίας εν γένει. Χώρες εκτός ΝΑΤΟ αναπτύσσουν βαλλιστικά και υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα νέας τεχνολογίας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε τα συστήματα που χρησιμοποιούν τα άλλα κράτη και να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη τακτικών αντιμετώπισης στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής προστασίας.

Η πρωτοβουλία της Ελλάδας για την ίδρυση και φιλοξενία του Κέντρου Αριστείας ευελπιστούμε ότι,

θα βελτιώσει τη θέση της χώρας μέσα στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία τοποθετώντας την στο κέντρο των εξελίξεων και αναδεικνύοντας τη σε ενεργό μέλος της συμμαχίας,
θα ενισχύσει την εξωστρέφειά της μέσω των συνεργασιών και της ανάπτυξης κοινής δραστηριότητας με άλλα κράτη της συμμαχίας και
θα συμβάλει στην απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας στον τομέα της αεράμυνας.
Η αλήθεια είναι, ότι φαντάζει αλλόκοτο και αρκετά παράδοξο να συνεργάζεσαι σε θέματα αντιπυραυλικής άμυνας με ένα κράτος που στέκεται απειλητικά απέναντι στα εθνικά σου συμφέροντα. Και βέβαια, μιλάω για την Τουρκία. Ωστόσο, είναι ανάγκη στην προκειμένη περίπτωση να ξεχωρίσουμε αυτά τα δύο, δηλαδή τη συνεργασία μας εντός ΝΑΤΟ και τη μεταξύ μας σχέση με την Τουρκία.

Η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Καλώς ή κακώς, το ίδιο είναι και η Τουρκία. Εμείς θα πρέπει με κάθε τρόπο να προσπαθούμε να έχουμε ισχυρό λόγο, ισχυρή διπλωματία, ισχυρή επιχειρησιακή ικανότητα, ώστε μέσα στο πλαίσιο της συμμαχίας να είμαστε υπολογίσιμο μέγεθος έναντι της Τουρκίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ορθά πράττει η χώρα μας και παίρνει την πρωτοβουλία δημιουργίας Κέντρου Αριστείας και δεν αρκείται στο ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων. Ανάλογη στάση, όμως, χρειάζεται και στην εξωτερική πολιτική, ειδικά όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, εκεί όπου παρατηρείται μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση.

Βλέπουμε μια συνεχή παραβατικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο. Πρόσφατα είχαμε πολλαπλασιασμό των παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, την αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο από τουρκικά αλιευτικά, την προκλητική παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα στην Κρήτη κατά παράβαση, βέβαια, της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Πιο πριν είχαμε τις παράνομες υποθαλάσσιες έρευνες και γεωτρήσεις στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, την κρίση στον Έβρο, το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Όλες αυτές οι προκλήσεις πρέπει να λάβουν μια ηχηρή απάντηση από την ελληνική Κυβέρνηση.

Για το Κίνημα Αλλαγής, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας υπερβαίνουν την αρμοδιότητα και τις δυνατότητες ενός και μόνο κόμματος και οφείλουν να είναι απόρροια εθνικής στρατηγικής και εθνικής συνεννόησης.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Τουρκίας στο Αφγανιστάν, η αναθεωρητική στάση της στην εξωτερική πολιτική και η μεγαλομανία του Ερντογάν προμηνύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θα πρέπει να μας βρουν ενωμένους σε ένα κοινό μέτωπο. Χρειάζεται να γίνει σαφές σε όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όπου αλλού συμμετέχει η χώρα μας, ότι οφείλουν να σέβονται τους συμμάχους τους και να τηρούν τις όποιες συμφωνίες ή συνθήκες διέπουν τη σχέση τους.

Ευχαριστώ πολύ.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ

1) Είστε έξι χρόνια πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ζητάτε ανανέωση της εντολής στο πρόσωπό σας. Γιατί κάποιος ψηφοφόρος να επιλέξει εσάς;

Ζητώ την νέα εντολή για να κατακτήσουμε τον κοινό μας στόχο. Στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξη μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνιστής, εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Όπως μας αξίζει.

Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το εγγυάται η ως τώρα πορεία μου. Γιατί το 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από την Βουλή.
Διασφάλισα την ενότητα, ενίσχυσα τις δυνάμεις της, οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της, με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι μας. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.

Τώρα έχουμε τις δυνάμεις και την ευκαιρία, μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Να αλλάξουμε επίπεδο. Τώρα που οι πολιτικές της δεξιάς χτυπούν την κοινωνία. Τώρα που όλοι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση. Τώρα, που η σοσιαλδημοκρατία δικαιώνεται και επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο.

Να είμαστε εμείς που θα γκρεμίσουμε την κυριαρχία της Μητσοτακικής δεξιάς και θα οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα και την κοινωνία στις μεγάλες αλλαγές που εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον. Σε μια Ελλάδα με ανάπτυξη, αλλά και κοινωνική δικαιοσύνη. Με πρώτο στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους. Να φέρουμε την Νέα Αλλαγή με το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο.
Προϋπόθεση όμως να μη θέσουμε σε κίνδυνο την ενότητα μας και να μη θολώσει η σύγχρονη προοδευτική πολιτική μας ταυτότητα. Γιατί τότε οι συνέπειες για την παράταξη μας θα είναι καταστροφικές. Γιατί η μετατροπή της παράταξης μας σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων, θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή. Αυτό δεν θα το επιτρέψω.

Αυτή την πορεία συνεχούς ανόδου και νίκης, την εγγυώμαι. Αυτή η πορεία απαιτεί στιβαρό πηδάλιο, προσήλωση στον προορισμό. Αυτό θα σηματοδοτήσει η επανεκλογή μου.

Με ένα κόμμα όπου λόγο και συμμετοχή θα έχουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες γιατί οι αλλαγές ξεκινούν από εμάς.

2) Ο προεκλογικός αγώνας στο Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκινήσει –ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος την Δευτέρα δημοσιοποίησε την διακήρυξή του. Πώς είδατε τις θέσεις του;

Πιστεύω ότι αυτή η εκλογική διαδικασία είναι εξόχως πολιτική. Όποιος νομίζει ότι θα μεταβληθεί σε επικοινωνιακό show είναι βαθιά νυχτωμένος.
Εγώ εξακολουθώ να δείχνω τον ήλιο και κάποιοι λυπάμαι που κοιτάζουν το δάχτυλο. Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά και να παρουσιάσουν θέσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα. Εκεί θα κριθούμε όλοι. Εκεί θα αποκαλυφθούν οι πολιτικές διάφορες μας. Κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος. Ούτε είναι αποδεκτό υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κανένας δεν θα ξεγελάσει τον κόσμο της παράταξης.

3) Λένε συχνά πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα γερασμένο κόμμα. Μπορούν αυτές οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη να προσελκύσουν τους νεότερους στον κεντροαριστερό χώρο;

Παράταξη χωρίς τη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Ως πρόεδρος προσπαθώ να συνθέσω νιάτα και εμπειρία. Έδωσα χώρο και χρόνο στη νέα γενιά να πάρει στα χέρια της κρίσιμες θέσεις στο Κίνημα, να δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες και να αποδείξει τις ικανότητές της. Έτσι θα συνεχίσω. Νιώθω σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένη για τους νέους που μένουν και παλεύουν χωρίς να έχουν ζήσει τις καλές μέρες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ή να έχουν ασκήσει κυβερνητική εξουσία. Δεν έχουν να διεκδικήσουν τίποτε άλλο παρά τα όνειρά τους και τις ιδέες τους. Είναι στο κέντρο της πολιτικής μας οι ίσες ευκαιρίες για τους νέους. Ίσες ευκαιρίες για την γνώση και την παιδεία, για αξιοπρεπή εργασία, για να ανοίξουν τα νέα ζευγάρια το δικό τους σπίτι.
Για μας η ανανέωση δεν είναι σύνθημα ,είναι διαρκής πράξη. Τους καλώ να ακούσουν όσα έχουμε να πούμε, να έρθουν να συζητήσουμε και να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στην επανεκκίνηση του Κινήματος. Να το κάνουν πολιτικό τους σπίτι.

4) Σ’ αυτή την προεκλογική συζήτηση, προβάλλεται αίτημα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν, τελικά, επιλογή σας η «αποκαθήλωση» του ονόματος και του σήματος του ΠΑΣΟΚ;

Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αρκετά με τα απαράδεκτα επικοινωνιακά κόλπα.

Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής δεν θα υπήρχε και ΠΑΣΟΚ σήμερα. Θα είχε πνιγεί υπερχρεωμένο υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πήρα τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση, κάτι που ισχύει επιτακτικά και σήμερα. Αυτό όποιος διεκδικεί την ηγεσία οφείλει να το γνωρίζει πολύ καλά.

Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο μας.
Πορευόμαστε με τις αρχές και τις αξίες του, τιμούμε και αναδεικνύουμε την διαχρονική πορεία του.

Εμείς ποτέ δεν πιστέψαμε και κυρίως δεν είπαμε δημόσια, ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, ότι έκλεισε τον κύκλο του, ποτέ δεν είπαμε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί το νέο. Χαίρομαι όμως όταν αυτοί που τα έλεγαν, εμφανίζονται έστω και όψιμα, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους, υπερασπιστές του. Όμως δεν μπορώ να μην αναδείξω ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ σήμερα πυροβολούν το Κίνημα Αλλαγής.

Μην προκαλούν λοιπόν τη βάση και τους ανθρώπους που έβαλαν πλάτη για να είμαστε σήμερα εδώ. Ως εδώ και μη παρέκει.

5) Είδαμε πως ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε συμβολικές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ στην ΔΕΘ –και δεν είναι η πρώτη φορά. Σας ενοχλεί η αντιγραφή;

Πρόκειται για τυχοδιωκτισμό. Νομίζουν ότι θα κερδίσουν κάτι μιμούμενοι τα χρώματα και τα συνθήματα μας. Μάταιο. Απλά εκτίθενται. Δείχνουν την πολιτική τους φτώχεια.

Γιατί αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ , τον Ανδρέα, τις πολιτικές και το έργο μας. Τσίπρας και Μητσοτάκης συμπορεύονται στον μιμητισμό όπως έκαναν και με τις αποστασίες.

6) Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως διατυπώθηκε στην Θεσσαλονίκη, είναι, αν δεν καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία στην απλή αναλογική, να οδηγήσει την χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Εσείς, από την άλλη, μιλάτε για προοδευτική διακυβέρνηση. Τι σημαίνει αυτό, επί της ουσίας, για την στάση σας απέναντι στις συνεργασίες;

Μητσοτάκης , Τσίπρας και τα παπαγαλάκια τους επιχειρούν να στήσουν ένα τεχνητό δίπολο στις εκλογές, να πολώσουν για να κρύψουν την γύμνια της πολιτικής τους. Κοινή τους επιδίωξη η συρρίκνωσή μας.
Στον εκλογικό στόχο μας αναφέρθηκα ήδη. Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, που αρχίζει να γίνεται κοινωνικό αίτημα, ισχυρό Κίνημα Αλλαγής . Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη δεξιά.
Εμείς δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός. Μόνο στο πλαίσιο της δικής μας εντολής, μετά από ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και με πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούμε να επιβάλλουμε προοδευτικές λύσεις στη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλιώς καμία συνεργασία δεν έχει νόημα, γιατί δεν θα προσφέρει ουσιαστικά στη χώρα και στο λαό.

7) Εδώ και χρόνια οι δημοσκόποι διαπιστώνουν εκροές ψηφοφόρων του προοδευτικού κέντρου προς τη ΝΔ. Θεωρείτε πως αυτό μπορεί να αρχίσει να αντιστρέφεται μετά τον ανασχηματισμό και τις πρόσφατες επιλογές της κυβέρνησης;

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει πια το βαθιά συντηρητικό πρόσωπο της.
Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αδύναμο και ανίκανο να προσφέρει λύσεις ,να προστατεύσει τους πολίτες .Διακρίνεται μόνο στις μπίζνες και στις απευθείας αναθέσεις. Αναστηλώνει κομματικό κράτος.

Ο ανασχηματισμός επικύρωσε την δεξιά στροφή. Και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους είχαν ακόμη αυταπάτες περί δήθεν κεντρώου Μητσοτάκη.
Ναι είμαι απόλυτα πεισμένη ότι όσοι δεν έχουν συμφέροντα από αυτή την Κυβέρνηση και προέρχονται από τον χώρο μας, επιστρέφουν στις ρίζες τους. Πολλοί προοδευτικοί πολίτες ψήφισαν ΝΔ το 2019 για να φύγουν ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια επένδυσαν προσδοκίες στο δήθεν κεντρώο και μεταρρυθμιστικό προφίλ που φιλοτέχνησαν με το αζημίωτο πολλοί και για μεγάλο διάστημα. Σήμερα βλέπουν ότι ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους.

Βρισκόμαστε στον πρόλογο μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, στην οποία θέλουμε να είμαστε εκεί ως πρωταγωνιστές. Τώρα που αλλάζουν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της κοινωνίας, αλλάζουν και οι πολιτικοί συσχετισμοί προς τα πάνω και γρήγορα θα φανεί. Τώρα είναι η ώρα. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η Δεξιά δεν αλλάζει. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αλλάζει. Και το αποδεικνύει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, με αλαζονεία και αναποτελεσματικότητα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.