Τοποθετήσεις του Ν. Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ ΣΚΑΪ: Ακέραιη η ευθύνη της κυβέρνησης για το κλίμα βίας που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική – Εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας


0
(0)

Είναι ακέραιη η ευθύνη της κυβέρνησης για το κλίμα βίας και αυταρχισμού
που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, τόνισε ο
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας το
πρωί της Τρίτης στον «ΣΚΑΪ».

Ανέφερε ότι περιστατικά απρόκλητης βίας έχουν συμβεί ξανά και πρόσθεσε
ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον χαφιεδισμό του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κυρανάκη.

Στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος, είναι με το κλίμα
αυταρχισμού να διασπείρει τον φόβο στον κόσμο και να τον κλείσει στο
σπίτι και να περάσει αντιλαϊκά μέτρα.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες για τη
διαχείριση της πανδημίας πίσω από την ατομική ευθύνη και ενώ το δημόσιο
σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει δεν κάνει προσλήψεις και δεν προχωρά σε
επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς παζάρια και αποζημιώσεις.

Όπως είπε, επί ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα ούτε στα ΜΜΜ, ούτε
στους μεγάλους χώρους εργασίας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να
βρει απέναντί της την οργανωμένη απειθαρχία.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Η έξαρση της πανδημίας και η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας δεν αντιμετωπίζεται με τις “εθελούσιες” παραχωρήσεις 2 ιδιωτικών κλινικών, αλλά με επίταξη ιδιωτικών κλινικών που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να τους βάλουμε κάπου όπως – όπως. Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει τα 5 μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αττική και να τα εντάξει στην εφημερία για covid και μη-covid περιστατικά, για τα οποία έχει σχεδόν κηρυχθεί “παύση θεραπειών”.

Η κυβέρνηση απλά επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει την προστασία της δημόσια υγείας ως περιττό “κόστος”, ότι δε θέλει να θίξει στο ελάχιστο τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας που εν μέσω πανδημίας κάνουν “χρυσές δουλειές” και ότι εναποθέτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη και τα όποια “μπαλώματα”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής δεν τεκμηριώνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία. Γι’ αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα τοποθετηθεί με “ΠΑΡΩΝ” στην παραπάνω πρόταση.

Το ΚΚΕ θεωρεί δεδομένες τις πολιτικές ευθύνες για τα “παιχνίδια”, που παίχτηκαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η διερεύνηση τυχόν άλλων ευθυνών πρέπει να αποτελέσει στην παρούσα φάση αντικείμενο έρευνας Εξεταστικής Επιτροπής και όχι προανακριτικής, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ δεν μπορεί να θολώσει τα νερά των πολιτικών ευθυνών που έχουν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολύμορφη διαπλοκή τους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε βάρος της ενημέρωσης του λαού.

Εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ότι οι διάφορες “προανακριτικές επιτροπές” χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπροσανατολισμού από τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και μπαίνουν στην υπηρεσία του άθλιου δικομματικού παιχνιδιού.

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς κύριο Κώστα Μπιτσάνη, Συντονιστή της ΚΕ του ΜΕΡΑ 25 Θέμα: Απάντηση στην πρόσκληση του ΜΕΡΑ 25 για “κοινή δράση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜΕΡΑ25 για την προστασία της Δημοκρατίας”

Προς κύριο Κώστα Μπιτσάνη, Συντονιστή της ΚΕ του ΜΕΡΑ 25

Θέμα: Απάντηση στην πρόσκληση του ΜΕΡΑ 25 για “κοινή δράση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜΕΡΑ25 για την προστασία της Δημοκρατίας”

Η όξυνση της αστυνομικής βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε συνθήκες δε πανδημίας οι κυβερνήσεις αξιοποιούν – ως πρόσχημα – τα περιοριστικά μέτρα, για να επιβάλλουν μόνιμες απαγορεύσεις στη μαζική λαϊκή δράση. Αυτό υπηρετεί και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παλεύουν καθημερινά, ώστε τα ζητήματα του αυταρχισμού, της εργοδοτικής βίας, της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων, να είναι στην προμετωπίδα της εργατικής – λαϊκής πάλης. Σε ό,τι μας αφορά αυτό εκφράστηκε και με τη μαζική “οργανωμένη απειθαρχία” στα κατασταλτικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία.

Εκεί είναι που τελικά κρίνεται η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική κι όχι σε συνεργασίες των “κορυφών” των πολιτικών κομμάτων, που τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες και “αθωώνουν” δυνάμεις που – κι από κυβερνητικές θέσεις- ανέχτηκαν και κυρίως ενίσχυσαν την αστυνομική βία, τους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με αλλαγές στο νομοθετικό – κι όχι μόνο – πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να απογειώσει το “όργιο” τρομοκρατίας και καταστολής.

 

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Αχιλλέας Κανταρτζής

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.