Τοποθετήσεις του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ ΑΝΤ1: Η Ελλάδα να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στους πολεμικούς σχεδιασμούς, αλλά δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε ένα πόλεμο που ξεκίνησε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας για να εδραιωθεί στην περιοχή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης 23 Φλεβάρη.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία ανταγωνίζονται για τους δικούς τους σχεδιασμούς στην περιοχή και οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπλέκουν τη χώρα καλώντας τον λαό να πληρώσει αυτούς τους ανταγωνισμούς με νέα ενεργειακή φτώχεια, όπως σημείωσε

Η Ελλάδα εμπλέκεται με τη συμμετοχή της στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ εδώ και καιρό, με τη χρήση της Αλεξανδρούπολης από τα αμερικάνικα στρατεύματα, με τη συμμετοχή της στις κυρώσεις που αποφασίζουν ΗΠΑ και ΕΕ, πρόσθεσε.

Κατήγγειλε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει την εμπλοκή της Ελλάδας και δεν λέει κουβέντα για τη δράση του ΝΑΤΟ, την κλιμάκωση των κυρώσεων αλλά και τη χρήση των εδαφών μας για την προώθηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων.

Επισήμανε την υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το διεθνές δίκαιο που το θυμούνται “αλά καρτ”, όπως στην Ουκρανία, όχι όμως στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ή τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σύμμαχο χώρα, Τουρκία που αμφισβητεί τη κυριαρχία των ελληνικών νησιών επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, σημειώνοντας πως το κύριο και κρίσιμο αίτημα σήμερα, είναι η Ελλάδα να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού Για τον θάνατο του Παραολυμπιονίκη Χρήστου Αγγουράκη

Ο Χρήστος Αγγουράκης αποτελεί ιστορική μορφή του Αθλητισμού, αφού τον υπηρέτησε για χρόνια. Έχοντας διανύσει μακροχρόνια πορεία  στον στίβο, κατέκτησε ένα αργυρό Παραολυμπιακό μετάλλιο, το 1992 και τρία χάλκινα το 1988, το 1992 και το 2004. Ενώ, ακόμα, χρημάτισε μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Ήταν παράδειγμα θέλησης και ήθους για όλο τον αθλητικό κόσμο.

Για τον θάνατο του το ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.

ΑΘΗΝΑ 23/2/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για την αποστολή αμερικανικών μαχητικών από την Ελλάδα στην Αν. Ευρώπη

Μπροστά στον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία, το κρίσιμο ζήτημα για τον ελληνικό λαό είναι η απεμπλοκή της χώρας μας απ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, στους οποίους συμμετέχει με ευθύνη της κυβέρνησης και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Τελευταία απόδειξη αυτής της εμπλοκής, το γεγονός ότι ελικόπτερα Apache, που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, πρόκειται να μετασταθμεύσουν στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικάνικων δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μονιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανική βάση και σε κέντρο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων, με μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Εδώ και τώρα να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ! Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές!

ΑΘΗΝΑ 23/2/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ομιλία του Νιίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στη βουλή: Το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία

Στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση από τη Ρωσία των επαρχιών του Ντονμπάς και του Ντονέτσκ, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως τόνισε, οι εξελίξεις συνδέονται με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Από αυτή την άποψη, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θεωρεί υποκριτικές τις διάφορες τοποθετήσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών περί ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, όταν όλοι αυτοί διαχρονικά καταπατούν κυριαρχικά δικαιώματα και προχωρούν σε αλλαγές συνόρων, όπως στη Γιουγκοσλαβία.

Επισήμανε ότι πρόκειται για σύγκρουση στη βάση των ανταγωνισμών και αυτό αντανακλά τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα των μονοπωλίων. Πρόκειται για σύγκρουση ανάμεσα σε αστικές τάξεις, δηλαδή έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που διεξάγεται σε βάρος των λαών. Γι’ αυτό και καταφεύγουν στον αντικομμουνισμό και τη διαστρέβλωση της ιστορίας, στον εθνικισμό. Για να κρύψουν ότι την εποχή της ΕΣΣΔ οι λαοί ζούσαν αρμονικά και αναπτύσσονταν ικανοποιώντας τις ανάγκες τους.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπλοκή της χώρας με την ύπαρξη των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, τη συμμετοχή σε ασκήσεις, τις αποστολές στο εξωτερικό. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της που υποστηρίζουν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ζήτησε να κλείσουν οι βάσεις, να μην επικυρωθεί η νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, να μην σταλεί κανένας Έλληνας στρατιώτης στην Ουκρανία.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι μόνη διέξοδος για τους λαούς της περιοχής είναι ο σοσιαλισμός για να ζήσουν ισότιμα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι απόρροια αυτών των ανταγωνισμών είναι και το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, το οποίο όμως σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς αλλά και με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, όπως η απολιγνιτοποίηση, η προώθηση της λεγόμενης «πράσινης» ενέργειας και η επιβολή του εισαγόμενου φυσικού αερίου ως μεταβατικό καύσιμο, πράγμα που έγινε και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άμεσα, τόνισε χρειάζεται να γίνει μείωση της τιμής του ρεύματος κατάργηση του ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου – Όχι στο Ξεπούλημα του ΟΑΚΑ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου καταγγέλλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής Αμπατζόγλου, που αρνήθηκε να συζητηθεί το ψήφισμα, που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22.2.2022, για να μην παραδοθεί το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα, αλλά και ο εκπρόσωπός της, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ και ψήφισε θετικά, αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Εντύπωση δεν μας κάνει! Η στάση τους αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στην ίδια γραμμή με τη στάση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, όπου με την ψήφο τους έδωσαν το πράσινο φως στην παράδοση ολυμπιακών εγκαταστάσεων,70.000 τ.μ.,σε ιδιωτικά συμφέροντα, αθλητικών χώρων, που αποτελούνλαϊκή περιουσία και θα έπρεπε να είναι στη διάθεση της Ομοσπονδίας, των Αθλητικών Σωματείων, της νεολαίας, των πολιτών, για άσκηση και αναψυχή.

Είναι στην ίδια γραμμή με τη στάση τους στην επιχειρούμενη μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, στην ίδια γραμμή με την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των ελεύθερων χώρων στο όνομα της “ανάπτυξης” και προεξοφλεί τη συμμετοχή τους στους σχεδιασμούς για την ιδιωτικοποίηση του δάσους Συγγρού (μην ξεχνάμε ότι συμμετείχαν σε όλες τις «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης για την «σωτηρία» του!).

            Η στάση τους αυτή πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τον Μαρουσιώτικο λαό για το ποιον εξυπηρετεί η Δημοτική Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου θα είναι πάντα στο πλευρό του μαζικού-λαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή.

Το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Να μην παραδοθεί το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα

«Στα πλαίσια του κυβερνητικού σχεδίου «ΟΑΚΑ 2.0», για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών, δημοσιεύτηκε πρόσφατα διακήρυξη ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκμίσθωση του συνόλου του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης για 35 χρόνια. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ ψήφισε υπερ σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Συγκεκριμένα, επιχειρείται η παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα ολυμπιακών εγκαταστάσεων δημοσίου συμφέροντος 70.000 τ.μ. που αποτελούν λαϊκή περιουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για την προστασία των κερδών του, ο υποψήφιος «επενδυτής» προβλέπεται να βάλει κάτι παραπάνω από 5 εκ. ευρώ για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τένις συν 6,38 εκ. για μισθώματα στη διάρκεια περίοδο της μίσθωσης (σύνολο περίπου 11,38 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ) τη στιγμή που προβλέπονται πρόσθετα έργα αναβάθμισης συνολικά του συγκροτήματος ΟΑΚΑ ύψους περίπου 56 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά θα γίνουν με χρήματα του ελληνικού λαού και ειδικότερα με πόρους από την μοιρασιά των 2,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για το σχέδιο Ελλάδα 2.0, στο οποίο περιλαμβάνεται και το ΟΑΚΑ. Και στο μόνο που αποσκοπούν, είναι να γίνουν πιο ελκυστικές, άρα και πιο κερδοφόρες, οι επενδύσεις του κεφαλαίου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο παραπέρα σαλαμοποίησης και ξεπουλήματος των εγκαταστάσεών του.

Πράγματι, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν σταματά στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης αφού, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, το παράδειγμα «αξιοποίησης» -για καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση πρόκειται- των εγκαταστάσεων τένις θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Άλλωστε, πρόσφατα το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ όρισε με απευθείας ανάθεση δυο «ανεξάρτητους» εκτιμητές για την εκτίμηση του ποσού εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, που κι αυτό περιλαμβάνεται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης όπως και του Ποδηλατοδρόμιου.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Να παραδοθούν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του τένις, αντίστοιχα και οι άλλες αθλητικές υποδομές, στην Ομοσπονδία, στα σωματεία, στη νεολαία, στους πολίτες των δήμων για άσκηση και αναψυχή.

Καλούμε τη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να αποσύρει την θετική της γνώμη για την εκμίσθωση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τη νεολαία, τους πολίτες στους δήμους της ευρύτερης περιοχής να προβάλουν την αντίθεσή τους απέναντι στην σχεδιαζόμενη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στους επιχειρηματικούς ομίλους.»

 

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.