Τοποθετήσεις του Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Το παζάρι αναβαθμίζεται και προετοιμάζεται οδυνηρός συμβιβασμός σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 17 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, στο φόντο της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ 1 το πρωί του Σαββάτου 17 Απρίλη.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή δεν επιτρέπει την προσπάθεια εφησυχασμού από την κυβέρνηση και άλλες αστικές δυνάμεις, ενώ σημείωσε ότι οι αξιώσεις της Τουρκίας βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό δείχνει και το περιεχόμενο της κοινής συνέντευξης Δένδια – Τσαβούσογλου.

Ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι το παζάρι αναβαθμίζεται και προετοιμάζεται οδυνηρός συμβιβασμός με στόχο τη συνεκμετάλλευση σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο.

Ανέδειξε επίσης το ρόλο της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι το λεγόμενο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» ουσιαστικά «χαϊδεύει» την Τουρκία, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη η συζήτηση για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας, η ανανέωση της συμφωνίας για το Προσφυγικό κ.ά.

Καταλήγοντας τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να δώσει κανέναν ρόλο χωροφύλακα της περιοχής σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.