Τοποθετήσεις του Θανάση Παφίλη, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ για την καταστολή στη βουλή: Οι αγώνες δεν θα σταματήσουν, οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά


0
(0)

Την κρατική βία και καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών διαδηλώσεων, με πιο πρόσφατο κρούσμα τη διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση, καθώς χτυπά τις διαδηλώσεις των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της τα οποία τσακίζουν τη ζωή τους, αλλά και τους φοιτητές που διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών τους, όπως στην Αθήνα αλλά και πρόσφατα στο ΑΠΘ.

Αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επισήμανε ότι έχει τρεις στόχους: Να φορτώσει στον λαό και κυρίως στη νεολαία τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, να φιμώσει τον λαό που διαμαρτύρεται γιατί τσακίζονται τα δικαιώματά του και να εφαρμόσει την πολιτική της ΕΕ που περιγράφεται αναλυτικά και στη «Λευκή Βίβλο» που παρουσίασε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είναι μαύρη και με την οποία το σύστημα παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς αυξάνεται.

Επισήμανε ότι ο προσανατολισμός της Αστυνομίας είναι το χτύπημα του μαζικού – λαϊκού κινήματος και όχι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει τις εντολές στις ομάδες κρούσης να επιτίθενται στον κόσμο, να κόβουν πρόστιμα στις οικογένειες που βγαίνουν βόλτα, να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές.

Θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, έθεσε συγκεκριμένο ερώτημα «Πόσους ελέγχους και πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει η Αστυνομία σε επιχειρήσεις για τη μη εφαρμογή των μέτρων;», αποκαλύπτοντας ότι η πολιτική της δεν αγγίζει τους επιχειρηματίες. Όπως δεν έκανε τίποτα και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των νοσοκομείων, των σχολείων, των Πανεπιστημίων, με συγκεκριμένες προτάσεις που ζητούν φορείς, σωματεία κι έχει καταθέσει επανειλημμένα και το ΚΚΕ. Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί βλέπει πως χιλιάδες πεθαίνουν από τον κορονοϊό, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες, οι κλινικάρχες και άλλοι  θησαυρίζουν από την πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θαν. Παφίλης επισήμανε ότι οι εικόνες που είδαμε και στη Ν. Σμύρνη δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα ούτε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, είναι κυβερνητική κατεύθυνση, με σχέδιο και πρόγραμμα και κάλεσε την κυβέρνηση να διαλύσει την ομάδα κρούσης, αλλά και να αντιμετωπίσει διάφορες φασιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στην Αστυνομία και υπερασπίζονται αυτές τις πρακτικές.

Προκλητικός ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κρατική καταστολή εκ μέρους της κυβέρνησης! Με πρόσχημα την καταδίκη των φαινόμενων βίας στη Ν. Σμύρνη και επικαλούμενος την ΕΔΕ που διεξάγεται, ισχυρίστηκε πως δεν ασκείται κρατική καταστολή στη χώρα μας, ενώ σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είπε πως στην Ελλάδα «έχουμε τα λιγότερα και πιο ήπια μέσα καταστολής»! Λέγοντας ότι οι συγκρούσεις μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών είναι λίγες, επισήμανε ότι δεν στοιχειοθετείται κρατική καταστολή με έναν μικρό αριθμό συμβάντων.

Αναφέροντας τον αριθμό των ελέγχων που έχουν γίνει σε εργασιακούς χώρους, δεν είπε κουβέντα για το αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα, αφού δεν έχουν επιβληθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ από τους ελέγχους που έχουν γίνει στους δρόμους: Στις επιχειρήσεις έχουν γίνει 72.000 έλεγχοι και στον κόσμο 12 εκατομμύρια έλεγχοι!

Στη δευτερολογία του, ο Θανάσης Παφίλης σχετικά με τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη επισήμανε τις ευθύνες κυβέρνησης και Αστυνομίας, γιατί ενώ η τελευταία γνώριζε πως θα συμμετείχαν χούλιγκανς, δεν έκανε τίποτα για να τους αποτρέψει. Εδώ και πολλά χρόνια, το παιχνίδι είναι στημένο, υπάρχουν κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που στήνουν τα επεισόδια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας τόνισε πως η πολιτική της καταστολής των λαϊκών αγώνων είναι διαχρονική και είναι συνυφασμένη με το σύστημα που υπηρετούν τα αστικά κόμματα, προσθέτοντας ότι η ταξική πάλη δεν θα σταματήσει, οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά που τους επιβάλλεται. Θα ξεσηκωθούν και το ΚΚΕ θα είναι μαζί τους, με οργανωμένη απειθαρχία παντού.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας (21/3)

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, βρίσκει τους λαούς εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού που δε γνωρίζει σύνορα, εθνικότητα, χρώμα, και πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τους φτωχούς και αποκλεισμένους. Η πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει με μεγαλύτερη έμφαση ότι το κυνήγι του κέρδους είναι ασυμβίβαστο με την προστασία της υγείας των λαών, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η όξυνση των ανταγωνισμών και η αύξηση των κινδύνων νέων πολεμικών αναμετρήσεων, φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη οι εργαζόμενοι όλων των χωρών να  παλέψουν ενάντια στον κοινό αντίπαλο: το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τη μετανάστευση και την προσφυγιά, αναπαράγει το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η ένταση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν κάνει διακρίσεις. Εφαρμόζεται με τον εγκλωβισμό στη χώρα μας και τη διαβίωση σε άθλιες συνθήκες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που τους απαγορεύουν να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους λόγω της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ. Η ενεργός συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, την καθιστούν συνυπεύθυνη για το δράμα των ξεριζωμένων.

Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, με ελάχιστα ή ανύπαρκτα δικαιώματα, εκτεθειμένοι στην εργοδοτική και κρατική βία και αυθαιρεσία, όπως και οι αναγνωρισμένοι και τυπικά πρόσφυγες που η κυβέρνηση πετάει στο δρόμο. Οι απαράδεκτες, ταξικές διακρίσεις και αποκλεισμοί για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, ενισχύονται. Αντίστοιχα και οι Έλληνες μετανάστες, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, έρχονται αντιμέτωποι με απαράδεκτες συνθήκες και σειρά διακρίσεων.

Οι απελάσεις και η καταστολή ενάντια στους ξεριζωμένους, η συνέχιση του εγκλωβισμού τους στην πρώτη χώρα άφιξης, η αυστηρή επιλογή, μόνο των απαραίτητων για τα μονοπώλια,  μεταναστών και προσφύγων, χαρακτηρίζει και το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ.

Στη χώρα μας, η καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, κάτω από την αποφασιστική συμβολή του εργατικού- λαϊκού κινήματος, μπορεί και πρέπει να μεταφραστεί σε απομόνωση κάθε φασιστικής και ακροδεξιάς συμμορίας, που διαδίδει το ρατσιστικό δηλητήριο.

Το ΚΚΕ τιμάει την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, παλεύοντας μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, μέσα στο λαό, μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες, για:

  • Καμία διάκριση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, υγειονομικά, προνοιακά και λοιπά δικαιώματα. Καθολική πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας. Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα, πολύχρονες καθυστερήσεις.
  • Ακύρωση των εξώσεων προσφύγων, παράταση των προγραμμάτων στέγασης σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, άρση της διακοπής του μηνιαίου βοηθήματος. Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία.
  • Κατάργηση των προβλέψεων για διαδικασίες ασύλου στην πρώτη χώρα υποδοχής και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας. Μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και εκεί να αιτηθούν άσυλο.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spot στα νησιά του Αιγαίου, καμιά δομή πολύμηνου εγκλωβισμού, όπως και να ονομαστεί σε Αιγαίο και Έβρο. Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά. Οργάνωση διαδικασιών υποβολής ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων που έχουν γίνει, σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών διαμονής.
  • Να μπουν εμπόδια σε μια σειρά ρατσιστικών στάσεων και πρακτικών που αναπαράγονται στο έδαφος της ανισοτιμίας των γυναικών, του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, της διαφορετικής θρησκείας, γλώσσας κλπ.

            Η οργάνωση των εργαζομένων στα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς συλλογικούς φορείς, η κοινή πάλη Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων, η ανάπτυξη της γνήσιας εργατικής- λαϊκής αλληλεγγύης, είναι ο ελπιδοφόρος δρόμος για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στη δουλειά, την υγεία, την εκπαίδευση, τον ελεύθερο χρόνο, τον αθλητισμό και πολιτισμό, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 ΑΘΗΝΑ 19/3/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό δεν επιτάσσεται, αλλά θησαυρίζει απρόσκοπτα…, την ώρα που τα κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο, γιατί δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα σε εστίες υπερμετάδοσης -όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς- αυτή την κρίσιμη ώρα η κυβέρνηση απορρίπτει ξανά τα αιτήματα των υγειονομικών και των μαζικών φορέων και δείχνει τον ένοχο: τις δημόσιες συναθροίσεις!

Και από την άλλη αποφάσισε να «ενθαρρύνει» τον κόσμο να βγει σε δημόσιους χώρους, ενώ μέχρι πριν μια βδομάδα τον κυνηγούσαν και τον ξυλοφόρτωναν. Επικίνδυνη πολιτική και τρικυμία εν κρανίω μαζί!

 ΑΘΗΝΑ 19/3/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.