Τοποθετήσεις στελεχών του ΚΚΕ στα ΜΜΕ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 10 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

1. Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο ρ/σ Θέμα: “Σχέδια συνεκμετάλλευσης ετοιμάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η χώρα να απεγκλωβιστεί”

https://youtu.be/WVoyo6nzB0M

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σφραγίζουν τις επικίνδυνες εξελίξεις και ετοιμάζουν τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής απέναντι στους σχεδιασμούς που έχουν Ρωσία και Κίνα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο «Θέμα FM».

Σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να απεγκλωβιστεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που υπονομεύουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα και υποθάλπουν τις επιθετικές πράξεις της Τουρκίας.

Για τη Γαλλία ανέφερε πως παίζει τα δικά της παιχνίδια στην περιοχή.

2. Τοποθετήσεις του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ Κόντρα: “Να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και τη χώρα πρόσφυγες και μετανάστες”

https://youtu.be/4BLUvnJnMyI

Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και για κυβερνητικές ευθύνες έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στη Μόρια μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι «Kontra».

Σημείωσε ότι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστούν από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά, να μην δημιουργούν κλειστά hots spots, και στη συνέχεια από την ενδοχώρα με γρήγορες διαδικασίες να λάβουν τα έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Όπως είπε στη Λέσβο πλέον μετά την πυρκαγιά έχει δημιουργηθεί μια ανθρωπιστική και υγειονομική βόμβα και θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία του απεγκλωβισμού.

Για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ οδηγούν τις εξελίξεις σε μια συμφωνία για συνδιαχείριση μέσω ενός διαλόγου που θα αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ

Το άρθρο του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματεύεται στο εξωτερικό με το “ατού” ότι αποτελεί το πιο “καλό παιδί” του ΝΑΤΟ, κι όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αποδεδειγμένα υποδαυλίζει την επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και σπρώχνει στο συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό επιβεβαιώνει και η γενικόλογη αναφορά του σε “διαφορές” με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου, όπως και η αναφορά του σε “έγγραφη συμφωνία” που είχε επιτευχθεί στο Βερολίνο, για την οποία πρέπει εδώ και τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, που εκτυλίσσεται με φανερή και μυστική διπλωματία, απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη και τη ζωή του λαού μας.

 

ΑΘΗΝΑ 10/9/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

Το κολαστήριο της Μόριας είναι το εμβληματικό αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ, του Κανονισμού του Δουβλίνου και των Συμφωνιών με την Τουρκία για τον εγκλωβισμό των προσφύγων, που συνδιαμόρφωσαν και υπηρέτησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτό που συνέβη δεν ήταν παρά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.
Το έγκλημα αυτό βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ, που αξιοποιεί τα πρόσφατα γεγονότα για να φτιάξει νέες φυλακές στα νησιά, με βάση και την κυνική δήλωση του πρωθυπουργού ότι “δεν θα φύγει κανένας”. Βαραίνει, όμως, και τον ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση πρωτοστάτησε σ’ αυτή την αθλιότητα και σήμερα παριστάνει τον ευαίσθητο, επικαλούμενος τους μειωμένους αριθμούς επί ημερών του, λες και ο χαρακτήρας ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης κρίνεται βασικά από το πόσοι διαμένουν σε αυτό.
Λύση, σε αυτή τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λέσβο, αποτελεί μόνο ο άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων, η προσωρινή μετακίνησή τους στην ηπειρωτική χώρα κι από εκεί η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μη φτιαχτεί άλλη φυλακή της ΕΕ, κλειστή ή “ανοικτή”, στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Για ενημέρωση: Σχετικά με την αντιπαράθεση για τη συμφωνία με την Τουρκία

Για ενημέρωση

Καμιά ενημέρωση για συμφωνία με την Τουρκία δεν υπήρξε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με βάση πολιτικές εκτιμήσεις και δημοσιεύματα, σε σχόλιο του στις 15 Ιουλίου, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ είχε σχολιάσει για τη συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής και της Τουρκικής Κυβέρνησης στη Γερμανία, με τη διαμεσολάβηση και τη συμμετοχή εκπροσώπου της Γερμανικής προεδρίας: “Επί της ουσίας μέσα από “μυστικές” ή “φανερές” διαπραγματεύσεις νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα της τουρκικής επιθετικότητας και προωθείται το παζάρι που έχουν στήσει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το παζάρι είναι επικίνδυνο και συμπεριλαμβάνει ελληνικά εδαφικά-κυριαρχικά δικαιώματα”.

Ο πρωθυπουργός έχει ευθύνη που δεν ενημέρωσε σχετικά με το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας και πρέπει να το κάνει άμεσα.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.