Τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, στον ρ/φ σταθμό Ελλάδα: Η λέξη πρόληψη από τις πυρκαγιές δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο καμίας κυβέρνησης

https://youtu.be/-intZ3ZscO8

Αποτελεί «πρόκληση η μαγική εικόνα που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ότι δήθεν υπήρξαν περιορισμένες ζημιές στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής», τόνισε, μιλώντας στον «Ελλάδα FM», ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αν. Αττικής του Κόμματος.

«Εμείς ήμασταν από την πρώτη στιγμή εκεί, και εγώ και η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ, όπως επίσης ήμασταν και τις επόμενες δύο ημέρες. Με επίσκεψη στους οικισμούς και στους κατοίκους που υπέστησαν καταστροφές. Οι διαπιστώσεις είναι ότι μιλάμε για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, σε καλλιέργειες, σε μικρές επιχειρήσεις, σε αυτοκίνητα, που διαψεύδουν πανηγυρικά αυτή τη μαγική εικόνα που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε.

Σημείωσε πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικισμοί που δεν έχουν ρεύμα και κάτοικοι που δίνουν μάχη μόνοι τους να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

Ο Γ. Γκιόκας ανέδειξε τη βασική αιτία που κάθε χρόνο προκαλούνται μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές. Όπως εξήγησε, αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού με επίκεντρο την πρόληψη. «Η λέξη πρόληψη δεν υπήρχε και δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο καμίας κυβέρνησης», τόνισε και συμπλήρωσε πως «επικαλούνται σειρά δικαιολογιών για “ακραία καιρικά φαινόμενα”, το “ανάγλυφο της περιοχής”, την κλιματική αλλαγή. Όμως όταν μιλάμε για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, πρέπει να συνυπολογίζει αυτούς τους παράγοντες». 

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ, εδώ και χρόνια, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιεί περιοδείες σε Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής για να αναδειχθούν τα ζητήματα και «αυτό που εισπράττουμε κάθε φορά, από την κάθε κυβέρνηση, είναι ότι υπάρχει ετοιμότητα, επάρκεια, σχετικές διαβεβαιώσεις με τη “σέσουλα”, όμως αυτά διαψεύδονται αμέσως μετά με τις καταστροφές που έρχονται». 

Τέλος, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ διεκδικεί 100% αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι. «Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο», τόνισε και επισήμανε ότι πρέπει να συνοδευτούν με πολλά άλλα μέτρα ανακούφισης.

Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ1: Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, απουσιάζουν τα μέτρα πρόληψης από τις πυρκαγιές

https://youtu.be/CjDMybGPLw0

«Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία: Το καλοκαίρι καιγόμαστε, το χειμώνα πνιγόμαστε», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε πως από τα εκάστοτε κυβερνητικά μέτρα λείπει κάθε χρόνο το στοιχείο της πρόληψης, το οποίο θα πρέπει να μπει στο επίκεντρο των διεκδικήσεων. «Απουσιάζει η πρόληψη ως έννοια και ως πρακτική από όλες τις κυβερνήσεις», όπως σημείωσε.

Ο Γ. Δελής επισήμανε πως κάθε χρόνο καθαρίζεται μόλις το 1% των δασικών εκτάσεων της χώρας, υπογραμμίζοντας πως εξαιτίας αυτού υπάρχει μια βόμβα μέσα στα δάση. «Αυτό συμβαίνει στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί, όπου καίγεται ένα από τα πιο σημαντικά πάρκα της Ευρώπης, επειδή το δάσος έχει να καθαριστεί δεκαετίες», ανέφερε.

«Όταν δεν έχεις τα μέσα, όταν δεν έχεις το ανθρώπινο δυναμικό, όταν δεν έχεις καθαρίσει το δάσος, τότε θα τα ρίχνεις όλα στην ”κλιματική αλλαγή”», πρόσθεσε. Ασφαλώς και δεν είχαμε νεκρούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόμαστε τις απίστευτες ζημιές που υπάρχουν, συνέχισε, επισημαίνοντας πως «λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας έχουν καεί εκατοντάδες σπίτια».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε πως είναι επιφανειακές οι αναλύσεις περί απομόνωσης της Τουρκίας, καθώς αποτελεί «πολύφερνη νύφη» για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ που θέλουν να προσδεθεί ακόμη περισσότερο στο «δυτικό» στρατόπεδο. «Αυτό το παζάρι παίζεται», σημείωσε, προειδοποιώντας πως αυτό «είναι πολύ επικίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας». Παράλληλα, ανέδειξε τους κινδύνους από την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στον Ουκρανία.

Επείγον Δελτίο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στα Βατερά

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.