Τοποθέτηση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το “επιτελικό κράτος”


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουλίου 2019 by energinews (admin)

«Στόχος είναι ένα πιο αποτελεσματικό κράτος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και πιο ικανό στην επιβολή της αντιλαϊκή πολιτικής», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος” που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε, το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και σχολίασε πως οι αλλαγές δεν γίνονται για το καλό όλης της κοινωνίας, αλλά επιχειρείται να διαμορφωθεί ένας πυρήνας ανώτερων υπαλλήλων που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία και από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι αυτή τη λογική υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κάνει επιφανειακή κριτική.

Σημείωσε πως ικανοποιούνται αξιώσεις του ΣΕΒ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και υπογράμμισε ότι το αστικό κράτος δεν είναι ουδέτερο αλλά υπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης για ανάπτυξη των κερδών, ενώ οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν όλο και μικρότερο κομμάτι του πλούτου με χαμηλότερους μισθούς και τσακισμένα δικαιώματα. Τόνισε ότι ο όποιος εκσυγχρονισμός του αστικού κράτους αφορά την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας υπέρ του κεφαλαίου και όχι την αλλαγή του χαρακτήρα του.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.