Τοποθέτηση του Μάκη Παπαδόπουλου μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ1

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Να βγει ορμητικά ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης που θα πει «φτάνει πια» σε αυτή την αδιέξοδη πορεία
Την ανάγκη «να βγει ορμητικά ένα κύμα λαϊκής αντεπίθεσης που θα πει “φτάνει πια” σε αυτή την αδιέξοδη πορεία, θα οργανώσει τη αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που είναι η θυσία των αναγκών μας στο βωμό του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοέμβρη.

Ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να ηττηθεί η πολιτική που θυσιάζει συνεχώς το σύνολο των λαϊκών αναγκών για να μείνει στο απυρόβλητο η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Όπως είπε την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εισηγείται το λοκντάουν, δεν προτείνει μείωση του εργάσιμου χρόνου αλλά αντίθετα προτείνει 10ωρα και 12ωρα, ενώ παράλληλα διασφαλίζει φορολογία στους μεγάλους ομίλους λιγότερο από το 5% των φορολογικών εσόδων και την ίδια ώρα αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος των ανέργων.

Αναφερόμενος στο αίτημα του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση, σημείωσε ότι η πρόταση αυτή απαντά στο ερώτημα αν οι διαθέσιμοι πόροι θα δοθούν για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα ή για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς όπως υπενθύμισε στη συνέχεια, εκτός από τον κορονοϊό, υπάρχουν την ίδια στιγμή μία σειρά ασθένειες, που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

Ο προβοκατόρικος προπηλακισμός του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ έδωσε τροφή στην κυβέρνηση, αλλά και σε ορισμένους καθηγητές ΑΕΙ, για μια νέα επίθεση ενάντια στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, για τη λήψη μέτρων έντασης της αστυνόμευσης και την ολοκληρωτική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για τη ζύμωση των πιο παραπλανητικών και αντιδραστικών ιδεολογημάτων περί «κόκκινου φασισμού» και «τραμπούκων της Αριστεράς».

Οι τραμπούκοι των γνωστών προβοκατόρικων μηχανισμών, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχουν καμιά σχέση με το «κόκκινο χρώμα» του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Η ιδεολογική – νομοθετική – κατασταλτική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα δικαιώματα των φοιτητών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών είναι κομμάτι της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς, στην υγεία του λαού, στη μόρφωση των παιδιών του, σε συνθήκες που η κρίση βαθαίνει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ήδη διακηρύξει, με την ανάληψη κιόλας των καθηκόντων της, τη σταθερή επιδίωξή της για ένταση της καταστολής. Την υπηρέτησε με το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο που τσακίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, πριν δηλαδή από τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Ολα αυτά, αφού παρέλαβε τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το χτύπημα στην απεργία, το ιδιώνυμο κατά των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, το νέο Ποινικό Κώδικα που ενισχύει το κατασταλτικό πλαίσιο ενάντια στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με αξιοσημείωτη ετοιμότητα, προανήγγειλε την ίδρυση αστυνομίας πανεπιστημίων, τοποθέτηση καμερών και κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ και αυστηροποίηση των ποινών. Η ταξικότητα αυτού του Δικαίου έχει και την άλλη όψη της, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν από κοινού τις μειωμένες ποινές στο νέο Ποινικό Κώδικα για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα κόμματα της καπιταλιστικής εξουσίας την εξυπηρετούν με την ίδια συνέπεια, ανεξάρτητα από ιδεολογικούς διαχωρισμούς, οι οποίοι άλλωστε είναι απαραίτητοι στο αστικό πολιτικό σύστημα, στην ουσιαστικά ανώδυνη εναλλαγή τους κυβερνητικά.

Το ΚΚΕ καλεί τη μαθητική, φοιτητική, εργαζόμενη νεολαία, γενικά τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, να μην εγκλωβιστούν στα παραπλανητικά αντιδραστικά ιδεολογήματα. Να απορρίψουν τις δήθεν εκσυγχρονιστικές θέσεις, όπως προβλήθηκαν και από την επιστολή των 10 καθηγητών ΑΕΙ, που καλούσαν όχι μόνο στην ένταση της αστυνόμευσης αλλά και στην αξιολόγηση των ΑΕΙ, με βάση τα ελιτίστικα κριτήρια των ΗΠΑ και της ΕΕ, στη λογική της έντασης της ταξικής διαφοροποίησης, με υποβαθμισμένη πανεπιστημιακή βαθμίδα για τους πολλούς, την πλειοψηφία των παιδιών λαϊκής προέλευσης, και αναβαθμισμένη για τους λίγους κι εκλεκτούς, κυρίως της αστικής τάξης.

Το ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες να οργανώσουν μαζί με το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τον αντιμονοπωλιακό αγώνα των λαϊκών μεσαίων στρωμάτων, αποκαλύπτοντας την ξαναζεσταμένη, ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», με τις δηλώσεις περί «παρακράτους με αριστερό προσωπείο» και «φασισμού που αλλάζει χρώμα». Εχει αναδειχθεί ιστορικά και επιβεβαιώνεται σήμερα ότι ο φασισμός έχει ένα χρώμα, αυτό της δικτατορίας του κεφαλαίου, η οποία τον εκτρέφει και την οποία υπηρετεί. Γι’ αυτό και συναντιέται με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις στην καταστολή και στην αποδυνάμωση του κινήματος, στον αντικομμουνισμό, στην πολιτική που επιδεινώνει την κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων.

Η Ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα έχει γερή παρακαταθήκη, από την οποία μπορεί να εξοπλιστεί και το φοιτητικό κίνημα για να περιφρουρήσει την πάλη του, τόσο από την ανοιχτή κρατική καταστολή όσο και από τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών. Η μόνη απάντηση είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, σε κάθε χώρο δουλειάς και στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, για την προστασία και διαφύλαξη της υγείας του λαού και της μόρφωσης των παιδιών του, την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, για να ορθώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τείχος απέναντι στις συνέπειες της αντιλαϊκής διαχείρισης της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

 

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ

6 Νοέμβρη 2020

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου – Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στις εκλογές- παρωδία που έστησε το Υπουργείο Παιδείας!

Ούτε οι απειλές, ούτε οι καταναγκαστικές υποψηφιότητες ενάντια στη θέληση των εκπαιδευτικών, ούτε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ με το γνωστό αντικομμουνισμό τους, ούτε η κινητοποίηση του διοικητικού και κομματικού μηχανισμού της κυβέρνησης, κατάφεραν να αποτρέψουν την εκλογική πανωλεθρία του Υπουργείου Παιδείας.

Η αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, που έστησε το Υπουργείο Παιδείας ξεπέρασε το 90%!

Πρόκειται για πολιτική ήττα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, την αγωνιστική δράση, την ουσιαστική συζήτηση στα πλαίσιά του και συνδέεται με το άθλιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Η στάση των εκπαιδευτικών εξηγείται. Εξέφρασαν με μαζικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την αγανάκτησή τους για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, αλλά και στην κοινωνία.

Οι προβληματισμοί και η αγωνία τους μπορούν να βρουν ακόμα πιο αγωνιστική έκφραση σε κάθε σωματείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, στον δρόμο των διεκδικήσεων, για άμεσα μέτρα στην υγεία και τα σχολεία, που θα προστατεύουν ουσιαστικά τον κόσμο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.

 

                                           ΑΘΗΝΑ 7/11/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.