Τοποθέτηση απινιδωτών σε επίκαιρα σημεία του Δήμου Αγίου Νικολάου


0
(0)

Έξι απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα σημεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων πολιτών σε δημόσιους χώρους.

Ειδικότερα οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε : Νεάπολη, Κριτσά, Ελούντα, Σίσι και στην πόλη του Αγίου Νικολάου (πλατεία, Αμμούδι), ενώ ο Δήμος σε συνεργασία με την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) προχωρεί στην προμήθεια τριών ακόμα μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στην Μαρίνα, στην  Κιτροπλατεία και στο Γραφείο Πληροφοριών.

Αναφορικά με τις μεγάλες παραλίες που βρίσκονται σε : Αλμυρό, Σχίσμα Ελούντας, Βούλισμα, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες διαθέτουν μηχανήματα φορητών αυτόματων απινιδωτών για την σωστή ασφάλεια των λουομένων κατά την διάρκεια κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον χώρο ευθύνης τους.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα (12/4), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον επικεφαλής της μειοψηφίας – ιατρό κ. Γιάννη Ανδριώτη και τους : Κων/νο Καστελιανάκη αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Μηναδάκη Ιωάννη πρόεδρο κοινότητας Νεάπολης, Γεώργιο Γουλιδάκη σύμβουλο Νεάπολης και τον Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννη Στεφανάκη, δήλωσε ότι οι απινιδωτές στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα συνιστούν μια σπουδαία προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ίδια την ζωή !

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια του να συνδράμει στο μέτρο του δυνατού και να βοηθήσει στα ζητήματα υγείας των πολιτών, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Ν.Α.Ν και συγκεκριμένα τον Διευθυντή κ. Γιάννη Ανδριώτη – σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Αντ. Ζερβό –  αποφάσισε να διαθέσει σχετικό κονδύλι , για την προμήθεια των ειδικών αυτών ιατρικών συσκευών, που θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα και πολυσύχναστα σημεία,   στην προσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σε δημόσιους χώρους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα δίκτυο για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών, αναπτύσσεται μια ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην παροχή πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη μια ανθρώπινη ζωή.

Να σημειώσουμε ότι για την χρήση αυτών των συσκευών, θα εκπαιδευτούν άμεσα συγκεκριμένα άτομα, με την συνδρομή της καρδιολογικής κλινικής του ΓΝΝΑΝ και του Δ/ντη κ. Γιάννη Ανδριώτη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, θα συμπεριλάβει στην παραπάνω προμήθεια εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο, που την δεδομένη στιγμή κρίνεται απαραίτητος.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *