«Τον Μάρτιο του 2022 μετατίθεται η έναρξη ανάρτησης των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων για τις σεισμόπληκτες περιοχές».

Τελευταία ενημέρωση 19 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Ηρακλείου, προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για παράταση της ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για τις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Ν.Ηρακλείου Κρήτης.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του,  ο κ.Κεγκέρογλου επεσήμανε στον Υφυπουργό οτι ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και άλλους γειτονικούς Δήμους,  δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πολίτες, ανέτρεψε την καθημερινότητα τους καθώς και κάθε προγραμματισμό τους.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις διαδικασίες κτηματογράφησης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι των αρμόδιων κλιμακίων για τις οικίες και τα καταστήματα είναι επιβεβλημένη η παράταση στις διαδικασίες ανάρτησης των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων στις σεισμόπληκτες περιοχές, καθώς η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας αφού είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Ο Υφυπουργός, δέχθηκε την πρόταση του Βουλευτή και ενημέρωσε την Βουλή ότι η διαδικασία της κτηματογράφησης που αφορά στους Δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων καθώς και Βιάννου, προγραμματίζεται, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό, για τον Μάρτιο του 2022.

Ο Βουλευτής, επιπρόσθετα ζήτησε να συμπεριληφθούν στη παράταση και περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, πρώην Δήμου Τεμένους, Χερσονήσου αλλά και του Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίες επλήγησαν από την έντονη σεισμική δραστηριότητα.

 

Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/fC9sM8sgbWQ

 

Download (PDF, 59KB)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.