ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Το «επιτελικό κράτος» της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να εκτελέσει στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις του προς τον Έλληνα αστυνομικό και την οικογένειά του, τη στιγμή που πυκνώνουν τα κρούσματα κωρονοϊού στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Η υγειονομική κατάρρευση στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ αποτυπώνεται με μια μαύρη εικόνα.

Ανεπάρκεια υγειονομικού υλικού, όπως μασκών, αντισηπτικών, απολυμαντικών υγρών και γαντιών, που εξασφαλίζεται κυρίως με έξοδα των ίδιων των αστυνομικών και δωρεές ιδιωτών.

Ανυπαρξία τακτικών δειγματοληπτικών -έστω- ελέγχων στους/στις αστυνομικούς που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως σε τμήματα στις πύλες εισόδου της χώρας ή στην δίωξη του κοινού εγκλήματος.

Ανυπαρξία τακτικών απολυμάνσεων στα υπηρεσιακά οχήματα και τους χώρους ευθύνης.

Ανυπαρξία υποχρεωτικού μοριακού ελέγχου σε όλο το αστυνομικό προσωπικό που επιστρέφει από κανονική άδεια.

Ανεπίτρεπτος συγχρωτισμός κρατουμένων σε χώρους κράτησης.

Σοβαρές ελλείψεις στην τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών (plexiglass) στους χώρους επαφής των αστυνομικών με τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιακών οχημάτων.

Η μετάθεση ευθυνών από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον ΕΟΔΥ και τανάπαλιν, δεν αθωώνει την εγκληματική αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου και δεν προσφέρει τίποτε για να σταματήσει η καθημερινή αγωνία και απειλή της υγείας των αστυνομικών και των οικογενειών τους. Απλά αποδεικνύει ότι στην κυβέρνηση, όταν μιλούν για «επιτελικό κράτος», τελικά εννοούν αυτό που παραδοσιακά οι δεξιές δυνάμεις εξέθρεφαν, δηλαδή το «κράτος – μπάχαλο».

Ας φροντίσουν τουλάχιστον να μην το μετατρέψουν σε «κράτος – δολοφόνο».

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ

Το Υπουργείο κρύβεται πίσω από τις μάσκες. Έχασε δύο μήνες ασχολούμενο με την τοποθέτηση κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης, σε πλήρη εφησυχασμό όσον αφορά τον έλεγχο της πανδημίας. Οδηγηθήκαμε έτσι στις αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες των τελευταίων ημερών. Ναι λοιπόν στην ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, ναι στη χρήση της μάσκας, σε συνδυασμό όμως και με άλλα μέτρα – τήρηση αποστάσεων, επιπλέον σχολικές αίθουσες, τακτικές απολυμάνσεις, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δειγματοληπτικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναμόρφωση της ύλης και του ωρολόγιου προγράμματος, κ.λπ.

Πού είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για όλα αυτά; Γιατί εγκαταλείφθηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Πού είναι οι υποδομές και οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που θα την υποστηρίξουν;

Ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και επιβάλλει ένα νέο μοντέλο οργάνωσης των σχολείων και των σπουδών. Το «φοράμε μάσκες από τα προνήπια» δεν είναι απάντηση στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.